Overleg:Rafael Trujillo

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

verwijderd uit Rafael Trujillo omdat er 2 versies zijn[brontekst bewerken]

  • Oorspronkelijke versie: Omdat hij als kind kroonkurken spaarde, werd "kroonkurk" (chapita) al snel zijn bijnaam.
  • andere versie: Hij spaarde als kind medailles en droeg deze ook.

Ik ben dat aan het uitzoeken. --Jos1950 (overleg) 17 nov 2011 20:59 (CET)[reageer]

Ik heb wat dingetjes aan het artikel veranderd. Vooral redactionele ingrepen, en ik heb kopjes tussen de alinea's gezet. Als die niet helemaal goed zijn, verander ze dan vooral. Drie inhoudelijke vragen:

  • In het stukje over de hinderlaag waar Trujillo in terecht kwam staat veel namen van daders. Ik overweeg die te verwijderen, want eigenlijk zeggen ze niet zo veel. Maar die lijfwacht... het is mij niet helemaal duidelijk of dat nu een van de daders was, of juist een slachtoffer samen met Trujillo. Jos1950, weet jij dat?
  • In het stukje over de strijd tegen Cuba staat de zin: "En verwijderde Duvalier ook." Ik heb dat maar laten staan zoals ik het vond, als maakte de opmerking aanvankelijk deel uit van een langere zin, maar ik snap niet goed wat hier wordt bedoeld. Zette Trujillo Duvalier af? Hoe, wat, waar, wanneer?
  • Sowieso snap ik die alinea niet goed. Moet ik het zo begrijpen dat Trujillo in Haiti een legermacht stationeerde? Hoe kon dat dan, want dat was toch een ander land? (Had dat wellicht iets te maken met het verwijderen van Duvalier?)

Groeten, Hettie (overleg) 20 nov 2011 19:22 (CET)[reageer]

Het een en ander is aangepast en ik zal wat meer info over die Duvalier toestand zoeken en zo mogelijk plaatsen. Voldoet deze verandering? Met dank voor de aanwijzingen --Jos1950 (overleg) 29 nov 2011 17:33 (CET)[reageer]