Overleg:Openbaar vervoer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wie durft het aan een satirische definitie van openbaar vervoer toe te voegen? Ik dacht zelf aan:

Openbaar vervoer brengt je van een plaats waar je niet bent, op een tijdstip dat je niet schikt, in gezelschap dat je niet aanstaat, naar een plaats waar je niet moet zijn.

Koenb 21:21 4 feb 2003 (CET), Koen

Misschien dat zo iets best wel op zijn plaats is in het kader van een discussie van voor en tegens van openbaar versus prive vervoer? Maar dan ook iets over milieu bezwaren van prive vervoer. Objectiviteit en zo. Jcwf

Een satirische uitspraak zoals deze past haast bij definitie niet onder objectiviteit. Wel kan er, zoals Jcwf zegt, op objectieve wijze gepresenteerd, een lijst van voor- en nadelen van OV worden geplaatst. Andre Engels 08:21 5 feb 2003 (CET)

Zou dit artikel niet beter "Openbaar vervoer in Nederland" moeten worden genoemd?

Het bevat geen of zeer weinig gegevens over:

- de geschiedenis van het openbaar vervoer (Pascal begon b.v. in de 17e eeuw met het organiseren van een koetsiersdienst binnen Parijs),

- het openbaar vervoer in België

- het openbaar vervoer in andere delen van de wereld.

Ik vraag me af of het mogelijk is dit alles in het huidige artikel in te brengen zonder het topzwaar te maken. Dus zou er een nieuw artikel moeten komen, terwijl het huidige een andere naam krijgt.

Ik heb zelf voorlopig andere prioriteiten. Het is dus nog toekomstmuziek. Tenzij een ander meteen aan de slag wil...

Lignomontanus 16 dec 2005 04:06 (CET)


Ook is de gegeven definitie van "openbaar vervoer" aanvechtbaar.

Volgens mij moeten taxi's wel degelijk tot het openbaar vervoer gerekend worden.

Je zou ze wel kunnen uitsluiten van het "openbaar massavervoer", maar dat is eigenlijk een ander begrip.

Lignomontanus 16 dec 2005 04:10 (CET)

Links naar fora en hobbysites[bewerken]

Ik zat me vanavond af te vragen waarom deze edit is teruggedraaid... Is het geen gek idee om een overzicht op te nemen met OV-websites? Het genoemde forum zag er in ieder geval interessant uit, dus als niemand er bezwaar tegen heeft plaats ik de link weer terug. :-) GWirken 2 apr 2008 22:44 (CEST)

Doe maar niet. Zoals deze zijn er nog wel een stuk of tig, en ze leveren geen informatie over het onderwerp... Zie ook Wikipedia:Wanneer extern linken. - Erik Baas 2 apr 2008 22:52 (CEST)

De Trein[bewerken]

Ik ben eigenlijk verbaasd dat de NS niet wordt genoemd, en er daar iets over wordt vermeld. Alsmede met de OV-reis informatie en de OV kaarten, de kortingskaarten etc. Er is zoveel nog niet genoemd. --Jorza 13 aug 2010 11:40 (CEST)

Paragrafen moeten worden verplaatst[bewerken]

De paragrafen Veerdiensten, Luchtvaart en Andere vormen van openbaar vervoer staan nu onder het hoofdstuk Besloten vervoer, terwijl in de paragrafen zelf wordt vermeld dat dit (meestal) tot het openbaar vervoer wordt gerekend. De titel van de laatste paragraaf Andere vormen van openbaar vervoer geeft dit zelfs al aan. Daarom lijkt mij dat dit deze paragrafen in het artikel moeten worden verplaatst. 31.151.52.152 19 mei 2013 22:52 (CEST)