Overleg:Primum vivere deinde philosophari

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit overleg hoort bij een artikel dat zijn leven begon als kladblok van Gebruiker:Johan Peter. Vandaar de toonzetting bij onderstaand kopje — bertux 12 jan 2018 10:16 (CET)

Goed bezig[bewerken]

Hallo Johan Peter,

Ik zie dat je goed bezig bent op je kladblok. Haast heeft het niet, maar het lijkt me, dat je artikel gerust naar de hoofdnaamruimte kan, naar de encyclopedie dus. Je lijkt veel van de klassieke oudheid te weten!

Een puntje: je hebt een link aangelegd naar Gnaius Pompeius Magnus. Klik je echter op die link, dan blijken er twee personen met die naam te bestaan, zodat je op een doorverwijspagina (dp) uitkomt. Het is wenselijk om dat in orde te maken, maar ik weet niet welke van de twee het moet zijn. Vanzelfsprekend is deze kanttekening niet als kritiek, maar als hulp bedoeld. Dergelijke dp-links zijn een bekende valkuil, maar er zijn hulpmiddelen die het makkelijker maken om ze op te sporen.

Succes ermee! Bertus

Hallo Bertus, Dank voor je aanmoediging. Klassieke oudheid interesseert me wel, maar er veel over weten, tja, dat is nog iets anders. Maar ik zou nog wel kunnen hier en daar een 'onderwerp' kunnen bedenken om op wikipedia te plaatsen.

Je opmerking over de dp vond ik heel nuttig en heb die ook meteen in orde gebracht.

Toen ik zag dat de (door iemand anders geplaatste) link van de referentie naar de Dreigroschenoper niet werkte, heb ik er een nieuwe gemaakt. Hopelijk deed ik daar goed mee.

Volgens jou zou het 'primum vivere'-artikel nu effectief naar de hoofdnaamruimte kunnen. Alleen ik heb nog altijd niet door hoe dit dat in de praktijk gebeurt. Ja, zo'n volslagen leek ben ik daarin. En dus is wat praktische hulp, uitleg zeer welkom.

Johan Peter (overleg) 11 jan 2018 11:04 (CET)

Hallo Peter, zo werkt het:
  • Kopieer voor je eigen gemak eerst uit de artikeltekst de titel die je nodig hebt.
  • Ga naar je kladblok, als je daar nog niet was.
  • Bovenaan, links van het zoekvakje staat een kopje Meer. Als je de muis daar op zet, dan zie je Titel wijzigen. Klik en vul in.
  • Kies zelf of je wel of niet een redirect wilt achterlaten. Veel zin heeft het niet, veel betekenis ook niet in dit geval.

Succes! — bertux 11 jan 2018 11:54 (CET)

PS.: Gewoon op onderstaande link klikken werkt ook. Zorg ook dan dat je de artikeltitel al gekopieerd hebt.
Speciaal:PaginaHernoemen/Gebruiker:Johan Peter/Kladblok
— bertux 11 jan 2018 11:54 (CET)
Hallo Bertus,
Dank voor je uitleg. Misschien lukt het nog niet omdat ik pas sinds 8/1 geregistreerd ben; er is immers (nog) geen dropdownmenu naar het zoekvakje te zien en na klikken op de link blijk ik (nog?) geen recht te hebben op het hernoemen van pagina's. Probeer morgen opnieuw. Misschien lukt het dan?

Johan Peter (overleg) 11 jan 2018 15:26 (CET)

Hallo Johan Peter,
Ik dacht dat je de vier dagen in het vagevuur al had doorstaan. Nog één nachtje! Volgens Speciaal:Logboeken/Johan Peter heb je je aangemeld op 7 januari 2018 om 17:19. Als dat Nederlandse tijd is (CET, Central European Time) en men houdt strikt 4×24 uur aan, dan zou het nu al moeten lukken.
Ik heb intussen de opties bij hernoeming beter bekeken:
  • Het artikel staat nu in de naamruimte Gebruiker. Via het dropdownmenu verander je dat in Hoofdnaamruimte.
  • Het vinkje bij Bijbehorende overlegpagina hernoemen laat je staan.
Nogmaals succes, en excuses dat ik voorbarig was met mijn handleidinkje — bertux 11 jan 2018 18:02 (CET)

Hallo Bertus,

Zeer vriendelijk dat je zo behulpzaam wil zijn. Heb daarnet, na kleine aanvullingen aan mijn artikel, die 'hernoeming' uitgevoerd, zonder iets af te vinken. De wijziging van de titel was geslaagd, werd meegedeeld. Nu ben ik benieuwd hoe lang het zal duren vooraleer ik op Wikipedia mijn artikel zal zien verschijnen. Johan Peter (overleg) 12 jan 2018 09:46 (CET)