Overleg:Pijlgifkikkers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
  • De meeste spierverlammende giften, oa ook batrachotoxine, werken op de neuromusculaire overgang en (dus) niet op de hartspier; het hart klopt zonder dat daar zenuwaansturing voor nodig is. En specifieke hartgiften werken niet op andere spieren.
  • ik heb behoorlijk gezocht, maar nergens kunnen bevestigen dat kikkerpigmenten metalen bevatten; als dat al zo zou zijn zou dat toch een heel ander mechanisme zijn dan in vurwerk, waar de metaalatomen zelf onder invloed van grote hitte spectrale emissielijnen gaan uitzenden.

Evanherk 10 apr 2005 01:55 (CEST)


  • Er staat in de huidige tekst "Indien men dit nalaat kunnen met name de jongere dieren de beruchte ziekte 'luciferpoten' (of Spindly Leg Syndrome = SLS) krijgen; vergroeide poten als gevolg van vitaminen- of kalkgebrek." Volgens mij is het een aangeboren afwijking. Dus het is niet zo dat het bij kikkers het zich kan ontwikkelen.Naar mijn weten zijn altijd alleen de voorpoten aangedaan. Zodra een larf voorpoten krijgt is te zien of hij aan deze aandoening heeft. Hij heeft zeer dunne voorpoten en kan ze ook niet bewegen.

H. Derksen