Overleg:Ontsteking (geneeskunde)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wat een onleesbaar artikel is dit! Het klopt medisch vast, maar het geeft me niet het idee dat ik er iets mee kan. Als iemand die er verstand van heeft een vertaling voor non-medici kan geven zou ik dat fijn vinden.
Als voorbeeld, ik zou als een van de fasen een 'witte kop' op de ontsteking verwachten. Staat die fase er bij??? Rode strepen van de ontsteking richting hart zijn ook iets waarover ik zou verwachten iets te lezen.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.84.37.15 (overleg · bijdragen) 12 jul 2006 19:23 (CEST)

Een witte kop heeft op zich niet zo veel met ontsteking te maken. rode strepen ook niet. die horen beide meer bij infectie, specifiek: bacteriele lokale infectie. Dat is slechts een van de vele mogelijke oorzaken van een ontsteking. Zie regel 5 en 6 van het artikel... dit zijn dus ook geen fasen van een ontsteking. De rode strepen lopen overigens niet richting hart maar langs de lymfvaten. Het tweede deel van het artikel is inderdaad niet makkelijk maar zo gaat het wel. Ontsteking is gewoon een heel ingewikkeld proces. Bart (Evanherk) 12 jul 2006 21:53 (CEST)

Ontsteking in voet[brontekst bewerken]

Hallo, ik loop al een half jaar met een ontsteking onder mijn voet. Ik neem aan dat dit door overbelasting is gekomen. Van de dokter kreeg ik een ontstekingsremmer voor 5 dagen. Toen werd de pijn wel minder. Als het niet overgaat kan hij ook nog een prik geven in de ontsteking. Wat natuurlijk niet lekker is. Zit ik dus niet op te wachten. Lopen kan nu nog mondjesmaat en niet te lang. Dit is voor mij als fervente wandelaar niet leuk. Naar mijn werk ga ik nu met de tram.
Heeft iemand een tip of kan iemand zijn ervaring met een ontsteking onder de voet, tegen de hiel, aan mij doorgeven?
Misschien kan ik daar dan iets mee. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 62.166.190.20 (overleg · bijdragen) 10 december 2006 15:46 (CEST)

Wikipedia is geen medisch forum. Misschien herkent u iets op fasciitis plantaris. Bart (Evanherk) 10 dec 2006 18:16 (CET)
Ik heb zelf ook een hardnekkige peesontsteking en nu m'n voet zit in het gips, als je er zoveel last van hebt dan moet je nie naar je huisarts gaan maar naar de orthopedist, bij peesontsteking is er vaak maar één genezing en dat is imobilizatie of dus rust.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.176.253.8 (overleg · bijdragen) 19 jul 2009 12:28
Als je medische problemen hebt, moet je naar de dokter gaan. Dit is geen medisch forum. Davin 25 jul 2009 12:16 (CEST)

Hyperemie[brontekst bewerken]

Hallo, ik stel me vragen bij de tekst rond hyperemie.
Er wordt gesteld dat deze aan de veneuze kant van de capilairen ontstaat. Logica en mijn beperkte medische kennis zeggen me echter dat dit fenomeen zich veeleerd zou voordoen in de arteriolen?
Pieter 12 dec 2009 7:22 (CEST). – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.224.77.242 (overleg · bijdragen) 5 dec 2009 07:34 (CEST)

Eerste eeuw voor Christus[brontekst bewerken]

"...de eerste eeuw voor Christus..." Zou dat niet de laatste eeuw voor Christus moeten zijn? :-)– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jkransen (overleg · bijdragen) 1 april 2011 14:48 (CEST)