Overleg:Odious getal

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Daaf Spijker in het onderwerp Effen en Oneffen versus Evil en Odious

Effen en Oneffen versus Evil en Odious[brontekst bewerken]

Het blijft wat 'onhandig' c.q. 'vreemd aandoen': Engelse bijvoeglijke naamwoorden gebruiken in een Nederlandse tekst. "Het lijkt mij niet de bedoeling om zelfverzonnen namen te introduceren" en "Omdat nergens in de [Nederlandse; ds] literatuur deze termen effen en oneffen gebruikt worden", zijn de argumenten. Zodat: "Als dat [d.w.z in de literatuur gebruikte termen; ds] alleen de Engelse termen odious en evil zijn, dan dienen die ook hier gebruikt te worden." Zie de 'discussie' in Wikipedia:Café Exact in september 2018.
In het Frans heten ze: les nombres impies en les nombres païens (goddeloos en heidens), overigens niet op WP. Tja, wat moet je daarmee? Die bijvoeglijke naamwoorden kan je ook niet gebruiken.

  • Aanmoediging: Wie schrijft de eerste tekst in het Nederlands, waarin 'odious' en 'evil' in de hier gebruikte betekenis vervangen zijn door 'oneffen' en 'effen' - en publiceert die. Andere Nederlandse woorden mogen natuurlijk ook (*). Iemand moet de eerste zijn. Onder het motto: Wat Conway kon, kan en mag jij ook.
(*) Ik had eerst als "vertalingen" ‘oneveneens getal’ en ‘eveneens getal’, en zelfs ook ‘eens getal’ en ‘oneens getal’.

Aan de andere kant, het gebruik van half-Engels-half-Nederlands is niet ongebruikelijk in de informatica-wereld. En, het moet natuurlijk GOO blijven. Daarmee ben ik het volledig eens, en dus toch gewoon evil en odious. DaafSpijker overleg 13 sep 2018 10:29 (CEST)Reageren