Overleg:Really Simple Syndication

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Verhuizing sectie Gebruik[bewerken]

De sectie 'Gebruik' van dit artikel kan wat mij betreft verplaatst worden naar het webfeeds-artikel. Ik zal er binnenkort weer eens wat tijd in steken. T22 26 dec 2006 01:06 (CET)

Scrapen[bewerken]

Ik vraag me af in hoeverre deze alinea wat bijdraagt aan de waarde van het artikel. Scrapen wordt niet meer gedaan, het is geen verschrikkelijk bekend (Nederlands) begrip, en het hoort niet per definitie bij RSS. T22 26 dec 2006 01:06 (CET)

Websyndicatie[bewerken]

Het is misschien idealer om een nieuw artikel te maken - websyndicatie. Het RSS & Atom artikel kunnen hier dan naar verwijzen, en de inhoud van deze twee kan zich dan toespitsen op de technische kant en de verschillen. Het artikel Websyndicatie legt dan uit waar syndicatie voor bedoeld is etc, zodat de drempel verlaagd wordt voor een leek. Webfeeds, Feeds, Nieuwsstromen en alle varianten zouden moeten doorverwijzen naar Websyndicatie. Daar kunnen dan de verschillende vormen van websyndicatie genoemd worden. T22 21 okt 2006 11:46 (CEST)

Inleiding te technisch[bewerken]

De inleiding maakt voor een leek niet direct duidelijk wat RSS is. Mensen die de huidige tekst kunnen lezen weten waarschijnlijk al wat RSS is. Er zijn twee voor de hand liggende oplossingen. (1) pas de inleiding aan; (2) maak een aparte pagina aan over de toepassing van RSS bijvoorbeeld met de titel RSS-feed. Of misschien zelfs allebei... Ilse@ 18 mei 2005 21:10 (CEST)

Te veel externe links[bewerken]

Er kan wat gesnoeid worden in de externe links, het is onduidelijk wat ze bijdragen aan het artikel. Taka 16 apr 2005 17:27 (CEST)

Klopt, bovendien ontstaat een soort edit war tussen de diverse aanbieders. Daarom zet ik ze voorlopig hier neer. Elly 3 mei 2005 09:54 (CEST)

Software[bewerken]

RSS-producent (voor blog auteurs)[bewerken]

Software[bewerken]

Web applicatie[bewerken]

RSS-clients[bewerken]

Zoekmachines[bewerken]

  • Plazoo Nederlandse zoekmachine met internationaal nieuws

Externe links[bewerken]

Nog geen flauw idee wat RSS inhoudt.[bewerken]

Noem mij dom, maar na het lezen van dit artikel heb ik nog geen flauw idee wat RSS is! Het heeft iets te maken met updates van blogs of van kranten, maar veel meer haal ik niet uit het bericht. Men zou dit artikel moeten herschrijven en in heel duidelijk taal moeten omschrijven wat RSS inhoudt, wat er gebeurd als je lid wordt van een site en/of blog met RSS-lidmaatschap, etc. Schrijf het artikel alsof je een uitleg schrijft voor je grootmoeder. Met deze technische poeha ben ik niks opgeschoten en alweer moet ik dan maar het Engelse artikel lezen, omdat deze in de regel veel duidelijker zijn geschreven. Wobuzowatsj 10 mrt 2008 23:55 (CET)

rss reader toegevoegd.[bewerken]

lijst lijkt zichzelf te wissen ?? 92.65.99.34 3 jun 2008 19:03 (CEST)

De RSS reader is weggehaald omdat het niet relevant is voor het artikel: externe links dienen informatief te zijn en iets toe te voegen aan de inhoud van het artikel. Een link naar een RSS reader is dus niet relevant: er zijn talloze programma's die RSS ondersteunen en de genoemde link beschrijft ook niks (over RSS als techniek) dus de link is niet relevant. - Simeon 3 jun 2008 19:06 (CEST)