Overleg:Praiseband

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Sietske,


Je hebt de pagina nogal drastisch aangepakt, en wel vanuit een geheel ander standpunt dan ik het artikel had ingestoken. Wat jij beschrijft vind ik meer, zoals je zelf ook al beschrijft, een gelegenheids muziekgroep. Als zodanig komen we die ook veel tegen in traditionele kerken.


In de meer evangelische gerichte gemeenten heeft men meer 'vaste' muziekgroepen die aldaar het orgel bij de begeleiding van de samenzang hebben vervangen.


Als laatste categorie zijn daar de praisebands. Ik heb zelf bijvoorbeeld meer dan tien jaar in zo'n praiseband gezongen en gespeeld. In mijn definitie is een praiseband een band met een min of meer vaste samenstelling die regelmatig bij elkaar komt om te oefenen. Zo'n band verleent medewerking aan diensten in allerlei kerken en gemeenten bij speciale diensten en krijgt haar onkosten vergoed.


Hoe zullen we dit artikel verder vormgeven?


Gerard

--GerardWassink 6 mei 2005 10:42 (CEST)


Hoi Gerard,

Ik denk dat het sterk afhangt van de definitie van 'praiseband'. Wellicht kunnen we het artikel starten met het aangeven dat er met 'praiseband' meerdere dingen aangeduid worden. Ik begrijp dat jij meer in de richting denkt van de ronduit praiseband of de band die iedere maand optreedt tijdens de praiseavond Gouda? Mijn associatie ligt inderdaad vooral bij muziekgroepen die in de kerk optreden, al dan niet in vaste bezetting.

Sietske | Reageren? 6 mei 2005 11:59 (CEST)

Hoi Sietske,

Ik zal proberen er een tussenvorm van te maken.