Overleg:Oxfam in België

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

NGO Monitor[bewerken]

Rode link heeft kritiek en dit leidt tot linkspam naar NGO Monitor en onbetrouwbare/niet in te schatten informatie. Als we de rode link blauw maken, zien we ongeveer wat voor vlees we in de kuip hebben: een organisatie die niet erg neutraal bevonden lijkt te worden. Terwijl in de oorspronkelijke tekst niet werd overgenomen dat dit een (pro-)Israëlische organisatie is, is er kritiekloos overgenomen uit en.wp: In de gegeven bron staat niets over de symbolische achtergrond bij het gebruik van bloed op de poster. Dit is voor een sinaasappelboycot overigens niet iets nieuws. Kattenkruid 24 dec 2009 03:42 (CET)

Over de (vermeende) toespeling op de traditioneel antisemitische retoriek dat Joden menselijk bloed gebruiken voor hun religieuze rituelen wordt ook op de Engelse WP bericht: Oxfam was widely criticised because of the poster's anti-Israel political message and its alleged allusion to traditional, antisemitic blood libel rhetoric.
Dat deel zal ik terugplaatsen. Je andere wijzigingen zal ik zo laten.
Groet, Knowalles 24 dec 2009 06:00 (CET)
Bron voor de blood libel kritiek nu ook toegevoegd. Knowalles 24 dec 2009 06:09 (CET)
Het lemma NGO Monitor is nu in opbouw. De eerste stuk staat er al. Eddy Landzaat 26 dec 2009 04:21 (CET)
(bwc)NGO Monitor is dan inmiddels een blauwe link, maar nogmaals extern linken naar NGO M. maakt de kwestie niet relevanter. Er is geen neutrale bron over deze actie van NGO M. vs. Oxfam B. te vinden. Kattenkruid 26 dec 2009 04:31 (CET)
Nee, in tegendeel. Als je ziet waar de NGO Monitor voor staat verliest het juist aan relevantie. Eddy Landzaat 26 dec 2009 12:10 (CET)