Overleg:Ontwikkelingshulp door Nederland

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Waar de hulp naartoe gaat[brontekst bewerken]

  • In het artikel wordt, als ik het goed heb begrepen, gezegd dat er aan 36 landen ontwikkelingshulp wordt geboden, vervolgens worden er 40 genoemd. Volgens de website van BuZa is de laatste het juiste aantal.
  • Daarnaast wordt in het kaartje het begrip 'Versnelde MDG-bereiking' gebruikt, wat nergens anders in het artikel wordt uitgelegd.

Voor beide punten: http://www.minbuza.nl/nl/Onderwerpen/Ontwikkelingssamenwerking/Waar_is_Nederland_actief/Drie_categorie%C3%ABn_van_aanpak – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.248.59.246 (overleg · bijdragen)

Verbeteringspunten[brontekst bewerken]

Dit artikel berust inhoudelijk en in toon op de stand van zaken in ontwikkelingshulp (OS) door Nederland, tot 2010. Na aantreden van kabinet Rutte zijn een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd, die werden verklaard binnen de kaders van bezuiniging en het raport van WRR "Minder pretentie, minder ambitie." Onder Minister Knapen, zelf voorheen van de WRR, is het percentage voor OS teruggebracht tot 0,7%. Verder zijn binnen dat percentage ook kostenposten geplaatst die eerder vanuit andere budgetten werden betaald en wordt geprobeerd om de kosten voor vredes-missies in de toekomst te kunnen inboeken als OS. http://www.rijksbegroting.nl/2011/kamerstukken,2010/11/8/kst149774.html https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32500-V-15.html Verder, zijn er veranderingen in de wijze van toekenning van subsidies (MFS-2) en de algehele benadering van OS, in het bijzonder een verschuiving van het helpen van mensen, naar het helpen van bedrijvigheid.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 3 externe link(s) gewijzigd op Ontwikkelingshulp door Nederland. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 9 sep 2017 10:28 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Ontwikkelingshulp door Nederland. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 nov 2019 00:12 (CET)Reageren