Overleg:Nekhernia

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Men opereert in Nederland vrij zelden nekhernia's.

De ingreep is risicodragend en het resultaat valt niet zelden tegen. Neurologen bewaren deze optie voor het laatst.

De halsband is als hulpmiddel achterhaald, de reden is dat de spieren rond de nek welke juist nodig zijn on de halswervels te helpen ondersteunen, door het gebruik van een halsband(nek-steun)kunnen verslappen.

Als ervaringsdeskundige heb ik deze processen en veranderingen in inzicht meegemaakt. Veelal worden nsaid's zoals naproxen, ibuprofen of het UR middel metacam (recept)ingezet om de irritatie van de door de hernia verstoorde zenuwen tot rust te brengen en helpt het de nek warm te houden en tegen tocht te beschermen.

Met name met autoramen open rijden en/of de airco op het cervicale gebied gericht, veroorzaakt door de koudere luchtstroom vaak verergering van de klachten zoals een stijve nek.Dit laatste is sowieso een symptoom welke men in de gaten moet houden, het kan wijzen op neurologische problemen oa. in de nek.

Het is af te raden zonder de oorzaak vast te stellen, door te lopen met verschijnselen die duiden op een nek-hernia. Beschadigde zenuwvezels die onder compressie van een hernia of een kanaal-stenose staan kunnen veel klachten veroorzaken en herstellen vaak niet.Goede diagnostiek,therapie en adequate pijnbestrijding kunnen veel leed besparen.Neurologen raden "kraken" van de nekwervels met klem af.

Fysiotherapie heeft betere middelen in huis om de gevolgen van nekhernia's te beperken, zoals houding-oefeningen en ergotherapie. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Bastanovum (overleg · bijdragen)

Hallo Bastanovum,
Dit is waardevolle informatie voor het artikel. Het probleem met de encyclopedie is echter dat voor zulke informatie bronnen nodig zijn. Misschien dat u als ervaringsdeskundige weet waar dergelijke bronnen te vinden zijn, of hebt u lectuur tot uw beschikking, thuis of op het werk? In dat geval zou het erg fijn zijn als u die hier meldt, dan verwerk ik de informatie graag in het artikel. Fey|Bart - 9 apr 2014 14:46 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Nekhernia. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 2 aug 2017 01:04 (CEST)[reageer]