Overleg gebruiker:Hjvannes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Ik ben lid van de Vereniging Wikimedia Nederland . Help jij ook mee om Wikipedia en haar zusterprojecten vooruit te helpen als bron van vrije kennis? – word lid! WikimediaNederlandLid.png
RGALI.jpg Bezoek het
archief 2004 - 2006
National-archives.jpg Bezoek het
archief 2007 - 2008
Budapest State archiv 1.jpg Bezoek het
archief 2009 - 2010
Croatian State Archive.jpg Bezoek het
archief 2011 - 2012

bijdrage geschrapt vanwege...[bewerken]

Beste Hjvannes, een terechte opmerking die je plaatste in de kroeg als reactie op de bijdrage van "the Banner" in het hoofdstukje "verwarrend". I heb daarom jouw bijdrage en een gedeelte van de biojdrage van the Banner geschrapt. Ik hoop dat je hier geen bezwaar tegen hebt. Mocht dat wel zo zijn, voel je vrij om mijn "gepoets" te reverten. vr groet Saschaporsche (overleg) 7 jan 2013 18:17 (CET)

Ik juich je actie toe. Hoor maar... Juich! Hettie (overleg) 8 jan 2013 00:02 (CET)

Engelandvaarders[bewerken]

Dag Hettie, Ik heb gezien dat je in december een groot stuk van het lemma over Max Appelboom hebt aangepast, omdat de maker (in dit geval maakster) informatie had toegevoegd die nix met Max Appelboom ter maken had. En gelijk had je om die aanpassing te doen. Ik ben ook bezig om eens goed te kijken wie zij allemaal "Engelandvaarder" noemt. En daar is natuurlijk een strikte definitie voor die je in dit lemma kunt vinden. Een van de regels van ons Wikipedianen is in ieder geval ook, dat je bronnen cq referenties zou moeten opgeven. PvtPauline doet dit slechts zeer mondjesmaat en pas na grote aandrang. Mijns inziens onterecht. De dicussie over wel of niet Engelandvaarder zijn is weer opgelaaid en is terug te vinden op de beoordelingspagina's van 7 en 8 januarie jl. Zou je aub eens je oordeel willen geven over die twee nominaties daar en hier op jouw OP het volgende : onderaan het lemma staat een link naar Lijst van Engelandvaarders. Als je deze lijst bekijkt dan zie je veel blauwe namen en dat is prima. Zelfs rode namen kan ik nog billijken (en gebruik ik zelf ook wel eens!) omdat je daarvan nog kunt zeggen dat je ooit van plan bent om daar nog eens een lemma over te schrijven. Allemaal top. Maar wat moeten we nou met al die "zwarte" namen??? Naar mijn opvatting moeten die gewoon uit de lijst weg, want het is niet vast te stellen of ze ooit Engelandvaarder zijn geweest. Dank je wel. groet, Malinka1 (overleg) 18 jan 2013 12:24 (CET)

Hoi Malinka, ik reageerde niet meteen want was even een weekje niet in de buurt van een computer. Ik kwam destijds op Appelboom terecht doordat ik regelmatig even controleer of de categorieen die iets met regisseurs te maken hadden nog kloppen. Bij Appelboom klopte er iets niet, en toen merkte ik meteen ook dat er wat info in stond die niet relevant was voor het artikel. De Engelandvaardersdiscussie gaat verder een beetje langs mij heen, en dat lijkt me ook maar het beste. Ik heb me in dat onderwerp nog nooit verdiept, dus dat laat ik maar over aan mensen die er wel wat van weten. Voor lijsten geldt volgens mij over het algemeen dat je er geen zwarte namen in opneemt, maar uitsluitend rode en blauwe. Of alleen maar blauwe, als je van de meer puriteinse school bent. Groeten, Hettie (overleg) 22 jan 2013 09:47 (CET)
Even een snelle opmerking, dit is een rare lijst, want de blauwe links wijzen niet naar een artikel over de persoon, maar zijn een link naar verderop in de pagina. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 22 jan 2013 21:21 (CET)
Hee ja, nu zie ik het ook. Had ik onder het motto "'t is mijn discussie nie" niet eens op gelet. Hettie (overleg) 23 jan 2013 23:19 (CET)

Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Hjvannes, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Jessy Broeckx (overleg) 13 feb 2013 23:29 (CET)

Wageningen[bewerken]

Moi Hettie, ik vind verbeteringen altijd prima, alleen soms weet ik niet of de verbetering werkelijk een verbetering is. Wageningen als stad sluit uiteraard niet, maar het kantongerecht Wageningen bestaat formeel al niet meer sinds 2002. Om nou te zeggen dat de sector kanton gaat sluiten is ook weer zo wat, vandaar dat ik voor Wageningen had gekozen. De sluiting van alle kantonlocaties wordt trouwens in Gelderland nu wel opeens heel voortvarend doorgevoerd. Toen ik het lemma over Wageningen schreef was er op rechtspraak.nl nog een rooster waarin Wageningen nog het hele jaar als zittingsplaats werd gebruikt. Peter b (overleg) 5 mrt 2013 23:43 (CET)

Je hebt gelijk. Ik heb nu nog een andere poging gedaan. Beter zo? (Ik denk dat ik de onjuistheid niet opmerkte doordat het gebouw hier nog steeds bekend staat als "het kantongerecht".) Hettie (overleg) 6 mrt 2013 11:25 (CET)
Prima zo, mocht je nog een keer een foto van het oude kantongerecht zien dan zou dat ook mooi zijn, ik kon er geen vinden. Peter b (overleg) 6 mrt 2013 20:18 (CET)
Die vraag maakte me nieuwsgierig naar waar dat oude kantongerecht vroeger dan gevestigd was. Daarover nu wat in het artikel. Je bedoelt dan graag een foto te zien van die panden, uit de tijd toen het kantongerecht er in gevestigd was? Van de locatie Marktstraat is er niets anders mogelijk, zoals je begrijpt. Wilhelminaweg 9 staat er in principe nog, maar misschien is het niet je bedoeling om daar een recente foto van te plaatsen? Hettie (overleg) 6 mrt 2013 21:02 (CET)
Er zijn recent op commons heel veel foto's geupload van de RCE, ook foto's van verdwenen gebouwen, maar het is niet altijd eenvoudig om daartussen iets te vinden als je niet precies weet wat je zoekt. Of er ook foto's van het verdwenen kantongerecht bij zittten weet ik niet, maar ik dacht, misschien kom jij die een keer tegen, wellicht herken jij zo'n gebouw sneller. De Wilhelminaweg weet ik niet, geen idee of dat een bijzonder gebouw is, maar uiteraard geldt, VJV Peter b (overleg) 6 mrt 2013 21:20 (CET)
Aha, dat wist ik nog niet. Da's de moeite waard om eens in te gaan grasduinen. Wie weet. En die Wilhelminaweg zal ik er dan t.z.t. maar eens bij plakken. Dat gebouw is het aankijken wel waard, al is het minder uniek dan het huidige. Hettie (overleg) 6 mrt 2013 23:59 (CET)
Commons:Category:Images from the Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 7 mrt 2013 00:09 (CET)

Bronvermelding[bewerken]

Hoi, ik heb een Nederlandse versie gemaakt over Giustizia e Libertà. Als bronvermelding heb ik vermeld dat het om een vertaling gaat van een anderstalige versie. Om van zulk een bronvermelding een voorbeeld te vinden, heb ik gespiekt op de pagina van Miklos Horthy. Maar zijn pagina wordt doorverwezen naar de vertaling van Richard von Weizsäcker. Ik meld dit maar even, geen idee of het juist of fout is. Dan nog een vraagje: de titel van het artikel Giustizia e libertà zou ik willen wijzigen naar Libertà (met hoofdletter), maar ik heb geen flauw idee waar ik dit kan aanpassen. Jessy Broeckx (overleg) 26 mrt 2013 22:57 (CET)

Hallo Jesse, een titel wijzigen is heel eenvoudig, als je maar weet waar de functie zit. Als je naar je artikel gaat, zie je links naast het zoekschermpje een pijltje dat omlaag wijst. Klik daar maar eens op. Je komt dan in een scherm waar je de nieuwe titel kunt invoeren (de oude staat daar standaard genoteerd, en die ga je dus veranderen). Daar onder zet je kort neer waarom je wijzigt (bijvoorbeeld "Libertà moet met een hoofdletter", of zoiets). In principe is dat het hele truukje.
Maar... om het netjes af te maken ga je nu nog een ding doen. Je gaat terug naar het oude Giustizia e libertà, dus met de kleine -l. Je zult zien dat die pagina nog bestaat, maar dat die direct doorverwijst naar de juiste spelling. Vervolgens kijk je welke pagina's er allemaal een link hebben naar de verkeerde spelling. (Dat is een optie in de linkerkolom, onder "hulpmiddelen".) Die verkeerde links ga je dan corrigeren (tenzij ze in overlegpagina's staan want je mag niet bewerken in overleg van een ander en dat is een heel strenge regel waar veel andere regels voor wijken). Ik verwacht dat het er in dit geval heel weinig zijn, maar maak er maar wel alvast een gewoonte van om deze check even te doen. Soms krijg je een enorme waslijst aan verkeerde linkjes. Dan kan je iemand vragen om dat geautomatiseerd op te lossen.
Je bronvermelding is volgens mij keurig gedaan. Binnen wikipedia zijn de meningen overigens verdeeld over de vraag of je specifiek op het artikel moet vermelden dat het een vertaling is van een andere taalversie. Zelf kies ik meestal voor een mededeling daarover in de bewerkingssamenvatting, ook dat is goed, maar de striktere school kiest voor jouw oplossing.
Ik meld me later nog even op jouw eigen OP voor de vragen die je daar hebt gesteld.
Succes! Hettie (overleg) 27 mrt 2013 09:56 (CET)

Bericht voor coaches[bewerken]

Beste coach,

Je ontvangt dit bericht, omdat je momenteel een coach bent en volgens de overzichtslijst actief bent als coach. Alle coaches ontvangen hetzelfde bericht; als het bericht niet op u betrekking heeft, neem deze stroopwafels en ga rustig door met waar u mee bezig was.

Constatering

Het valt me de laatste maanden op, dat er slecht op coachingsverzoeken wordt gereageerd, en dat algemene en persoonlijke verzoeken voor coaching in sommige gevallen een aantal weken op een overlegpagina blijven staan. Ik moet zeer regelmatig de speciale categorie uit persoonlijk coachingsverzoeken halen nadat ze zijn afgehandeld/compleet zijn verlaten en ik heb het idee dat coaching niet door iedereen consequent wordt gelogt en wordt aangeduid met het sjabloon.

De volgende sectie kan incidentele telfouten bevatten. Zelfs met telfouten, zou het bericht over moeten komen.

We hebben momenteel 30 actieve coaches volgens het schema. Volgens de logs hebben we 36 coaches die ooit gecoacht hebben. Hiervan zijn nu 16 coaches 'op pauze'. Dit betekent dat 10 van de actieve coaches (33%), nog nooit iemand gecoacht heeft.

Ik heb ooit een scriptje gemaakt, dat het aantal openstaande algemene en persoonlijke verzoeken bovenin het scherm, naast je gebruikersnaam, weergeeft. Van de actieve coaches heb ik dit script bij 4 mensen kunnen terugvinden.

Wat te doen

Als je momenteel geen mensen wil of kan coachen, om welke reden dan ook, bewerk de coachingspagina en verberg jezelf door "Pauze = " te vervangen door "Pauze = ja". Je kunt op een later tijdstip jezelf weer tevoorschijn toveren als je weer mensen kan en wil coachen.

Voor zij die de 'teller', het ding dat aangeeft hoeveel openstaande verzoeken er zijn, nog niet heeft toegevoegd aan hun omgeving, bekijk Wikipedia:Coachingsprogramma/Aandachtspunten#Teller_altijd_zichtbaar eens.

Diezelfde pagina vertelt je wat je moet doen als je een coachingsverzoek aanneemt. Vergeet niet om een persoon in het archief te zetten wanneer de coaching is afgelopen.

Als laatste: Wees niet bang om de conversatie bij een persoonlijk coachingsverzoek voor te zetten op de overlegpagina van de gebruiker die mogelijk gecoacht gaat worden. Een nieuwe gebruiker weet niet persé de weg terug naar jouw overlegpagina, zeker omdat ze er via een knopje heen geleid worden. Ze krijgen daarnaast geen gele balk bovenin beeld als je reageert en mochten ze die optie aan hebben staan, dan krijgen ze een email wanneer je reageert op hun overlegpagina. De kans op succes is veel groter op die wijze.

Slotnoot

Er is momenteel een gebruiker die al bijna 3 weken op een coach wacht. Als je tijd hebt, overweeg eens deze gebruiker te coachen.

Ik post dit bericht ook op Wikipedia:Coachingsprogramma/Overlegpagina. Discussie kan daar plaatsvinden. Sum?urai8? 14 apr 2013 19:34 (CEST)

Je hebt gelijk. En ik neem een stroopwafel. Hettie (overleg) 14 apr 2013 20:32 (CEST)

Foto toevoegen[bewerken]

Dag Hettie, toch nog een vraag. Ik heb een foto van Leone Ginzburg doorgestuurd gekregen. Hoe voeg ik deze toe aan het lemma (zonder het risico te lopen dat deze verwijderd wordt)? Grtjs Jessy Broeckx (overleg) 15 apr 2013 18:37 (CEST)

Is dit de achtergrond van jouw vraag? Risico dat de foto verwijderd wordt heeft alles te maken met auteursrechten. Weet je zeker dat deze foto rechtenvrij is, of heb je toestemming van de rechthebbende om de foto te plaatsen? Waarop baseer je dat zekere weten, of van wie kreeg je via welke weg die toestemming? Op dit moment heb je daarover geen info gegeven bij het bestand, en dat alleen al is reden om het te gaan verwijderen. Commons is daar nogal streng op. En terecht. Hettie (overleg) 15 apr 2013 23:45 (CEST)
Dat is idd de foto waar het over gaat. Ik wil meer info toevoegen aan de foto, maar ik heb geen idee waar ik dit moet doen?! Het instituut uit Tilburg heeft mij deze foto doorgestuurd met de melding dat het in princip geen probleem mag zijn gezien de foto al enkele jaren oud is. Deze foto is ook te vinden via google/images. Jessy Broeckx (overleg) 16 apr 2013 09:00 (CEST)
Oei, nee, het Auteursrecht ligt ingewikkelder. Om te beginnen: wat er allemaal op internet staat is niet allemaal vrij van rechten. Sterker nog: het meeste is dat niet. Afbeeldingen worden te pas en te onpas overgenomen en hergebruikt, maar dat is op wikipedia niet de bedoeling. Wikipedia claimt een vrij bewerkbare encyclopedie te zijn en dat betekent dat er geen teksten en geen afbeelden worden overgenomen die niet rechtenvrij zijn. De bewijslast ligt bij de uploader. Kan die niet aantonen dat het beeld vrij is van rechten, dan wordt het beeld verwijderd. Qua auteursrechten geldt in grote lijnen dat de auteur van de foto (de fotograaf dus) zeventig jaar moet zijn overleden en dat dan pas de rechten vervallen. Met andere woorden: een auteursrechtenvrije foto is meestal een oude foto, maar een oude foto is lang niet altijd vrij van rechten. In het geval van Leone Ginzburg moet je dus weten wie de fotograaf was en wanneer die overleed. Zeventig jaar daarna kan je de foto op commons plaatsen. Tenzij de fotograaf toestemming heeft gegeven voor hergebruik van zijn werk op internet. Hoe je achter die dingen komt? Welnu... bij een foto die de jouwe niet is, is dat meestal kansloos. Maar je zou je licht eens kunnen opsteken bij het instituut in Tilburg. Veel succes! Hettie (overleg) 16 apr 2013 09:38 (CEST)
OK, bedankt voor de info. Hopelijk weten zij wie de fotograaf is en wanneer die overleden is. Tot snel! Jessy Broeckx (overleg) 16 apr 2013 09:52 (CEST)
Hettie, wat betreft die foto, het lijkt wel een mission impossible, maar ik geef nog niet graag op. Ik heb contact met de zoon, Carlo Ginzburg. De foto van Leone op de Engelse Wikipedia is genomen door Alberto Rossi en zou ik vrij moeten kunnen gebruiken volgens hem. Maar ik krijg deze niet in de Nederlandse Wikipedia. Carlo weet niet wanneer Alberto juist overleden is. Als ik deze foto wil toevoegen op Wikicommons krijg ik een melding dat deze eerder werd verwijderd en niet meer toegelaten wordt. Maar waarom dan wel op de Engelse Wikipedia? Jessy Broeckx (overleg) 17 apr 2013 15:33 (CEST)
Omdat de Engelsen (en de Amerikanen) het veel minder nauw nemen met de auteursrechten. Daarom hebben die nog steeds een eigen fotobestand, maar daarvandaan kan je geen foto's op anderstalige wikipedia's zetten. Je ziet daar bijvoorbeeld ook CD-hoesjes en filmposters zonder scrupules in artikelen geplaatst, terwijl dat over het algemeen toch echt niet vrij van auteursrechten is. Het verschil is gelegen in de Fair use, een Amerikaanse concept dat op wikiEngels is geaccepteerd maar daarbuiten lang niet altijd. Hettie (overleg) 17 apr 2013 16:47 (CEST)
Overigens zie ik het met dit bestand best somber in als hij al eens verwijderd is geweest op commons. Dan kun je ervan uitgaan dat iemand anders al eens een poging heeft gedaan maar er niet in geslaagd is aannemelijk te maken dat hij vrij is van auteursrechten. Hettie (overleg) 17 apr 2013 17:15 (CEST)
Het is nog sterker... jij was niet de tweede maar de derde die de poging waagde. Jouw studiegenoot was een van de pogers. ;-) (Dat wil zeggen... de eerdere pogingen waren bestanden van dezelfde naam. Of het beeld ook hetzelfde was kunnen we hieraan niet zien.) Hettie (overleg) 17 apr 2013 17:23 (CEST)
Ik vrees dat ik het hierbij moet laten. Ik heb nog een mail gestuurd aan Carlo Ginzburg, in de hoop dat hij mij mss nog een andere foto kan bezorgen. Jessy Broeckx (overleg) 17 apr 2013 17:26 (CEST)
Wie weet. Ik zet zelf eigenlijk nooit foto's op commons die ik niet zelf heb gemaakt, vanwege het auteursrechtenprobleem. Alleen bij dergelijke foto's weet ik zeker dat ik goed zit met de auteursrechten, want dan heb ik zelf de zeggenschap over die rechten. Bij een andere door Carlo gestuurde foto heb je natuurlijk hetzelfde probleem als bij de eerste: op basis van wat weten we zeker dat die foto vrij kan worden gebruikt? IJzersterke argumenten zijn: 1) de fotograaf is meer dan zeventig jaar geleden overleden, of 2) Carlo Ginzberg maakte de foto van zijn vader en gaat akkoord met plaatsing op wikipedia. Maar dat moet je hem dan weer laten bevestigen en die bevestiging naar commons laten mailen (zie hier voor de formats)... mij is dat meestal te veel gedonderjaag voor een foto. Hettie (overleg) 17 apr 2013 17:35 (CEST)
Ah OK, ik leer elke dag bij! Maar idd, een heel gedoe om een artikel te voorzien van een foto. Ergens wel jammer. Jessy Broeckx (overleg) 17 apr 2013 17:46 (CEST)
Jammer, maar begrijpelijk. Vind ik, als freelance schrijver zijnde. Wikipedia claimt "vrij" te zijn, en dat tekst en beeld op de site dus vrij hergebruikt mogen worden. Welnu... dan moeten je foto's en teksten dus inderdaad vrij zíjn. Wikipedia is een van de weinige sites die daar zuiver mee omgaat. Meestal is de wereld omgekeerd en vindt de auteur cq fotograaf zijn werk her en der op internet terug. Het is dan aan hem om zijn rechten te beschermen. En ook dat is onbegonnen werk. We zijn dat op de een of andere manier gewoon gaan vinden op internet, en daardoor borrelt ook op de Nederlandstalige wikipedia met enige regelmaat de discussie op of we het wel zo ingewikkeld moeten doen allemaal. Vooralsnog is die discussie steeds in het voordeel van de rechthebbende beslecht. Hettie (overleg) 17 apr 2013 19:50 (CEST)

Symboolwetgeving[bewerken]

Beste Hettie, bij het lezen van dit lemma vond ik (gepromoveerd jurist en advocaat) het van een zo uitzonderlijke kwaliteit dat ik even heb nagezien wie het had geschreven om de auteur te complimenteren. Bij dezen dus. Fjvelsen (overleg) 4 mei 2013 00:54 (CEST)

Goh, dank je. Hettie (overleg) 4 mei 2013 10:33 (CEST)

Gebruikersnaam[bewerken]

Dag Hettie, hier ben ik weer met een vraagje :-) - ik zou graag mijn gebruikersnaam wijzigen in een nickname. Kan dit of moet ik mij als nieuwe gebruiker aanmaken? Indien dit met mijn huidig profiel wel kan, doe ik dit dan gewoon door bovenaan via het pijltje 'titel wijzigen'? Jessy Broeckx (overleg) 17 mei 2013 11:34 (CEST)

Hallo Jessy. Dat kan heel simpel door een aanvraag te doen op Wikipedia:Verzoek voor hernoeming van account. Werkt meestal vrij goed, op die manier. Succes! Hettie (overleg) 17 mei 2013 12:47 (CEST)
Oei. Wat ik vergeten was te vertellen is dat je dan wel een naam moet kiezen die niet al door iemand anders wordt gebruikt. Nou ja, je hebt het gemerkt. Knipoog Hettie (overleg) 20 mei 2013 15:47 (CEST)
Glimlach, ik heb het idd gemerkt, hoewel ik toch via de opgegeven link, zoals vermeld staat in de procedure, telkens de naam controleerde, maar blijkbaar was dit enkel voor de Nederlanse wiki. In ieder geval, het is gelukt. Nogmaals dank voor je hulp! Jessy Broeckx (overleg) 20 mei 2013 15:59 (CEST)
Hoi Jessy, log wel even uit en dan weer in met je nieuwe accountnaam, anders blijf je onder je eigen naam werken. Knipoog Mathonius 20 mei 2013 16:04 (CEST)
Done !! Nashota (overleg) 20 mei 2013 16:13 (CEST)
Hee, hallo Nashota! Hettie (overleg) 20 mei 2013 16:22 (CEST)

Wellicht kunt/wilt u mij hierbij helpen?[bewerken]

Geachte Hjvannes, misschien ben ik hier niet aan het juiste adres maar niet geschoten is altijd mis denk ik maar en overleggen/vragen stellen staat vrij. Ik kwam uw naam in de lijst van coaches tegen en daarom zou ik graag iets aan u willen voorleggen. Heeft u verstand van de inhoud van een artikel en over onafhankelijke referenties plaatsen in een artikel? Wellicht kunt/wilt u mij hierbij helpen? Met vriendelijke groet. Timmetje10 (overleg) 17 mei 2013 17:46 (CEST)

Hallo Timmetje10. Heb ik het goed dat je met "de inhoud van een artikel en onafhankelijke referenties plaatsen" eigenlijk bedoelt: "hoe ga ik verder met het advies dat ik hier kreeg"? En dat je dus hulp zoekt bij het verder werken aan het artikel over Marijn Brouwers, dat in jouw kladblok staat? Daar wil ik je wel bij helpen. Ik zet jouw kladblok op mijn volglijst, dan zie ik wat je daar aan het artikel doet. Een inhoudelijk advies over dat artikel zet ik op de overlegpagina bij dat kladblok. Dat lijkt me een betere plek dan mijn OP. Hettie (overleg) 17 mei 2013 21:10 (CEST)
Goedemorgen, allereerst bedankt voor het reageren op mijn bericht. Inmiddels heb ik de OP van mijn kladklok gelezen en kan er zeker mee uit de voeten. Een tip kan dus wel degelijk hier op Wikipedia en ik ga er dan ook mee aan de slag. Bedankt dat je mij wilt volgen hierin. Verder overleg over dit onderwerp zullen we voortzetten op de OP van mijn kladblok. Groet. Timmetje10 (overleg) 18 mei 2013 09:22 (CEST)

M60[bewerken]

Beste,

Ik zie dat u volledig dezelfde tekst als ik op de pagina van de M60 heeft gezet. De tekst die er eerst werd bij gezet namelijk die met enkel het IP-adres was ook ik. Ik had me enkel vergeten aanmelden waardoor mijn IP-adres in de plaats kwam. Ik heb deze dan vervolgens er weer afgehaald, me aangemeld en dan de tekst er definitief opgezet onder mijn naam. Ik had niet door dat ik niet aangemeld was vandaar de vele verschuiving op deze pagina. Nu is mijn vraag of u eventueel de identieke tekst die u heeft toegevoegd kunt ongedaan maken want nu staat er tweemaal hetzelfde op de pagina.

Mvg Louistiee

Klopt, ik zie hoe dat zo kwam. Is hersteld, kleine moeite. Hettie (overleg) 21 mei 2013 15:54 (CEST)

Super, bedankt!

Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Hjvannes, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Stevenvdp (overleg) 5 jul 2013 20:31 (CEST)

  • Uh, hallo, Hjvannes, deze is dus verdwenen, dan weet je dat. Hoop dat je een heerlijke vakantie hebt (gehad). Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 8 jul 2013 05:40 (CEST)
    • Oh, nou ja, dat is dan duidelijk. Ik ben overigens nog niet op vakantie, maar ik ga op vakantie. Ik zeg lekker niet wanneer, want de hele wereld hoeft dat niet te weten. Hettie (overleg) 8 jul 2013 08:37 (CEST)

Beste Hjvannes, Ik had jou antwoord gewist omdat het me niet meer relevant leek. Ik wou zeker niet onbeleefd zijn, Mvg,Stevenvdp (overleg) 8 jul 2013 19:33 (CEST)

Ah, vandaar. Dan een eerste tip: op wikipedia is het eigenlijk geen gebruik om overlegteksten van anderen te veranderen of te verwijderen, ook niet als dat overleg op je eigen overlegpagina plaatsvindt. Ik kan me voorstellen dat dat niet erg logisch lijkt, want het is tegelijkertijd juist uitdrukkelijk wél toegestaan om in artikelen de bijdragen van anderen te veranderen of desnoods te verwijderen als dat zo uitkomt. Het idee is dat elk overleg een soort geschiedenis laat zien: het maakt duidelijk waarom er welke keuzen zijn gemaakt in een artikel en omdat elk overleg ooit relevant kan zijn kan "niet meer relevant" eigenlijk niet bestaan. Een andere overweging is dat het inderdaad als onbeleefd wordt ervaren als iemand iets verandert in overleg dat een ander schreef. Ik heb dat in dit geval overigens zo niet opgevat, eerder als een handeling van een beginner waar een dergelijke waarde niet aan gehecht mag worden. Hettie (overleg) 9 jul 2013 11:42 (CEST)
Ik heb de categorie bij dit verzoek verwijderd. Sum?urai8? 18 jul 2013 11:38 (CEST)

Abdelmajid Lakhal[bewerken]

Hi dear Hjvannes, thank you for your message. Sorry if I write in English, but I'm not native Dutch speaking.

I translated your message with Google Translator, and I say to forgive me if the page can not interest, but I think someone can like in Holland, because the daughter of this great actor lives in Holland.

Sorry again, I want to continue our friendship, and I want to give my help also in Wiki.Nl, if possible! See you soon

Rei Momo (overleg) 30 aug 2013 00:18 (CEST)

Thank you very much, my new friend! Forgive me, but Google Translator is not so... perfect! Have a nice week end and thank you againd for your future help! Rei Momo (overleg) 31 aug 2013 02:42 (CEST)
No, sorry, I don't have Dutch-Italian transolator :-( Sorry, is it better to say Dutch or Nederlands? Rei Momo (overleg) 31 aug 2013 10:11 (CEST)

@ReiMomo, you do not have to go back to this usertalkpage. Communitation started on one page can be continued on that same place. It even is prefered in wikipedia not to hop from one page to another for one discussion. Hettie (overleg) 31 aug 2013 11:36 (CEST)

Aangehaald[bewerken]

In Juozas Miltinis staan verdwaalde aanhalingstekens. Misschien was het je bedoeling een citaat op te nemen, misschien is het een typefout.. Kijk je zelf even? Gr. RONN (overleg) 31 aug 2013 20:19 (CEST)

Regels sokpopmisbruik[bewerken]

Beste Hetty, zie Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen#Wikipedia:Sokpopmisbruik. groet Japiot (overleg) 15 sep 2013 14:45 (CEST)

Themaweek Polen is begonnen[bewerken]

Beste Hettie,

Misschien heb je het al gezien, maar ik wilde je voor de zekerheid even persoonlijk laten weten dat de Themaweek Polen vandaag is begonnen. Als je iemand kent die ook geïnteresseerd zou kunnen zijn, wil je hem of haar dan vragen om mee te doen? Er is inmiddels een pagina, Wikipedia:Themaweek Polen 2013/Meedoen, met allerlei tips om inspiratie voor het schrijven op te doen.

Hartelijke groet, Mathonius 11 nov 2013 02:39 (CET)

Dank van het Portaal:Colombia[bewerken]

Goedenavond Hjvannes, ik heb je bedankt uit naam van het Colombiaportaal. De reden voor het bedanken van jou als bijdragende Wikipediaan vind je hier: Portaal:Colombia/Ayuda. Groet en hopend op meer moois, Vlag van Colombia - Xibalba - overleg 9 dec 2013 03:46 (CET)

Oei, da's pas agua pasada, dat Groot-Colombia. In meerdere opzichten. Maar wie weet krijg ik weer eens de geest om wat met Latijns-Amerika te doen op wikipedia, en dan kom ik vast ook wel weer eens langs Colombia. Succes met het portaal! Hettie (overleg) 9 dec 2013 19:26 (CET)

Kerst en Nieuwjaarswens[bewerken]

A Fireworks rocket.jpg
Fijne feestdagen goede jaarwisseling en een gezond en gezegend 2014 toegewenst, Antoine (overleg).
December 2013
Domtoren Utrecht 1.jpg

Hartelijk dank[bewerken]

Beste Hettie, namens de arbitrage commissie hartelijk dank voor je inzet als checkuser. Je hulp is erg gewaardeerd. We proberen de komende weken een vervanger voor je te vinden. Vriendelijke groet, VanBuren (overleg) 5 jan 2014 17:52 (CET)

Dank voor je inzet, Hettie! JurriaanH overleg 5 jan 2014 18:10 (CET)
Graag gedaan. Ik kom tegenwoordig te weinig aan wikipedia toe om er nog serieus met de sokpoppen bezig te zijn, maar ik heb het een tijdje met plezier gedaan. 't Is weer tijd voor andere dingen, nu. Hettie (overleg) 5 jan 2014 20:40 (CET)

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[bewerken]

Hallo Hjvannes, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine 18 jan 2014 06:50 (CET)

10 jaar![bewerken]

Editor - orichalcum star.jpg

Dag Hettie, wat gaat de tijd snel hè? Het is vandaag alweer tien jaar geleden dat je je eerste stapje op Wikipedia deed, met het aanmaken van het artikel Droevendaal. En daarbij mogen we best even stilstaan.
Bij deze een welverdiende ster. Erik Wannee (overleg) 21 jun 2014 01:25 (CEST)

Dank je wel! En ik heb niet eens getrakteerd! Hettie (overleg) 22 jun 2014 11:06 (CEST)

Gefeliciteerd![bewerken]

Ha Hettie, Gefeliciteerd met je ster voor tien jaar trouwe dienst hier op Wikipedia met alles wat je daar zo in de jaren op heb verricht, waaronder ook het coachen van mijn persoonlijk (bedankt hiervoor)! Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 21 jun 2014 09:30 (CEST)

Dank je wel, Antoine. Op naar de volgende tien? Hettie (overleg) 22 jun 2014 11:06 (CEST)


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Hjvannes, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Niels Arts (overleg) 16 sep 2014 11:50 (CEST)

Sinds 19 sept. geen reactie gekregen op Overleg_gebruiker:Niels_Arts#Coach_aanvraag. Ik neem aan dat er geen behoefte meer is. Hettie (overleg) 29 nov 2014 19:50 (CET)

Coaching Vstunning[bewerken]

Hallo Hettie,

In augustus heeft een zekere Vstuning een aanvraag gedaan voor coaching, waarop jij begin september hebt gereageerd. Hij/zij is daarna niet bij je teruggekomen om te accepteren. Ondertussen staat het sjabloon van de aanvraag nog wel op de overlegpagina en deze gebruiker staat dus nog steeds in de Categorie coach gevraagd. Omdat ik een poos niet op wikipedia kon komen, heb ik dit niet eerder gezien.

Om de categorie wat op te schonen (veel werk is dat niet, er staan niet veel gebruikers in, maar toch), zullen we het sjabloon van diens pagina halen?

vr gr, netraaM • 8 dec 2014 21:34 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd Hettie (overleg) 11 dec 2014 17:39 (CET)
Dank, en een prettige avond! netraaM • 11 dec 2014 21:11 (CET)

Meer coaching[bewerken]

Hallo Hettie,

Ben ik weer te coachklooien. Volgende vraag: op de organisatiepagina van het coachingproject sta jij als coach van twee gebruikers. Wim Vanmeenen heeft sinds april vorig jaar geen bewerking gedaan en maddriver371 komt over alsof hij helemaal klaar is gestoomd voor de encyclopedie. Kan ik de eerste afsluiten? En heeft Maddriver nog coaching nodig? Op die manier halen we even de bezem door de organisatiepagina.

Bedankt! Vr gr, netraaM • 12 feb 2015 02:45 (CET)

Hoi Netraam. Je hebt gelijk. Alleen bezem ik mijn coachees liever zelf af. Ik doe dat binnenkort. Dank voor de tip! Hettie (overleg) 14 feb 2015 22:56 (CET)
Dat is ook wel beter. Bezem ze! - netraaM • 14 feb 2015 23:47 (CET)

Toevoegen bronvermelding[bewerken]

Kun je mij laten weten hoe bronvermeldingen in een tekst kunnen worden toegevoegd? Vandaag heb ik samen met Marijke de lemma voor Maria Austria aangemaakt, maar wij wisten nog niet hoe bronvermeldingen toegevoegd moesten worden. Ondertussen heb ik gezien dat er al bronnen zijn vermeld. Hoe kan ik mijn bronnen daar nog aan toevoegen en het bij een volgend lemma gelijk goed doen? Els260 (overleg) 8 mrt 2015 23:37 (CET)

Hoi Els, ik zie inderdaad dat er bij Maria Austria al wat bronnen staan. De handigste manier om te leren hoe je daar zelf bronnen aan kan toevoegen vind ik zelf meestal: afkijken. Dat doe je in dit geval door in de broncode van Maria Austria te kijken. Je ziet daar onderaan dan iets interessants staan, namelijk:
{{Appendix|1=alles|2=
* [http://www.maibeeldbank.nl/fotograaf/1 Foto's van Maria Austria] in de beeldbank van het Maria Austria Instituut
* [[Joods Historisch Museum]]: [http://www.jhm.nl/cultuur-en-geschiedenis/personen/a/austria,+maria Maria Austria]
* {{Citeer web |achternaam= Ham |voornaam= Gerda J. van |url= http://resources.huygens.knaw.nl/vrouwenlexicon/lemmata/data/Oestreicher |uitgever=[[Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland]] |titel=Maria Austria}}
----
{{References}}
}}
(Kijk vooral niet in de brontekst van deze overlegpagina hoe ik dit hierin gekopieerd hebt, totdat je het zelf een keer wilt doen, want dan wordt je misschien ontmoedigd.)
Het bovenste stuk daarvan is bedoeld voor algemene bronnen, die voor je hele artikel relevant zijn. Het vrouwenlexicon staat daar al bij, zie ik, maar misschien heb jij er meer? Je ziet in de code hoe de drie bronnen zijn opgemaakt. Het stukje er onder is bedoeld voor voetnootjes. Achter het overlijdens jaar zie je in de broncode bijvoorbeeld hoe je zoiets dan noteert. Het lijkt ingewikkeld, maar door goed af te kijken kom je er wel uit. Mijn voorstel: probeer eens om op deze manier de bronnen erbij te zetten die je wilt plaatsen, en geef me op deze plek even een seintje als je dat gedaan hebt. Mocht je er helemaal niet uit komen, sla het dan wel even op (met alle fouten die er in zitten) en verwijder dan alles weer wat je er in hebt gezet. Ik kan dan in de geschiedenis van het artikel zien wat je hebt geprobeerd. (Om zeker te zijn van je zaak kan je om te beginnen voordat je gaat editten gewoon de hele tekst even in een word-document of zo iets kopieren, zodat je dat altijd terug kan zetten.)
Succes!
Hettie (overleg) 9 mrt 2015 20:00 (CET)

Vraag over online zetten lemma[bewerken]

Hoi, Ik heb gisteren nog even gezeten aan de lemma over Maria van Berckel. Ik zou deze graag online willen zetten op Wikipedia. Zou jij mij willen helpen? De lemma staat in mijn kladblok. --> Ik heb het zelf geprobeerd, maar nu staat Maria van berckel achternaam met kleine letter. Dat is dus fout. Kan jij de pagina verwijderen en opnieuw doen? Tekst staat in mijn kladblok. Ik weet alleen niet hoe ik zelf een pagina kan verwijderen. Gr. WendyDrost

Hallo Wendy. Ik zie dat het inmiddels is opgelost. Is ook logisch: zodra er een artikel met een schrijffout in de titel verschijnt, is er altijd wel iemand die dat direct herstelt. Ondertussen zijn er ook wat andere dingetjes aan het artikel gewijzigd. In de bewerkingsgeschiedenis (die vind je onder de knop "geschiedenis") kan je zien wat er allemaal aan is gebeurd. Het is een goed idee om dat stukje bij beetje eens te bekijken, want dat leert je meteen wat standaard-handigheidjes. Bijvoorbeeld hoe je een externe link maakt, en een tip voor een interne link. Heb je ook al gezien dat er een vraag aan je is gesteld over het artikel, op Overleg:Maria van Berckel?
Een tip die ik dat nog aan je heb: weet je al hoe je je handtekening zet onder overleg op overlegpagina's? Als je in de code werkt doe je dat door vier tildes (~~~~ achter je bijdrage te zetten. Dan verschijnt vanzelf jouw gebruikersnaam in beeld, met een link naar je eigen gebruikerspagina en naar je overlegpagina. Dat is handig voor degene met wie je praat, want die kan dan meteen kijken met wie hij eigenlijk overlegt.
Succes!
Hettie (overleg) 9 mrt 2015 19:46 (CET)

Alain Platel[bewerken]

Ik heb de extra categorie toegevoegd in plaats van terug gedraaid. Hij is ook filmregisseur anders sta je niet op IMDB (de externe link) maar vooral ook bezig met toneel. Groet Vdkdaan (Gif mo sjette) 8 sep 2015 21:57 (CEST)


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Hjvannes, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Maddriver371 (overleg) 17 nov 2015 16:53 (CET)

Hoi Hjvannes,
Ik zie dat je inmiddels weer een aantal bewerkingen hebt gedaan. Zou je dit coachingsverzoek willen oppakken, danwel willen afwijzen en dan bovenstaande categorie willen verwijderen? Sum?urai8? 13 dec 2015 13:51 (CET)
Hoi Maddriver371,
Hjvannes lijkt inactief en ik heb daarom dit coachingsverzoek afgewezen. Als u nog steeds een coach zoekt kunt u misschien een algemeen coachingsverzoek indienen via het coachingsprogramma.
@Hjvannes: Ik heb je op de projectpagina voor nu op pauze gezet. Als je weer actief wordt, voel je dan vrij om deze bewerkingen ongedaan te maken zodat je weer zichtbaar wordt op de lijst. Sum?urai8? 7 jan 2016 13:39 (CET)
Of ben je definitief vertrokken hier? Dat zou jammer zijn, maar het lijkt er wel op. Groet, Apdency (overleg) 18 jun 2016 17:24 (CEST)

Wikipedia:Schrijfwedstrijd[bewerken]

Beste Hjvannes, in het verleden heb jij een prijs gewonnen met de schrijfwedstrijd op Wikipedia. Nu zouden we graag een nieuwe schrijfwedstrijd willen organiseren, en daarvoor hebben wij juryleden nodig. Zou jij bereid zijn hieraan mee te werken? Indien je dit niet wilt, hopen wij natuurlijk dat je weer mee zult doen aan de nieuwe schrijfwedstrijd als deelnemer. Laten we er samen een mooie schrijfwedstrijd van maken. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 4 jul 2016 17:41 (CEST)

Beste Taketa, zoals je onder meer aan bovenstaande sectie en aan haar bijdragenoverzicht kunt aflezen is Hettie al geruime tijd niet meer actief hier. Ik zeg 't maar even. Misschien had je het zelf ook al gezien, maar uit je oproep kon ik dat niet afleiden. Groet, Apdency (overleg) 5 jul 2016 20:01 (CEST)
Hoi Apdency, ik had het inderdaad gezien. Voordat ik mijn bericht plaatste heb ik de recente bijdragen gecontroleerd en ik zag het kopje hierboven. Echter omdat er in de laatste 12 maanden nog bijdragen waren heb ik toch de vrijheid genomen het bericht te plaatsen ;). Mvg, Taketa (overleg) 5 jul 2016 20:06 (CEST)
Nogmaals ping Taketa. Niks mis mee, en van schrijven houdt zij nog steeds — professioneel en op Twitter bijvoorbeeld —, dus je weet maar nooit... Apdency (overleg) 8 jul 2016 19:40 (CEST)

Schrijfweek Gelderland[bewerken]

Beste Hettie,

Ik weet dat je momenteel inactief bent, maar ik plaats toch maar een berichtje :). In oktober 2017 organiseren we een Schrijfweek over Gelderland. Gedurende twee weken schrijven we met zijn allen over onderwerpen relateerd aan deze provincie. Het doel is om via een leuke samenwerking artikels te schrijven. Hiernaast zorgt de aandacht voor Wikipedia voor nieuwe vrijwilligers. Ik heb een pagina opgezet voor de schrijfweek en daar zal nog verdere informatie op worden toegevoegd in de komende maanden.

Samen met Michelle (Wikipedian in Residence bij Erfgoed Gelderland) en Arne (Wikimedia Nederland) ben ik een team aan het opzetten om de schrijfweek te organiseren. Momenteel zijn we met 10 Wikipedianen en ik hoop dat dit team nog verder uitgebreid kan worden. We betrekken graag meer Wikipedianen uit Gelderland, en zoeken vrijwilligers voor allerlei werkzaamheden onwiki en offwiki.

  • Als je wilt helpen organiseren, wilt meedenken of ideeen wilt voorstellen kun je me een email sturen en voeg ik je toe aan de groepsemail.
  • Je kunt ook onwiki helpen bij het maken van een lijst van onderwerpen die nog een artikel moeten krijgen.
  • Je kunt je aanmelden om in oktober offwiki te helpen bij bijeenkomsten in Gelderland.
  • We hebben vrijwilligers nodig die vragen willen beantwoorden voor de media.
  • En natuurlijk ben je van harte uitgenodigd om in oktober mee te schrijven over Gelderland!

Ik hoor graag of je mee wilt doen met de schrijfweek. Hulp in elke vorm is welkom.

Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 29 mrt 2017 08:42 (CEST)

Hallo Taketa, Leuk initiatief en dank voor de melding. Ik ben inderdaad inactief, maar kijk nog wel eens rond wat er gebeurt. Wie weet ga ik op termijn weer actiever aan de slag, maar dat duurt dan toch nog wel een maand of wat. Hettie (overleg) 31 mrt 2017 11:30 (CEST)

Verfkleuren in het openbaar vervoer[bewerken]

Beste Hettie, hierbij maak ik je attent op de opmerking die ik zojuist heb toegevoegd op Overleg gebruiker:Arjen77. Groeten, Bob.v.R (overleg) 23 jun 2017 01:03 (CEST)

Voorgeschiedenis Srebrenica[bewerken]

Dag Hettie, Heb je een mening over een door mij gesuggereerde aanvulling in het stukje "Voorgeschiedenis" in het artikel Val van Srebrenica? Het luidt: In de jaren 1990-1995 vonden regelmatig plundertochten, verdrijving van bewoners en wraakacties plaats vanuit moslim-gebied op door Serviërs bewoonde dorpen en omgekeerd. Het NIOD-rapport maakt hier uitgebreid melding van. Hierbij vielen ook aan Servische kant slachtoffers, tot begin 1993 naar schatting 1000 tot 1200.[1] Een Servische bron waarvan de status en het gebied dat deze bestrijkt niet geheel duidelijk is, noemt over de periode 1992-1995 ruim 3000 Servische doden.[2]

Zie verder de overlegpagina nr. 17 Externe links. [1] Waarschuwing: het taalgebruik kan als schokkend worden ervaren. vriendelijke groet, Koos van den beukel (overleg) 3 jul 2017 16:36 (CEST)

  1. NIOD-rapport blz. 910 en 1209
  2. Servische slachtoffers in de Srebrenica regio