Overleg:Punt (teken)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik zie in deze tekst staan dat onder een vraagteken en een uitroepteken ook een punt staat. Is het niet zo dat die tekens als zodanig al een punt bevatten? Daar nog eens een punt onder zetten wordt dan wat veel van het goede. Avanschelven 1 feb 2004 17:02 (CET)

De zin lijkt me overbodig. Mag van mij weg. Fruggo 1 feb 2004 17:11 (CET)

Een DNS Lookup is de vertaling van de -voor ons- leesbare systeem-naam naar het IP-nummer dat de eigenlijke identificatie is van een computer die op internet is aangesloten. Ook wordt op die manier een URL van het World Wibe Web vertaald naar het bijbehorende nummer. De manier waarop dit hier is gebruikt klopt naar mijn mening niet, daarom pas ik het aan. mvg, Harm 9 apr 2004 16:45 (CEST)

leesteken vs teken[bewerken]

De punt is niet alleen een leesteken, maat woord bv. ook in URL's en bestandsnamen gebruiker, daar is het een scheidingsteken en dus geen leesteken. Ik hernoem dit artikel dan ook naar Punt (teken)......jeroenvrp..... 1 jul 2005 15:20 (CEST)

veel achter de komma[bewerken]

Ik vraag mij af of het ook toegestaan is om bij veel cijfers achter de komma een punt te gebruiken om het geheel leesbaarder te maken, zoals veel gebeurt met hele grote getallen. Ik ben namelijk het zojuist voor het eerst tegengekomen. --JorisvS 23 jun 2006 22:19 (CEST)

Bullet[bewerken]

Is een bullet een punt??? Madyno (overleg) 24 sep 2013 18:22 (CEST)