Overleg:Puck Koper

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

(onderstaande bijdrage gekopieerd vanaf Overleg_gebruiker:Saschaporsche#schrap - Saschaporsche (overleg) 27 mrt 2024 22:01 (CET))[reageer]


Beste Saschaporsche,

Fijn dat je je de afgelopen tijd zo scherp hebt meegekeken in het maken van de Pagina van Puck Koper.

Voor mij is het de eerste keer dat ik een pagina maak en leer een hoop over de structuur en regels van wikipedia.

Ik denk dat er nu alleen even iets mis gaat dus wilde even met je overleggen. Na uw schappen op 2 februari heb (buiten details) geen tekst meer toegevoegd aan de pagina.

De afgelopen tijd ben ik bezig geweest hem aan te scherpen door verwijzingen en referenties toe te voegen omdat ik lees op de training pagina's van wikipedia dat het belangrijk is deze strak op orde te hebben.

Naar aanleiding van de laatste referentie die ik heb toegevoegd aan de quote van Marcella Terrusi heeft u echter dit hele stuk tekst verwijderd met als opmerking "deze pagina moet niet op een "LinkedIn" pagina gaan lijken.". Dat verward mij en lag niet helemaal in lijn der verwachtingen waar we aan aan het werk waren. Zeker omdat ik enkel bezig ben geweest de regels van Wikipedia beter toe te passen.

Zou het kunnen zijn dat de verwarring is ontstaan omdat het lijk dat ik veel tekst heb toegevoegd door de extra bytes die de referenties innemen onderaan de pagina?

Ik kijk uit naar uw antwoord,

Met vriendelijke groet,

roepot

Roepot (overleg) 27 mrt 2024 20:38 (CET)[reageer]

Beste Roepot, het betreft hier de onderstaande passage die ik vandaag verwijderde:

Quote uit het jury rapport door Marcella Terrusi:

"Opera Prima (Debut work) category candidates always contain interesting editorial projects. They testify to courage on the part of publishers to take on new authors at the outset of their careers but also to the courage of new authors and artists to seek out their own voice and story-telling ability. These two elements have come together perfectly in the award-winning book Where is Your Sister? – a hide-and-seek book, a well-paced visual game that will delight young readers as they try and find a little girl who gets separated from her family in a large shopping centre. The amusing patterns of the characters’ clothes are a guide for the reader’s eye, in this mature albeit debut work."[1]

Naar mijn mening gaat het te ver om het volledige jury rapport op te nemen in het lemma en volstaat de korte paragraaf die er momenteel staat. Ik probeer vanuit een Wikipedia:Neutraal standpunt naar het artikel te kijken en te overwegen of het artikel niet te zeer een promotioneel artikel wordt, vandaar dat ik de passage schrapte.
Echter ik bepaal niet of dit wel of niet thuishoort in het lemma, dat bepalen we met z'n allen die hier meeschrijven aan de encyclopedie. Ik hoop dan ook dat er andere gebruikers zijn die meelezen hier en hun mening hierover geven. Dus laten we even afwachten of er meer reacties komen. Vr groet Saschaporsche (overleg) 27 mrt 2024 22:14 (CET)[reageer]
Dank voor uw reactie,
Het overgebleven stuk tekst is naar mijn mening enkel een omschrijving van het door Koper gemaakte werk (Where is your sister) en is bedoeld als context voor de lezer, waar het verwijderde stuk tekst daarna inhoudelijk ingaat op de artistieke waarde van het gemaakte werk zoals omschreven door de jury en de daaruit voortvloeiende keuze om het te bekronen met de prijs. En zo samen een volledig beeld geeft voor de lezer.
Ik ben het helemaal eens dat een volledig jury rapport veel te ver voert. Het betreft hier enkel een quote. Maar ben nog steeds van mening dat hij van toegevoegde waarde is in de tekst.
Ik ben benieuwd naar de mening van andere gebruikers.
We wachten rustig af.
met vriendelijke groet, roepot Roepot (overleg) 28 mrt 2024 01:03 (CET)[reageer]