Overleg gebruiker:Algont

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Official Wikipedian since:20050412

The bigger the miracle, the smaller the audience.
Sun wearing sunglasses.svg Deze gebruiker is soms minder actief,
maar komt wel op onregelmatige tijden poolshoogte nemen voor nazorg aan mij bekende artikelen en het opzetten van -op Wikipedia- nog ontbrekende artikelen.
Nuvola apps bug.png
This is a No Smoking area

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
fr-1 Cette personne peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.
it-1 Questo utente può contribuire con un italiano di livello semplice.
Gebruikers naar taal

Naar: Overleg Archief:OA1-OA2-OA3-OA4-OA5


Dank[bewerken]

Dank je wel. Momenteel ben ik weer eens afgehaakt. Vooral vanwege Govert Jan Bach. Helaas. Er is nog veel te doen op het gebied van de kunst.Elly (overleg) 13 mrt 2015 01:22 (CET)

Handtekening...[bewerken]

Vrolijke kleurtjes, maar weinig contrast. Vooral de 'n' is slecht te lezen. Mag ik je verzoeken een wat contrastrijker kleurtje uit te zoeken? Kleuske (overleg) 15 mrt 2015 18:35 (CET)


BNN[bewerken]

Het lemma BNN meldt dat BNN oorspronkelijk de afkorting was van Bart News Network. Wijziging is naar mijn mening niet aan de orde. 

Beide afkortingen zijn juist en verdienen naar mijn mening te worden opgenomen. Er zijn veel meer instituties die hun naam wijzigen met behoud van de oude afkorting (vide NOVIB). Weglating van de oude afkorting in de lijst maakt de oude betekenis onvindbaar (althans ter plaatse) en kan leiden tot misverstanden. De oude betekenis komt immers vaak nog in allerlei vroegere teksten voor. Een actuele betekenis is niet per definities belangrijker dan een historische. Twee of meer homonieme afkortingen in de lijst kunnen natuurlijk ook leiden tot misverstanden, maar daarvoor dient dan het desbetreffende lemma uitsluitsel te kunnen geven. Misschien is het gewenst om met een symbool onderscheid te maken tussen actuele en historische betekenissen. Ojjm (overleg) 19 mrt 2015 18:03 (CET)

Afkortingen[bewerken]

Goedemorgen Algont, op het overleg bij de Lijst van afkortingen heb ik een 'kopje' gestart over de vraag of we wel of geen afgesplitste afkortingenlijsten per vakgebied willen hanteren. Had je dit overleg al gezien? Groeten, Bob.v.R (overleg) 24 mrt 2015 10:33 (CET)

Suggestie[bewerken]

Hoi Algont. Zomaar een suggestie, maar ik zie dat je zo nu en dan vandalisme terugdraait. Is dit dan misschien niet iets voor je? Glimlach Trijnstel (overleg) 7 mei 2015 00:14 (CEST)

De Oude Tol[bewerken]

Beste Algont, op het sjabloon van de gemeente de wolden zag ik dat je de oude tol had toegevoegd. Nou hebben we daar een pagina over gemaakt dan wil ik vragen weet je waar dit buurtschap ligt? En zo wat weet je erover? Vriendelijke groeten.Grasmat (overleg) 12 mei 2015 09:17 (CEST)

Hoi Grasmat, het was even zoeken, maar je doelt kennelijk op deze versie: [1] uit febr. 2007, maar die heb ik toegevoegd met als bron Wikipedia's lemma De Wolden, omdat deze naam nog ontbrak in het sjabloon. Voor meer info moet je bij de starter van het artikel zijn: Gebruiker:LennartBolks, die heeft de naam in aug. 2003 al direct toegevoegd. Groeten, --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 15 mei 2015 00:18 (CEST)
Maar Gebruiker:LennartBolks reageert niet ik heb het hem al gevraagd maar zijn laatste bewerking was op 16 september 2008 om 20:31 nog vriendelijke groeten, Grasmat (overleg) 16 mei 2015 09:44 (CEST)

Uitleg[bewerken]

Hallo, ik heb eergisteren een lemma over George Steiner on-line gezet. Ik zag dat je het blijkbaar hebt gelezen ( en daar ben ik blij mee), maar in de geschiedenis stond jouw opmerking: wikificatie en veel LF's. Ik ben niet bekend met deze termen. Kun je me uitleggen wat ze inhouden? Dan kan ik daar in de toekomst rekening mee houden. Met dank en groet,Hamnico (overleg) 22 mei 2015 12:39 (CEST)

Ja hoor Hamnico, dat wil ik wel doen. wikificatie houdt in, dat we per lemmasoort (bijv. biografieën, beschrijvingen van steden e.d.) een beetje uniforme lay-out e.d. aanhouden. In dit geval betekent het dat bij de eerste alinea geboorteplaats en datums altijd gelinkt worden en LF staat voor linkfix. Het is de bedoeling als iemand op een link klikt, hij/zij rechtstreeks naar het goede artikel wordt geleid en niet naar een doorverwijspagina (DP), dit kun je zelf testen door op een gemaakte link te klikken.. Zo zijn hier de afspraken. Het is geen verplichting om direct alles goed te hebben, maar is wel fijn als je jezelf corrigeert, spaart ons een hoop extra werk. Ik zal op jouw eigen overlegpagina alsnog een welkomstsjabloon plaatsen, daarmee kun je vast je weg wel vinden hier. Mochten er, desondanks toch nog vragen rijzen, je kunt altijd bij een 'ouwe gediende' je vraag stellen. Veel succes verder met je bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia. We zien uit naar je volgende artikel. M.v.g, --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 23 mei 2015 01:22 (CEST)
Bedankt voor de uitleg. Het welkomstsjabloon haal ik liever weg, want ik ben al bijna twee jaar zeer actief op Wikipedia en heb al een groot aantal lemma's geplaatst. Mvg.Hamnico (overleg) 23 mei 2015 13:19 (CEST)

2014 of 15?[bewerken]

Algont, ik zal het verduidelijken maar het is een artikel dat ik schrijf naar aanleiding van mijn bezoek in 2014 aan de USA. Groet Paul Hermans (overleg) 26 mei 2015 12:03 (CEST)

Aha, van daar! Nu wordt het nog interessanter om jouw artikelen te gaan lezen. Heel leuk om te zien waar jij allemaal geweest bent. Zo ver zal ik wel nooit meer komen.
M.v.g. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 26 mei 2015 15:39 (CEST)

Onderzoek: de mening van Wikipediabewerkers[bewerken]

Excuus dat dit bericht zomaar op uw overlegpagina is geplaatst! Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: bureau Motivaction voert momenteel in opdracht van Wikimedia Nederland een enquête uit onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Kernvraag is hoe zij het bewerken van Wikipedia ervaren. Hierbij gaat het om zaken als werksfeer, werkdruk, omgangsvormen etc. Omdat de mening van zeer actieve bewerkers zoals uzelf voor het onderzoek heel relevant is, is in overleg met de gemeenschap besloten de 250 meest actieve Nederlandstalige Wikpedianen persoonlijk uit te nodigen om deel te nemen aan de enquête. Dat kan via deze link. Het invullen kost ongeveer 20 minuten. We hopen dat u in staat zult zijn om deel te nemen. Dank voor uw tijd. Bureau Motivation en Wikimedia Nederland 4 jun 2015 03:20 (CEST)

Resultaten enquête onder Wikipediabewerkers[bewerken]

Enkele weken geleden hebben we u gevraagd of u zou willen deelnemen aan een enquête over het werken op de Nederlandstalige Wikipedia. De resultaten van deze enquête zijn inmiddels beschikbaar. Ze zijn te vinden op deze projectpagina: Wikipedia:Onderzoek onder bewerkers en lezers 2015. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 9 jul 2015 15:50 (CEST)