Overleg:Piramide

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik wil voorstellen om...

  1. dit artikel te hernoemen naar Grote Piramide van Gizeh of Piramide van Cheops (eventueel een redirect van de een naar de ander);
  2. de tekst die alleen maar over piramides gaat, te verplaatsen naar piramide (bouwwerk);
  3. van deze pagina een doorverwijspagina te maken, waar ook piramide (wiskunde) bij kan

Puckly 29 feb 2004 20:11 (CET)[reageer]


Een opsplitsing lijkt mij ook zinvol. De Duitse versie geeft:

  1. piramide als bouwwerk
  2. piramide in de wiskunde
  3. piramide als spel

De Engelse versie geeft nog meer betekenissen/gebruik van het woord piramide. De pagina zelf vind ik niet erg overzichtelijk.
Mogelijk voor NL een pagina met verwijzingen naar betekenissen die meer dan een half scherm vullen en een opsomming van de betekenissen die maar een paar regels vullen.
De Grote Piramide van Gizeh/Cheops zou ik onder piramide als bouwwerk laten vallen.
Wouterhagens 29 feb 2004 22:15 (CET)[reageer]


Een anonieme persoon had een stuk tekst veranderd in "De enorme omvang van de Egyptische peramides leiden tot allerhande onwetenschappelijke opvattingen ...". Het lijkt mij niet goed om bij een encyclopedie veel te gaan strooien met waardeoordelen.

De beschrijving dat de drie grote piramides tussen ca. 2551 en 2472 v. Chr. gebouwd zouden zijn is voor mijn zeer twijfelachtig. Ik weet wel waar de getallen vandaan komen. De werkelijke reden is dat de streng religieuze wetenschappers in Egypte een veel oudere datum niet kunnen accepteren omdat dat zou betekenen dat de bouw van de piramides voor de schepping van de aarde zou zijn. Een dergelijke godslastering is voor hen onacceptabel en daarom worden de veel oudere data als onwetenschappelijk betiteld.

Daarom heb ik een stukje toegevoegd dat begint met "Er zijn ook andere opvattingen over piramides". Dat houdt het neutraal. Laat de lezer zelf maar een inspanning doen het een en ander uit te zoeken wanneer hij/zij er meer van wil weten. Wanneer hij/zij dan tot de conclusie komt dat de piramides en de sfinx in 75 jaar zijn gebouwd tijdens de 4e dynastie onder leiding van Khufu en Khafre is dat voor mij prima.
Wouterhagens 5 mrt 2004 09:43 (CET)[reageer]


Gezien het grote aantal betekenissen, lijkt opsplitsing en een doorverwijspagina inderdaad een goed idee. Gidonb 20 apr 2004 19:35 (CEST)[reageer]

Gedaan door/op Puckly 26 apr 2004 20:27 (CEST)[reageer]