Overleg:RTL De Journal

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Aangaande deze vermelding en een discussie hierover. Mijn idee is dat deze vermelding De Journal behoort te zijn en dat de vermelding mbt Frankrijk en Duitsland onjuist is. Het lijkt hier niet om de feiten te gaan maar om wie er gelijk heeft. De Sovjet Unie, Joegoslavie, de Nederlandse Antillen enzoverder waren jarenlang benamingen voor landen die niet meer zijn. Zo ook in omroepland heb je de NPS, RTL Veronique, Yorin etc etc gehad die niet meer zo heten. Zo ook Het Capitool (nu Buitenhof) of Nova (nu Nieuwsuur) etc etc. Die blijven we toch ook niet met de oude benamingen benoemen ook al waren dat programma's die jarenlang hebben bestaan? En al gebruiken sommigen de oude benamingen in de volksmond nog? Hier de feiten met links, en ik ga dat zelf niet meer aanpassen, want blijkbaar gaat het hier niet om de feiten maar om wie er gelijk heeft! anders ben ik blijkbaar een vandalist!

1) sinds het najaar van 2001 wordt de benaming Hei Elei niet meer gebruikt. Op de Franse wikipedia http://fr.wikipedia.org/wiki/RTL_T%C3%A9l%C3%A9_L%C3%ABtzebuerg is daarover eea te lezen. 2) Het is waar dat RTL 5 foutievelijk de benaming is blijven gebruiken tot recent. Inmiddels gebruikt RTL 5 de benaming 'RTL De Journal' om precies te zijn. Dat is de benaming die aldus in Nederland wordt gebruikt, zie http://www.rtl.nl/service/gids/ of http://www.rtl.nl/videotext/rtl5/pag202/01 Ook bij de NPO Gids, wordt het programma als zodanig aangeduid http://gids.publiekeomroep.nl/uitzending/191286733/rtl-de-journal/ 3) In FRANSTALIG Belgie gebruikt CLUB RTL de benaming RTL - Journal Luxembourgeois. Kijk maar op http://www.clubrtl.be/page/grille-des-programmes/242.aspx 4) Op de FRANSE RTL9 wordt het programma NIET meer uitgezonden. Het is NIET te vinden in de schema's van RTL9, dat overigens slechts voor 35 % in handen is van RTL Group SA. Schema op http://www.rtl9.com/programmestv.aspx Kortom de vraag is dan als gesteld wordt dat het programma in FRANKRIJK ook wordt uitgezonden op een Franse RTL-zender op welke en graag een bewijs daarvan? 5) In Duitsland is het programma evenmin te zien op de een DUITSE RTL-zender. De Duitse RTL-zenders werken allemaal met Duitse uitzendlicenties en NIET met Luxemburgse uitzendlicenties. http://www.rtl.de/fernsehprogramm http://www.rtl2.de/programmvorschau.php http://www.superrtl.de/default.aspx?tabid=376 http://www.nlm.de/154.html http://www.lpr-hessen.de/default.asp?m=97 http://www.lfm-nrw.de/fernsehen/sender-mit-lfm-lizenz.html

Nu mogen jullie zelf de conclusie trekken wie gelijk heeft! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.208.148.111 (overleg · bijdragen)