Overleg:Omafiets

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Opoefiets[bewerken]

Een opoefiets heeft nooit versnellingen en altijd een terugtraprem! Hij is ook altijd zwart, en 28" wielen. De stang (voor zover je er van kunt spreken bij een damesfiets) is gebogen/rond van vorm.

Wat er in dit artikel staat slaat op elke simpele fiets, waar de opoefiets inderdaad ook onder valt. Edo de Roo 17 jan 2006 13:46 (CET)

Kleur[bewerken]

een opoefiets is ALTIJD zwart (behalve als kinderen met de verf hebben gekliederd en de wielen groen maken (wat een zonde is))

Ronde stang?[bewerken]

Ik denk dat een fietsframe geen stangen heeft, maar buizen, en dat het niet om een ronde stang gaat (wat suggereert dat het ding cirkelvormig is) maar gebogen. Als iemand dat niet met me eens is, hoor ik het graag. MartinD 1 feb 2006 14:19 (CET)

Herenmodel[bewerken]

Een opoefiets (ook wel omafiets genoemd; herenmodel in de volksmond opafiets) is niet altijd meer zwart. Kijk maar bij de Halfords, daar kunnen ze alle kleuren van de regenboog hebben. Ook is het tegenwoordig niet meer zo dat ze nooit versnellingen hebben en altijd een terugtraprem. Diverse combinaties van rem-systemen (uitgezonderd velgremmen en schijfremmen) en versnellings-systemen (uitgezonderd derailleur-systemen) zijn mogelijk.

Wel is het zo dat de oma fiets 28" velgen heeft; 28x1 1/2 (28 maal anderhalf), ETRTO-maat 40-635. Dit geldt natuurlijk niet voor kinderfietsen in 'oma' uitvoering. Een 'gewone' stadsfiets of hybridefiets heeft ook 28" velgen, maar dan de 28x1 5/8x1 3/8 (ETRTO 37-622).

En het zijn idd buizen (namelijk hol) en geen stangen (niet hol). In de volksmond heeft men het wel over 'de stang' van de heren fiets (pa vervoert kind op de stang), officieel heet dit de bovenbuis. En de buis van de opoefiets (damesmodel) is idd gebogen en niet rond. Groeten JobB.

Wat is want nu de correct naam voor dat herenmodel? Trofobi (overleg) 9 dec 2012 17:14 (CET)
Die is er naar mijn weten niet, ook niet in de volksmond. 20 jaar terug bestond er niet eens een herenmodel, die hebben ze er later bij verzonnen. Maar wie weet dat er toch nog een naam is, maar dan graag met bron (ipv zo noemen ze dat in Lutjebroek, of bij mij op school, wat te lokaal is voor een encyclopedie). ed0verleg 9 dec 2012 21:05 (CET)

wijzigingen april 2009[bewerken]

Een traditionele opoefiets is zwart, al twintig jaar. Dat Hallfords ze nu in alle kleuren spuit is een tijdsverschijnsel, dat opgenomen kan worden in het artikel, maar een traditionele opoefiets is zwart. Twintig jaar geleden waren ze *allemaal zwart*, zonder uitzondering.

Ook hadden ze toen allemaal een relatief hoog stuur. Ik werkte in een fietsenstalling op het station, en die opoefietsen konden niet in de onderste rekken, we hadden er speciale rekken voor nodig, omdat dit stuur zo debiel hoog stond. Helaas is dit nu uit het artikel verwijderd, terwijl dit toch oorspronkelijke kenmerken waren van de opoefiets, zoals ik die in de jaren 1990 in opkomst heb zien komen. EdoOverleg 7 apr 2009 09:35 (CEST)

Niet alle fietsen met zo'n framebouw hebben een hoog stuur. Dat stond namelijk in het artikel. Als je op de ref-link klikt zie je aan de rechterkant plaatjes, specifiek staat daar de Concordia (Bielefeld, D) 1897 met zo'n framebouw, die heeft echter geen hoog stuur. Ik twijfel dat alle fietsen met zo'n framebouw van 20 jaar of ouder uitsluitend en volledig in het zwart waren uitgevoerd maar het lijkt me wel in het overgrote merendeel van deze fietsen het geval geweest. Ik zal de originele tekst over de kleur terugplaatsen in het artikel omdat ik niet een afwijkend voorbeeld ken, ik ben in die schrap dus te rigoreus geweest. Dank voor de opmerking. --Sonty 7 apr 2009 09:59 (CEST)

jongens en wheelies[bewerken]

ik merkte dat tegenwoordig bijna alle jongens op opoefietsen rijden, kennelijk vanwege het feit dat je er makkelijk wheelies mee kunt maken zonder gevaar voor de familiejuwelen... ;-)--Satrughna (overleg) 12 jul 2012 13:47 (CEST)