Overleg:Renault

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Beste 213.... Prima zoals je de pagina hebt aangevuld. Mag ik een suggestie doen? Je maakt een link naar Louis terwijl je hem in de pagina beschrijft.

In de pagina Renault zou ik het eerder over de fabriek, haar modellen enz. hebben terwijl je Louis in een aparte pagina beschrijft. Graag een reactie. Groeten. Donderwolk 4 mrt 2004 23:53 (CET


Twee foto's op deze pagina. Toch niet helemaal conform met het wikipedia-beleid dacht ik. Donderwolk 8 mrt 2004 22:58 (CET)

Er is voorzover ik weet geen beleid tegen meerdere foto's op een pagina. Andre Engels 8 mrt 2004 23:10 (CET)
Ik had in het veld samenvatting gesteld dat er voor één ervan geen verantwoording bij vermeld stond. Had dit natuurlijk beter in deze overlegpagina geschreven. Donderwolk 9 mrt 2004 00:01 (CET)

Dubbel + grote update[bewerken]

Ik heb de site flink geupdated. Ik vond de pagina echt een rommeltje! Alles stond er dubbel op trouwens, dus dat heb ik verwijderd. Extra informatie toegevoegd, een infobox, wat verbeterd en wat afbeeldingen toegevoegd. -- empoor! 27 apr 2005 11:17 (CEST)

Onder modellen heb ik Tractoren toegevoegd. Op dit moment enkel de moddelen D22 en V72 genoemd. De pagina Renault V72 vul ik nog in. Daarbij maak ik gebruik van informatie op de website die ik heb opgezet voor de tractor die mijn vader aan het restaureren is (http://www.frans.steijvers.com.

Ik heb een vraag over Renault VI, want volgens mij is het tractoren gebeuren daar helemaal geen deel van geweest. Dat is bij mijn weten verkocht ooit aan Claas.

Groeten. Bas

Het is sinds 2004 onderdeel van Claas, maar daarvoor niet. Buttonfreak 13 apr 2006 14:18 (CEST)

Alpine[bewerken]

Alpine is toch ook een van de merken van Renault?

Alpine was vroeger een onafhankelijk bedrijf, voordat het overgenomen werd door Renault ja. Maar in 1995 is de totale productie van het merk gestopt. Er zijn echter wel geruchten dat Renault een sportwagen gaat uitbrengen tegen 2007/8, maar of dat onder de naam Alpine of (zoals vroeger) onder het merk Alpine zal gebeuren is niet bekend « empoor » 31 jul 2006 11:03 (CEST)
Beste Empoor, Ik snap je opmerking, mij gaat het echter er meer om of Renault eigenaar is van het merk. In dat geval is het nog een merk dat men bezit. Volgens mij wel namelijk, gezien dat het Alpine was, toen ALpine Renault, toen Renault Alpine en zo tegen 99 is het merk volledig verdwenen (meen ik dan hoor) Buttonfreak 31 jul 2006 11:22 (CEST)
Dan is het antwoord: ja, zover ik weet wel « empoor » 31 jul 2006 11:59 (CEST)

bruikebare informatie met POV[bewerken]

Deze tekst heb ik net uit het artikel verwijderd, maar een deel van de informatie lijkt mij wel nuttig. Ik heb er echter zelf geen verstand van. Bovenstaand bericht is niet juist. Inmiddels heeft Nissan Motor Company zich reeds uitgekocht uit het Renault Concern. Zij hebben samen twee personenwagens op de markt gebracht (NOTE van Nissan en Laguna van Renault). Omdat Renault en Nissan te verschillende doelstellingen hadden en Nissan zich niet kon vinden in de wensen van Renault om enkele model-lijnen in het sportievere segment te schrappen. Zo was Renault het niet eens met de plannen van Nissan de volgende generatie R-Modellen ook in Europa te verspreiden. (Inmiddels word het nieuwste R-Model [[[R35]]] eind 2007 verwacht. Bovendien heeft Renault tijdens de samenwerking met Nissan nooit de Intentie gehad een markt in Amerika aan te boren. Simpelweg omdat Renault enkel inspraak had op de divisie 'Nissan Europe'. En niet in het gehele (Wereld-wijde) 'Nissan Motor Company'. De samenwerking heeft in totaal 1 jaar en 6 maanden geduurd. De enige officiëele connectie die beide merken nog met elkaar hebben is een samenwerkings-verband op gebied van lichtere bedrijfs-auto's. Reeds heeft Nissan in deze sector al enkele modellen van eigen bodem gelanceerd. (Nissan Atleon) Na verwachting zal Nissan zich begin 2009 (Wanneer het samenwerkings contract bedrijfswagens afloopt) zich ook afscheiden van de Renault bedrijfwagens sector. Medio 2009 word tevens de Nissan's Zustermerk 'Infiniti' naar Europa verwacht. --Bant diet 27 nov 2007 17:53 (CET)

In de Formule 1 zien we Red Bull rijden met Renault-motoren. Sinds dit jaar sponsort Nissan's zustermerk Infiniti dit team. Dit zou zo gekomen zijn omdat Nissan en Renault aandelen in elkaars bedrijf hebben.

Modellenoverzicht[bewerken]

Is het geen idee om het modellenoverzicht te splitsen naar 1990 - 1999 en 2000 - heden? Zoals het er nu staat ziet het er nogal onoverzichtelijk uit imo.

88.159.181.144 17 sep 2009 16:36 (CEST)

Ik heb het wel aangepast dat de info nu klopt. (phase is de versie na de facelift. Bv. Espace IV Phase II is de Espace uit 2006) En ik heb het op alfabet gezet.

mvg, NorthwesternNL

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Renault. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 jul 2017 06:04 (CEST)