Overleg:Rockabilly

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Door deze twee namen te combineren kwam er Rockabilly uit. Omdat deze benaming niet lekker in de mond lag, is de term aangepast naar Rockabilly.

Dat (de woorden in vet) is toch twee keer hetzelfde, of zie ik nu slecht? Wat wordt er nu bedoeld?


--KB72 8 jan 2010 15:42 (CET)[reageer]

Er wordt een aantal beweringen gedaan zonder ergens naar te refereren. "Naar schatting zijn er 75 bands in Nederland die nog Rockabilly beoefenen." Wie zegt dat, en wanneer? Misschien helpt het ook om een aantal beweringen uit te leggen, zoals dat Rockabilly de wegbereider van de Rock 'n Roll zou zijn.

Rens van Leeuwen13 apr 2010 16:58 (CEST)[reageer]

Rens: die vraag stel ik me ook wel, en ik ben een van uw zuiderburen. Trouwens wie beoefent rockabilly? Waarschijnlijk weer geschreven door iemand dat volledig into the scene is ;-).

Wie haalt het in zijn hoofd om te beweren dat Volbeat rockabilly met metal combineert? T is niet omdat de zanger tattoos heeft van Elvis, dat het automatisch rockabilly is. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 195.62.68.242 (overleg · bijdragen)

Over de oorsprong[brontekst bewerken]

Dit stuk is inconsistent: wanneer "Rockabilly de voorloper of zelfs wegbereider van de rock-'n-roll" is, kan het (qua oorsprong) geen combinatie van "rock-'n-roll met hillbilly" zijn, want de rock-'n-roll bestond dus nog niet.

--M Hannemann (overleg) 17 mrt 2011 10:24 (CET)[reageer]

Jerry Lee Lewis[brontekst bewerken]

Ik mis Jerry Lee Lewis in het artikel. In zijn eigen artikel is hij een van de wegbereiders en een van de eersten in de Rockabilly Hall of Fame. DrJos (overleg) 20 jul 2018 10:31 (CEST)[reageer]