Overleg:Schönau im Schwarzwald

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hallo. Ik vind dat deze artikel een beetje verwarring geeft wat naam betreft. Misschien dat dit plaatsje in het Nederlands Schonau heet. Maar de Duitse benaming voor deze stad is Schonach. Tenminste als jullie de stad bedoelen die iets verder dan Triberg ligt. Maar als ik schonach op wikipedia opzoek (zoals dit stadje heet). kom ik uit bij de Rivier de Schonach.

Dus vandaar dat ik vind dat deze artikel beetje verwarring geeft. Omdat ik dus ook dacht dat er ook 1 Schonau in Duitsland was.

Ik heb voor de zekerheid nog bij Wikimedia commons gekeken naar de foto's van deze stad. En het is Schonach. bronnen: google earth, en booking.com Er is volgens booking.com ook een schonau (ligt vlakbij Todtnau). maar er is dus ook een schonach. (ski-oord naast Triberg). En daar zijn de fotos van wikimedia commons van. (tenminste onder die naam herken ik deze stad).46.129.76.187 25 feb 2015 11:13 (CET)

Geachte gebruiker van IP nr. 46.129.76.187:
Wanneer je op de linker kolom onder "andere talen" op Deutsch klikt, zal je zien dat de naam in het Duits precies eender is, dus Wikipedia heeft het hier wel goed. Schonach im Schwarzwald bestaat inderdaad ook maar is toch een andere plaats. Duitsland heeft net als in Nederland plaatsen met (vrijwel) identieke namen. Mvg. Nuvola apps bug.pngalgont overleg 25 feb 2015 11:29 (CET)

mijn fout ik had het nog even nagekeken en dit artikel is inderdaad goed. maar dacht dat jullie schonach bedoelde omdat toen ik schonach invulde op wikipedia ik enkel bij de rivier schonach uitkwam. vind wel dat de plaatsen erg op elkaar lijken. komt waarschijnlijk omdat ze allebei kuuroorden zijn en allebei tussen de bergen liggen. al is schonach wel wat groter dan schonau.--46.129.76.187 25 feb 2015 11:33 (CET)