Overleg:SETI

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

dode link naar http://vraptor.jpl.nasa.gov/voyager/record.html geconstateerd
Pven dinsdag 5 augustus 2003 14:11 CET

Onbereikbaar doel / cover up operatie[bewerken]

Wat ik altijd zo merkwaardig vind van SETI is dat het doel mijns inziens nagenoeg onbereikbaar is. Immers, een eigenschap van goede compressie is dat het signaal niet te onderscheiden is van ruis (anders zou er een hogere compressie mogelijk zijn). Dat geldt nog meer voor goede encryptie. Indien binnenkort alle informatie van ons is gecomprimeerd en gecodeerd, moeten we constateren dat de aarde als "stralingsbron" slechts gedurende ruim 100 jaar bruikbare informatie heeft afgegeven. Waarom zou dat voor andere beschavingen niet gelden?
Aannemende dat "aliens" gebruik maken van goede compressie en encryptie-methoden, zoekt SETI dus naar signaal dat niet is te onderscheiden van ruis, of mis ik iets? Er tevens vanuit gaande dat de wiskundigen die voor SETI werken geen dommerds zijn, vraag ik me af wat men dan eigenlijk wel doet. Curieus genoeg hebben ze wel een leuk netwerk over de hele wereld, SETI@HOME, waarbij iedereen kan meedoen. Je krijgt dan van SETI wat ruis opgestuurd, analyseert dat gedeeltelijk en stuurt het nog altijd ruisachtige signaal terug. In het kader van SETI wordt er dus veel ruis van en naar allerlei plekken op de hele wereld verstuurd. Hmmm. Maar goed gecodeerde informatie is toch niet te onderscheiden van ruis?! Ik houd het dus voor mogelijk dat SETI gewoon een cover up is van een of andere organisatie die daarmee in staat wordt gesteld vrijelijk met hun mensen overal op de wereld te communiceren. En als het dat niet is, is het een wellicht toch goed idee om dat ervan te maken, want ze gaan natuurlijk niks vinden! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Keekie (overleg · bijdragen) 29 nov 2009 19:00 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op SETI. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 jul 2017 12:03 (CEST)