Overleg:Rijexamen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Aangezien dit de Nederlandse versie is: Zou het dan niet logischer zijn om het nederlandse gedeelte bovenaan te zetten (en waarom staan die andere 2 landen er eigenlijk bij?)


bovendien is het motorexamen nu al aangepast:

eerst theorie

dan AVB: voertuigbeheersing (het 'tussentijds examen' van autorijden)

en dan AVD: verkeersdeelneming

om praktijkles te volgen moet je in het bezit zijn van motortheorie (of een autorijbewijs). Waarschijnlijk omdat er niet (zoals bij autorijles) de mogelijkheid bestaat om in te grijpen door de instucteur.

Wat zijn de wijziginen in 2007? Kunnen deze dan ook op de pagina voor 2007?

--RRuffneck 10 apr 2006 21:00 (CEST)Reageren[reageer]

Er mag wel even bijgezegd worden dat dit stukje eigenlijk alleen over rijbewijs B gaat. Iets over AM, AL/AZ, C, D? Moet je eerst B halen? Hoe voeg je een E toe aan B, C of D? Enne, wat betekenen dat model 1 en model 2 in dat tabelletje over Belgie? Wordt nergens uitgelegd. En dan slaag je, wat krijg je dan? Een volledig rijbewijs of toch een halfslachtig puntenrijbewijs? Voor iedereen, of alleen voor "jonge bestuurders"? Wat als je pas op je veertigste je rijbewijs haalt? 80.57.70.243 5 mrt 2011 13:45 (CET)Reageren[reageer]

Wat ik hier evenzeer mis,is het feit dat onder de huidige Belgische wetgeving dit een wijd openstaande deur voor corruptie is,examencentra werken nml met gebuisden quota en rijscholen geven niet liever dan extra rijlessen,mijn vraag is dan ook wie controleerd dit alles,buizen bv bepaalde examinators een hoger percentage klanten van een bepaalde rijschool,kwestie van beide hun handeltje draaiend te houden,buispercentages op bepaalde dagen enz,extra belastingscontroles van rijexaminators waarbij levensstijl vergeleken wordt met aangegeven inkomen,druk van beheerders van de examencentra op hun examinators,familiebanden enz.enz.,een uitgebreid corruptie onderzoek en een dringende aangepaste wetgeving waarbij een streng waarnemend onafhankelijk controle orgaan wordt aangesteld met vergaande bevoegdheden zoals infiltratie,belastingcontrole enz. lijken me hier zeker op zijn plaats. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.194.186.213 (overleg · bijdragen)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Rijexamen. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 27 jul 2018 20:55 (CEST)Reageren[reageer]