Overleg:Richard Ross

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

International Star Registry[brontekst bewerken]

Beste collega's,

Dit artikel is grotendeels in 2008 anoniem, bijna bronloos en in een promotionele stijl geschreven en bevatte onder andere de volgende passage:

Siegfried & Roy zijn grote fans van Richard. Dat bewezen zij toen zij hun voorstelling in Las Vegas onderbraken om het publiek er op attent te maken dat de tweevoudige Wereld Kampioen Richard Ross in de zaal zat en hem een applaus van hun publiek gunde.
Na zijn dood verrasten zij iedereen door als eerbetoon voor hun idool een ster naar Richard te laten vernoemen. Ze stuurden de offciëlle brieven en documenten op naar Veronique met een condoleance brief erbij, Gericht naar Veronique, Rosita Zimmer en Daniëlle Zimmer.
(...)
De ster draagt de officiële naam: BD+43 399. Dat wil zeggen: Nummer 399 in de strook op de 43 breedtegraad.
De ster is opgenomen in het International Star Registry.

Ik heb dit allemaal verwijderd. Deze zogenaamde International Star Registry is een commerciële organisatie waar je tegen betaling van een geldbedrag (momenteel minimaal 54 dollar) de naam van iemand die je wilt eren aan een hemellichaam kunt koppelen, zonder dat dit ook maar enige wetenschappelijke betekenis heeft, omdat noch de NASA noch enige sterrenkundige de sterrennamen erkennen. Omdat de informatie bronloos was, ben ik uit nieuwsgierigheid toch nagegaan of de ster te vinden was, maar Richard Ross staat in elk geval niet onder de naam Ross op een van de 152 pagina's in dit register met duizenden namen, en ook dit en dit is niet wie we zoeken. Een extra reden om alles te verwijderen in plaats van bijvoorbeeld dit onnozele gegeven in één zin onder Trivia op te nemen.

Eigenlijk zou het hele artikel ook verder herschreven moeten worden, wat op dit moment nog niet gebeurd is. Bovenstaande is slechts for the record. ErikvanB (overleg) 10 okt 2020 05:43 (CEST)[reageer]