Gebruiker:Algont/OverlegArchief5

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Nuvola apps bug.png
Deze gebruiker is tegen zinloos geweld (ook verbaal)
Nuvola apps ksirc.png
Deze gebruiker wil veel zeggen met weinig woorden i.p.v. andersom
Smile.png Deze gebruiker is een optimist, vooral in 't voorjaar.Alsje hierr iettss wil schreifen datje liefer niet "gechoecheld" hebt, doedat danbewust vaud!!!(sic)
Deze gebruikers(sub-)pagina's zijn in 7 maanden tijd 6 maal gevandaliseerd en...
door diverse attente collegae weer gerevert, dank hiervoor.

Naar: Overleg Archief:OA1-OA2-OA3-OA4-OA5


Respectbetuiging voor Algont van anoniem sterrenbeeldgenoot, voor haar niet aflatende positieve bijdragen aan kwaliteit en, niet het minst, sfeer op de wiki
Bedankje
Bosje bloemen

Een bedankje aan Algont voor de spontane hulp bij de portalen (en dan vooral de overzichten)! Emiel (overleg!) 9 sep 2006 11:03 (CEST)

Graag gedaan, alles voor een goede WP, --Algont 13 sep 2006 16:08 (CEST)

Inhoud

Vraagje[bewerken]

Ik begrijp nog niet erg veel van deze interface. Dit lijkt de enige manier te zijn waarop ik deze vraag kan stellen, dus vooruit: Ik zag dat je de door mij toegevoegde externe link naar Mensje van Keulens eigen website (bij het lemma Mensje van Keulen) had verwijderd. Was daar een speciale reden voor? Technisch of inhoudelijk? Just curious, want ik kende Wikipedia tot nu toe eigenlijk alleen als gebruiker. Je mag me ook mailen -- als dat kan via Wikipedia.

Groet, Frank Lekens 13 feb 2007

Je had er een niet terzake doende link naar Henk Romijn Meijer bij geplaatst. Mvg. --Algont 13 feb 2007 23:32 (CET)
Attent van je. Stomme knip & plakfout, ik had eerst HRM gewijzigd met zo'n externe link, en toen MVK -- maar de URL vergeten te wijzigen. Nu moet ie goed zijn. --Frank Lekens 13 feb 2007 23:42 (CET)
Gezien, oké! Mvg. --Algont 14 feb 2007 00:10 (CET)

Coördinaten[bewerken]

Hoi Algont, is er ergens uitleg over het toevoegen van coördinaten te vinden? Ik twijfelde of ik het bij Spoorlijn Zevenaar - Kleef goed gedaan had. Vooral de zoomfunctie en de tussenvoeging region / city riepen bij mij enige twijfel op. Groet Peli 14 feb 2007 02:32 (CET)

Spoorlijnen lijken me lastig om te doen. Er is geen centrum zoals in een stad of dorp, maar je hebt deze toch wel aardig in het midden aangegeven. Heb je "http://wikikml.brinkster.net/coords.html" hiermee gewerkt? Voor technische vragen hierover kun je het best te rade gaan bij Gebruiker:Michiel1972, dat is onze "techneut" op dat gebied. Succes! Mvg. --Algont 14 feb 2007 11:28 (CET)
Even inbreken, zat namelijk bij 'recente wijzigingen' te kijken. Maar staat het één en ander niet gewoon uitgelegd op sjabloon:coördinaten?? Hardloper 14 feb 2007 11:37 (CET)
Dat kan natuurlijk ook, alhoewel ik die niet zo makkelijk vind. --Algont 14 feb 2007 11:38 (CET)

Bep van Gest: een verzoek[bewerken]

Hallo Algont,

Enige tijd geleden heb je mij gewezen op een aantal artikelen in de hoek van de zinsontleding. Je had gelijk: er klopte niet veel van, en met het enthousiasme van een jong veulen ben ik aan het herschrijven begonnen. Een van de artikelen, Bepaling van gesteldheid, werd daarbij zo lang dat ik besloot het weer in te korten én een paar dagen vrij te nemen: blijkbaar zat ik veel te bokkig op de haverkist, en afstand was geboden. Nu toch een verzoek: zou jij het artikel wellicht eens willen beoordelen? Is het begrijpelijk?

En nu ik toch aan het dreinen ben: ik kwam Actief/passief (taalkunde) tegen. Dat artikel lijkt mij briljant. Ik snap het, maar ik behoor het dan ook te snappen. Alleen, kunnen we dit onze algemene lezer aandoen? Is het niet wat te professoraal? In dat geval zou ik graag een artikeltje over lijdende en bedrijvende zinnen willen schrijven, bevattende de basisstof, en bovengenoemd artikel, intact, in een link willen vermelden. Zou jij je mening over dit plan willen geven?

Als je in dit alles geen zin hebt, dan zal mijn begrip daarvoor groot zijn. Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 15 feb 2007 20:13 (CET)

Om een lang verhaal kort te maken: het lange verhaal staat op de e-post. Mvg. --Algont 16 feb 2007 22:56 (CET)
p.s. met [[K&C]] doel ik op (portaal) Kunst & Cultuur. Glimlach

Melding[bewerken]

Beste collega, Tussen mij en G.Lanting komt overleg op gang over kwaliteitsverbetering. Graag reken ik op jullie geduld. Zie voor werkwijze en voor een tussenverslag Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok#Gebruiker:G.Lanting. Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 17 feb 2007 17:12 (CET)

P.S. Algont, dit is een aan velen gekopieerd bericht in het kader van mijn pogen, de wiki tot mijn hoofdactiviteit te maken. Vriendelijke groetjes, Bessel Dekker 17 feb 2007 17:33 (CET)

Categorieën verwijderen : Rederij Doeksen[bewerken]

Oh sorry, ik zou het niet meer doen, maar ik zag dat ze er al weer stonden. Alleen ik ga er opnieuw eentje weghalen. Want 1 ding moet heel erg duidelijk zijn : Rederij Doeksen is GEEN Openbaar Vervoer!

Maar voor de rest spijt het mij, het is dan per ongeluk gegaan!

Groet Boboko_skylge

Wel graag eerst goed nadenken en dan pas doen, spaart ons een massa onnodig werk. En je overleg onderteken je met 4 tildes (~), dan komt automatisch je naam + datum er tijd erbij. Mvg. --Algont 18 feb 2007 15:24 (CET)
Ok, dankjewel voor de informatie, ik zie nog een paar foutje's in de stukjes en weet nog dingen die er niet is staan, dus ik ga even kijken!! Boboko skylge 18 feb 2007 15:31 (CET)

Die zweedse site biedt toch errug veel informatie die je als Nederlander ook kunt begrijpen! Bovendien staan er een aantal fotos bij, dus niet weer verwijderen a.u.b. Boboko is dit ook met mij eens !!!

--PieJanMan 19 feb 12:00 (CET)

(ondertekening real time geplaatst 16:07 (CET) --Algont 19 feb 2007 16:09 (CET))

Wie spreekt hier? Gaarne ondertekenen. --Algont 19 feb 2007 13:42 (CET)

Zweedse links Rederij Doeksen[bewerken]

die kunnen gewoon blijven staan, zijn zeer nuttig en zelfs een nederlander kan het meeste begrijpen, bovendien staan er op die site foto's! PieJanMan 19 feb 2007 20:12 (CET)

Boboko_skylge en PieJanMan[bewerken]

Wil je stoppen met het verdenken van ons dat wij dezelfde gebruiker zijn. Aan taalgebruik en toon van reacties kun je nu wel opmaken dat we niet dezelfde gebruikers zijn.... kijk voor meer 'argumenten'/aanwijzingen nog even op de http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Verzoekpagina_voor_moderatoren/Sokpoppen

Havelterberg[bewerken]

Moi Algont, ik zag je sjabloon Meppel, daarin staat dat Havelterberg gedeeltelijk bij Meppel hoort, in het lemma vind ik dat niet terug, ik neem aan dat het wel klopt, maar dan zal het wel een heel klein deel zijn? Peter boelens 20 feb 2007 23:42 (CET)

Aanvullend:waarom het verschil tussen plaatsen en dorpen? «Niels» zeg het eens.. 20 feb 2007 23:44 (CET)
@ Peter Boelens:Moet wel kloppen staat in de staatscourant en op Wikipedia bij Meppel. ;-)
@ NielsF:Omdat Meppel de enige plaats is met stadsrechten, anders klinkt 't niet. Heb jij een beter idee? vjvegjg Mvg. --Algont 20 feb 2007 23:51 (CET)
Ik dacht ook wel dat het klopte, maar de laatste keer dat ik er was, zal iets met atoomwapens te maken hebben gehad, was Meppel nog gewoon Meppel, dat kleine deeltje zal neem ik aan destijds bij Nijeveen hebben gehoord. Peter boelens 20 feb 2007 23:54 (CET)
Ik zie plaats als een overkoepelende, generieke term, stad en dorp zijn daar nmbm subsets van. Plaatsen zou wmb dus volstaan (of anders: stad en dorpen?). Mvg, «Niels» zeg het eens.. 20 feb 2007 23:56 (CET)
Doe maar wat jou het beste lijkt, ben niet zo helder meer. --Algont 20 feb 2007 23:58 (CET)

Tournee[bewerken]

Beste Algont, nu vraag ik me toch ook af wie die Koffiepot is. Het artikel Tournee is weliswaar verbeterd, maar zijnhaar bijdrage op de OP getuigt van dermate slechte smaak dat ik het bijna trollerij zou gaan vinden. Nou ja. Hartelijke groet, Bessel Dekker 23 feb 2007 20:40 (CET)

Jouw woorden zijn mijn gedachten. Soms (vaak) heb ik dat -in een flits- een niet echt logisch te beredeneren gevoel, noem het intuïtie of 6e zintuig, waardoor, naar later meestal blijkt, mijn eerste ingeving bleek te kloppen. Mzvg. --Algont 23 feb 2007 21:49 (CET)
Koffiepot, die voor een nieuwe gebruiker wel erg op de hoogte bleek van mijn kroegbijdragen, blijkt volgens zijnhaar GP en OP de wiki te hebben verlaten. Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 24 feb 2007 02:11 (CET)
Gelukkig: de vrede is alsnog getekend. Ik ben daar blij om. Hartelijke groeten, en weer eens veel dank voor je positieve instelling, Bessel Dekker 24 feb 2007 03:35 (CET)

G.Lanting[bewerken]

Bericht aan enkele collega's, voorzover mij bekend als betrokkene: Beste collega, hiermee deel ik u mee dat ik mij gedwongen heb gezien het samenwerkingsverband tussen G.Lanting en mijzelf te verbreken. Het bleek niet mogelijk de gemaakte afspraken in de praktijk te brengen. Zie voor uitgebreider toelichting: Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 27 feb 2007 03:20 (CET)

Beste Algont, in de nachtelijke kwaadheid ben ik vergeten ook jou dit bericht te sturen. Welgemeende excuses. Het schijnt dat Niels nu een poging wil wagen. Zeer vriendelijke groeten, Bessel Dekker 27 feb 2007 15:17 (CET)

Jouw (over)moedige pogingen werden uiteraard op de voet gevolgd. Jij vindt dat je op je bek bent gegaan, dit moet ik ten zeerste bestrijden collega. Jij was/bent gewend met studenten en collega's op vwo/HBO/WO-niveau te werken en om met dit soort eigenwijszinnigheid om te kunnen gaan moet je in de wieg gelegd zijn en dat ben jij gewoon niet. Kop op. Gewoon op je eigen niveau verder gaan. We maken een goede encyclopedie voor (jong)volwassenen. Misschien komt er ooit een kinder-encyclopedie naast deze. Vergelijk het maar met journaal <-> jeugdjournaal, en bijbel <-> kinderbijbel. Fijne dag morgen! Knipogende smiley Mzvg. --Algont 27 feb 2007 15:51 (CET)

Dank voor wens en woorden, Algont. Ze beuren me werkelijk op! Van Trieste smiley naar Smile dus maar! Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 27 feb 2007 15:58 (CET)

Molen[bewerken]

Beste Algont,

Vandaag op RTL7, met fraaie beelden: molen in Amerongen wordt verplaatst. En inderdaad, daar ging-ie. Misschien dat dit nieuws nog wel herhaald wordt, wellicht komt het ook in de krant. In ieder geval leek me dit wel iets voor jou, als je het tenminste nog niet wist. Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 27 feb 2007 17:56 (CET)

Jammer, niet gezien, wel foto's op internet gevonden. [1] Misschien over 1 of 2 dagen via uitzending gemist op computer. Mvg. --Algont 27 feb 2007 22:05 (CET)
Maallust? Die naam had ik nou weer gemist. Mijn avond kan niet meer stuk! Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 7 mrt 2007 21:00 (CET)

's-Hertogenbosch (stad)[bewerken]

Voordat ik weer bewerkingen van je ongedaan moet gaan maken, wil ik je op volgend overleg wijzen : Overleg:'s-Hertogenbosch (doorverwijspagina). Hsf-toshiba 6 mrt 2007 23:00 (CET)

Tenen![bewerken]

In weerwil van de luierstoeltekst, zijn de tenen op het plaatje niet bloot! Bedankt, Algont, een fraaie aanvulling. En nog gefeliciteerd met je rite de passage, de jaloersmakende overschrijding van de 40 000 bewerkingen (goeddeels in de artikelruimte, ook dat nog). Hartelijke groeten, Bessel Dekker 7 mrt 2007 20:58 (CET)

Jammer[bewerken]

Jammer Algont, we zullen je missen. Ucucha 11 mrt 2007 15:37 (CET)

Oi Algont, wat was de aanleiding? Ik zal je altijd erg constructieve bijdragen erg missen Bedroefd. Als je ooit terug wilt komen, graag! «Niels» zeg het eens.. 12 mrt 2007 13:19 (CET)
ben eigenlijk ook wel benieuwd waarom je wikipedia "voorgoed verlaten" hebt...--Michael 17 mrt 2007 00:50 (CET)

Terug?[bewerken]

Hoi Algont, ik zie dat je weer een paar wijzigingen hebt gedaan, betekent dat dat je van plan bent om terug te komen? Ik hoop van wel en zo ja, welkom terug! Groeten, Erwin85 (E85) 19 mrt 2007 16:36 (CET)

 • Uiteraard geheel mee eens! MZVG, Bessel Dekker 17 jun 2007 14:39 (CEST)
  • Misschien zeer mondjesmaat -af en toe een (z.g.a. compleet) nieuw lemma-, maar zeker niet op de oude frequentie. Dank voor jullie enthousiaste begroeting. Mzvg. --Algont 18 jun 2007 01:07 (CEST)
   • Die oude frequentie was ook wel erg hóóg hoor! Fijn dat er een antwoord kwam! Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 19 jun 2007 23:46 (CEST)
    • en nu weten we nog altijd niet waarom je weg bent gegaan :D --Michael 20 jun 2007 18:06 (CEST)
     • Let bygones be bygones. Mvg. --Algont 24 jun 2007 00:10 (CEST)

Weer eens helemaal mis![bewerken]

Deze: Stichting Drentse Taol bedoelde ik eigenlijk... Groetjes! Bessel Dekker 30 jun 2007 16:46 (CEST)

 • Tja, ik kan het lezen en verstaan, maar om het zelf te schrijven voel ik me analfabeet! 'k Was maar import (en er ook al weer ruim een decennium weg), dus eigenlijk meer transito. Mvg. --Algont 1 jul 2007 00:59 (CEST)
In ieder geval goed dat je een paar links hebt toegevoegd. Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 5 jul 2007 15:58 (CEST)

Vertrokken?[bewerken]

Hallo Algont, het doet met goed dat je sinds midden vorige maand weer behoorlijk actief bent op Wikipedia. Ik zie dat, hoewel het pas de 12e van deze maand is, je al 225 edits deze maand op je naam hebt staan. Dat is dus bijna 20 per dag; kortom het lijkt er dus op dat je wiki-break voorbij is. Wellicht kan je overwegen het vertrokken-sjabloon op je gebruikerspagina en overlegpagina te verwijderen. Ach, je moet het natuurlijk zelf weten, kijk maar. - Robotje 12 jul 2007 13:35 (CEST)

 • Tja, het zou wel tot grote vreugde leiden. Maar Robotje heeft gelijk ook: kijk maar! Hartelijke groet, Bessel Dekker 21 jul 2007 01:56 (CEST)
  • Maar wel heerlijk rustig! Degene die me wil spreken weet me toch wel te vinden.:) Mzvg. --Algont 23 jul 2007 10:33 (CEST)
 • Oei, je bent hard onder mijn radar doorgedoken. Mag ik aannemen dat je weer terug bent? Iig bedankt voor je Ballesteros. Sjablonen zijn sjablonen natuurlijk, chi se ne frega (wie maakt zich er druk om, vrij vertaald al is het iets groffer)? Groet, Niels(F)? 29 jul 2007 03:41 (CEST)
Ja, ja, ik gebruik stealthtechnologie, dat werkt perfect .Knipogende smiley Mvg. --Algont 29 jul 2007 13:57 (CEST)

Bedankt voor de hulp bij het schrijven van het etalage-artikel Koningsmantel![bewerken]

Bedankt voor de hulp bij het schrijven van het etalage-artikel Koningsmantel!

Severiano Ballesteros[bewerken]

Bedankt. Emiel 29 jul 2007 23:12 (CEST)

onderwijsbevoegdheid[bewerken]

Antwoord: [2]. Ik schrok even van het rode kruis, maar ben blij te constateren dat je terug actief bent. Door de wol geverfd 30 jul 2007 12:43 (CEST)

Bedankt voor de aanzet, ziet er al heel informatief uit. Nu nog verklaren waar men zo'n "eerstegraadsbevoegdheid" kan behalen? Door de wol geverfd 30 jul 2007 20:55 (CEST)

Bedankt![bewerken]

Hoi Algont, ik wilde je even laten weten dat ik vandaag ben afgestudeerd. Bedankt voor al je bemoedigende woorden in de laatste twee jaar! Groetjes, Sietske Reageren? 2 aug 2007 01:46 (CEST)

Superbedankt! Ennuh... wat een gezellig zonnetje! :-) Sietske Reageren? 2 aug 2007 15:48 (CEST)

Nederlandse dichters naar Engeland overgestoken[bewerken]

Hoi Algont, Er zijn verschillende manieren om kinderen van de straat the houden. Ikzelf ben even zoet geweest met het corrigeren van, en. Sommige Nederlandse zinswendingen waren niet geheel begrepen. Maar ik heb de 23-jarige auteur een compliment gemaakt om zijn werk, en meteen meegedeeld dat ik hem niet ging stalken. Reputatie gered, hoop ik! Hartelijke groetjes, Bessel Dekker 2 aug 2007 23:33 (CEST)

Severiano Ballesteros[bewerken]

Bedankt! Emiel 4 aug 2007 11:05 (CEST)

POV[bewerken]

Is dat wel neutraal: honderd jaar een respectabele leeftijd noemen? Toegegeven, verachtelijk is het allerminst, en te versmaden valt het ook niet. Genoeg gedold, zeker de hitte in het hoofd. Ik heb een hoofdstukje over haar, ergens in een boek: vind je het goed als ik wat toevoeg? Hartelijke groeten, Bessel Dekker 4 aug 2007 19:37 (CEST)

Mwahh, misschien mpov, maar ik ben je iig dankbaar voor de toevoegingen en het oppoetsen van dit artikel. Ik moest natuurlijk weer eens in de kleine uurtjes (met kleine oogjes) wat schrijven, maar ja, gelukkig is hulp nooit ver weg. Bedankt! --Algont 5 aug 2007 00:31 (CEST)
Juist leuk dat je in de kleine uurtjes actief bent (Mondschein immers), en dat van POV was een zwakke poging tot grapje! Heel vriendelijke groeten, Bessel Dekker 7 aug 2007 11:45 (CEST)

Links[bewerken]

G'day, ik zie dat je bezig bent de links op de pagina's van Rex te repareren, dat is op zich prima, ik was het al tijden van plan en nu ik er vandaag eindelijk mee begon merkte ik dat je er ook bezig was. Enkele opmerkingen hierbij:

 1. Probeer meer te doen in één bewerking, de pagina is meer dan 60 kB groot, iedere keer opslaan kost veel ruimte en er moeten veel links gerepareerd worden.
 2. Uit deze edit maak ik op dat je zelf geen Encarta hebt, dat is toch wel handig bij deze klus. Het ging in dit geval om Belle (gemeente).
 3. Redirects als Cork (graafschap, Ierland) zijn niet zo zinvol omdat niemand zo zal linken, Probeer liever de link te repareren. Redirects met andere schrijfwijzen, zoals Bury Saint Edmunds, zijn wel zeer handig.

Deze opmerking is als opbouwende kritiek bedoeld, ik hoop dat het niet als gezeur overkomt want zo is het niet bedoeld, groet, ♠ Troefkaart 13 aug 2007 04:14 (CEST)

Nee hoor, is geen gezeur, als je maar uitlegt hoe het dan wel moet.
Al of niet een RD aanmaken is een kwestie van inschatten en daarin kan men zich wel eens vergissen. (is niet zo gevaarlijk dan in het verkeer...)
Hoe doe je dat met een heleboel linkfixen tegelijk? 2 of 3 lukt nog wel, met extra tabbladen, maar bij meer raak ik het overzicht kwijt (heb ook maar een klein laptopschermpje). Ik kan moeilijk alle namen eerst met de hand op een kladje schrijven en dan over gaan typen. Als jij een snellere methode weet dan hoor ik dat graag van je. Mvg. --Algont 13 aug 2007 12:10 (CEST)

Jan Hendrik Velema[bewerken]

Ik heb de titel van J. H. Velema gewijzigd in Jan Hendrik Velema. Volgens mij schrijven we namen in titels meestal voluit, toch? Als je het er niet mee eens bent, moet je het maar even laten weten, zodat ik het terug kan draaien. Magalhães 14 aug 2007 17:14 (CEST)

Nee, prima joh, ik deed het gewoon uit respect, ik ken hem niet persoonlijk. Mvg. --Algont 14 aug 2007 17:17 (CEST)

Dichters[bewerken]

Hallo beste Algont,

Die Lijst van Nederlandstalige dichters, daar heb ik zojuist het hoofd over zitten breken. Heb je de discussie in de kroeg gezien, over alle nonsens-opgaven? Daar is die lijst ook nogal kwetsbaar voor, en ik heb er (bevend) daarnet weer een paar namen uit gehaald. Het gaat dan om mensen die alleen op het internet dichten, of die wel gepubliceerd zijn, maar dan bij zo'n uitgeverijtje waarvan je je afvraagt of het wel meerdere titels brengt, en of die wel in de boekhandel terechtkomen. Een ISBN is immers geen garantie.

Nu eindelijk ter zake: heb jij hier enig inzicht in? Zijn er rooie links bij waarvan jij vindt dat ze wel behouden moeten blijven?

En als je vindt: Daar komt die Dekker weer met zijn gezeur, ik laat me niet aan het werk zetten! , dan even goeie vrienden, uiteraard. Hartelijke groet, Bessel Dekker 15 aug 2007 00:15 (CEST)

Over de meeste rode links had ik me ook al verbaasd, voor mij onbekende grootheden. Ik zal er binnenkort nog eens beter naar kijken en m'n bruine gedichtenbundels er op na slaan. Als ik er wat meer van denk te weten zet ik er wel geb.+sterfj. achter (zoals net gedaan bij Nel Noordzij) of een linkje naar een externe pagina. De kroeg lees ik nauwelijks meer, laten ze er eerst maar telegram- of notulenstijl van maken, kort en bondig. Mvg. --Algont 15 aug 2007 01:00 (CEST)
Dat laatste lijkt me een illusie, zij het een fraaie. Kort: in WP:K werd geklaagd dat lijsten als "geboren op die-en-die datum" of "voetballer bij Ajax" vandaliserend werden opgevuld met onbeduidenden, wier naam daar niks te zoeken had. Ik heb toen gezegd: "Bij dichterslijst idem dito." Dat schiep een verplichting, vandaar.
Dank voor je behulpzaamheid. Vriendelijke groet, Bessel Dekker 15 aug 2007 01:51 (CEST)

Sjablonen verkeerdom[bewerken]

@ HH, Jouw tekst teruggeplaatst ivm. bijeenhouden van discussie. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Handige Harrie (overleg|bijdragen) op 21 aug 2007 15:09 (CEST).

CATS[bewerken]

STOP !!!IK BEN HET NIET EENS MET WAT JE DOET !!! 23 aug 2007 00:28 (CEST)

 • Je zou eerst mijn commentaar moeten lezen, en reageren voor je aan de gang gaat, zeker als je op mijn overlegpagina een bericht achter laat. Dmitri Nikolaj(overleg) 23 aug 2007 00:32 (CEST)
Je gaat dus gewoon door en stoort je nergens aan.
Je zoekt in de categorie componist naar Geshwin en je vind hem niet; je zult toch met mij eens zijn dat dat heel raar is? als mensen iets gaan zoeken binnen Wikipedia dan moet het heel makkelijk te vinden zijn; vandaar ook de talloze redirects met verschillende spellingen, of alleen de achternaam. Gebruikersvriendelijk heet dat. Wat maakt het uit hoeveel categorieën er zijn, 3 of 5 of 8; als je maar op verschillende zoekargumenten iets kunt vinden. Of is Wikipedia er alleen voor degenen die er zelf al jarenlang bivakkeren en onderling een soort competitie voeren en alle regeltjes kennen? Vertel het mij maar. Voor de goede orde: dit is niet persoonlijk bedoeld, het gaat me om de argumenten op zich. Ik hoop dat je dat begrijpt. Dmitri Nikolaj(overleg) 23 aug 2007 01:16 (CEST)
(na bwc) Je zou je eens moeten verdiepen in en kijken naar de categorieën, dan snap jij het misschien. Als de categorieën overvol worden met doublures dan schiet het zijn doel voorbij. En voortaan je overleg ondertekenen met 4 tildes (~) svp. Welterusten. --Algont 23 aug 2007 01:22 (CEST)
Ik zal er maar van uit gaan dat je opmerking niet zo bedoeld is, maar ik vind hem behoorlijk arrogant overkomen. Ik begrijp de probleemstelling en je argumenten prima. Ik moet echter constateren dat je niet voor de mijne openstaat, en er ook niet op ingaat. Erg jammer. Overigens is je laatste wijziging, nl. Robert Schumann een aardige illustratie; de categorie componist was niet door mij ingevoerd en stond er al. Toezicht op het "dubbelcatten" laat kennelijk te wensen over, en schept verwarring over de conventies. Gevolg: acties zoals de mijne, en reacties zoals de jouwe, waar niemand bij gebaat is en die veel ergernis scheppen voor alle partijen. Ik blijf er bij dat gebruikersvriendelijkheid voor mensen die Wikipedia bezoeken, zuiver en alleen om iets op te zoeken, voorop moet staan en niet dat we het voor het gemak of technische redenen het die mensen moeilijk maken. Je zoekt als "simpele" gebruiker in de categorie componist naar Szymanowski en je vind hem niet, gewoonweg omdat Wikipedia andere regels m.b.t. spelling hanteert. Dat is volgens mij geen goede zaak. Ook een goede nachtrust gewenst. Dmitri Nikolaj(overleg) 23 aug 2007 02:01 (CEST)
Door alle categorieën van een boom op te nemen bij een artikel krijg je geen doublures. Immers, elke tak zegt iets anders, is steeds gespecificeerder waardoor je op verschillende niveau's toegang kunt krijgen tot informatie. Stel, ik zoek een bepaalde componist, weet de naam nog ongeveer maar mijn spelling zit net niet in de redirectpagina's en ook met zoeken vind ik hem niet. Ook weet ik niet in de welke eeuw hij is geboren of wat voor muziekstijl hij hanteert. Wat weet ik wel: het is een componist en dus wil ik een lijst zien van componisten. Hoe zou ik dat doen: de categorie componist tevoorschijn halen. Jammer, daar is hij niet te vinden omdat het beleid is dat alleen de onderste, meest gespecificeerde categorie uit de hele boom in het artikel is opgenomen.
Op de OP van Pjotr schrijf je dat er een aantal mensen zich fanatiek bezig houden met categorieën. Kun je me daarvan de nemen geven, dan kan ik daarmee in overleg. Misschien is de software wel zo aan te passen dat je op het hoogste niveau ook links krijgt naar alle artikelen die verderop in de boom voorkomen (zoals het ook zou horen te werken bij een goede database). PatrickVanM 23 aug 2007 07:41 (CEST)
Sorry, maar ik val half deze discussie binnen en heb ook (nog) niet de moeite genomen om me er verder in te lezen: Alsjeblieft, ga componisten NIET NIET NIET op eeuw sorteren, dan kun je vele componisten in 2 categorieen drukken in plaats van 1, omdat ze over een eeuwwisseling heen componeerden. Als je dan moet kijken, wanneer ze zich in hun meest productiefste eeuw bevonden, gaan we weer subjectief worden. Houd het bij: Italiaans componist, Russisch componist. Ik ben niet voorstander van de stortbak: componist. Celloman 23 aug 2007 12:49 (CEST)
 • Waar vind je eigenlijk of er over een categorie afspraken zijn gemaakt?
In Help:Gebruik van categorieën staat ondermeer: "De artikelen dienen niet ook nog in de bovenliggende categorie geplaatst te worden, behalve als dat bij die categorie anders is afgesproken (komt veel voor bij wetenschappers)".
Ik moet dus helaas toegeven dat er veel voor je standpunt te zeggen is.
In Help:Gebruik van categorieën staat ook "Als een artikel in een subcategorie zit, zit het impliciet in alle supercategorieën. Dat betekent dat het niet expliciet in alle supercategorieën hoeft te worden geplaatst. Zouden we die beperking niet maken, dan werd de lijst van categorieën wel erg lang, evenals de lijst van artikelen in de topcategorieën."
Naar mijn mening gaat dat hier niet geheel op, want het lemma componist is zelf ook al een subcategorie, nl van:
Mens en maatschappijCultuurKunstMuziekMusicus
Toch staat het onderaan de pagina niet fraai als bij categorie staat:
      Categorie: componist|duitse componist, etc. 
Om dit probleem nu op te lossen is volgens mij een Lijst van componisten bedacht. Jammer is dat deze lijst niet gelijk bovenaan vermeld staat bij categorie: Componist, maar in de lijst van 187 onderwerpen, verderop in deze pagina: Artikelen in de categorie "Componist". Hierdoor heb ik deze lijst misgelopen. Gelukkig staat hij wel bij componist, zodat de argeloze gebruiker zijn of haar componist goed kan terugvinden.
Conclusie: Ik had er beter aan gedaan, mezelf éérst goed te verdiepen in de materie, en dan pas de categorie aan te vullen, in plaats van andersom. Blijft het feit dat er op deze wijze bij categorie: Componist toch een heleboel componisten (181 in totaal!) vermeld staan in een een alfabetische lijst die niet compleet is. Die zou dus eigenlijk moeten verdwijnen, want zo is het erg inconsequent. Dmitri Nikolaj(overleg) 23 aug 2007 14:05 (CEST)
Ik ben het toch meer eens met jouw eerste stelling. Die Lijst van componisten wordt namelijk handmatig bijgehouden terwijl de categorie componist wordt gegenereerd en dus geen extra bewerking nodig heeft. Ik heb al aan Algont gevraagd wie de personen zijn met de meeste kennis en of er voor gezorgd kan worden dat als je het hoogste niveau van een cat-boom opvraagt, je alle onderliggende artikelen krijgt, ook al hebben die alleen de sub-sub-sub-cat in het artikel staan. PatrickVanM 23 aug 2007 14:11 (CEST)
Ik had met Ceescamel al eens eerder over dit onderwerp overlegd. We zijn niet verder gekomen dan het categoriseren van muziekstukken, waar ik overigens ook nog niet helemaal tevreden over ben, maar de componisten is zo te zien een rommeltje. Alsjeblieft, houd het op componist naar nationaliteit en stijlperiode als je dan toch iets met tijd wil. (barokcomponist, hedendaags componist) Celloman 23 aug 2007 14:41 (CEST)
Het gaat hier toevallig over componisten, maar het probleem speelt voor alle categorieën. Als je niet de hele boom opneemt, kun je niet optimaal zoeken naar onderwerpen. PatrickVanM 27 aug 2007 13:09 (CEST)

Rienzi[bewerken]

Bedankt voor de correcties. Ik heb overigens nooit de illusie gehad dat ik geen fouten zou maken. Hulp is altijd welkom. Daar kan een artikel (en dus Wikipedia als geheel) alleen maar beter van worden. Het is niet voor niets eenproject waar heel veel mensen in samenwerken. ((smiley}} Dmitri Nikolaj(overleg) 27 aug 2007 12:19 (CEST)

Hier zeg je zelf tegen een gewaardeerde collega, dat het simpel is om "wat taalfoutjes" te vermijden. --Algont 27 aug 2007 12:31 (CEST)
En ik heb hem net zo geholpen als jij dat nu doet mij mij. Dmitri Nikolaj(overleg) 27 aug 2007 13:12 (CEST)
En ook bedankt voor de volgende correcties en toevoeging; ik ga me stil in een hoekje zitten schamen ! Dmitri Nikolaj(overleg) 27 aug 2007 17:43 (CEST)

Rage (Abhorrent)[bewerken]

Hi, hoe kom je op dat artikel? Heb je een manier om oude halfbakken artikels op te sporen of stuitte je er gewoon op? vels 29 aug 2007 01:17 (CEST)

Via [deze link]. Af en toe kan je dan wat oude artikeltjes, die al een paar jaar niet bewerkt zijn nalopen en ze zodoende weer onder de aandacht van eventuele kenners brengen. Mvg. --Algont 29 aug 2007 01:21 (CEST)
Thx, nuttige tip Gr vels 29 aug 2007 01:48 (CEST)

hoezo auteursrecht[bewerken]

Dag Algont,

Hoezo schendt ik auteursrecht? Als je bedoelt dat de biografie van Mathilde Santing overeenkomt met haar officiele site: ik ben de webmaster van die site en heb de bio zelf geschreven/samengesteld. Graag hoor ik van je.

groet, Martin (mobje)

Hallo Martin,
Hoe kunnen wij dat officieel verifiëren? Het is natuurlijk niet persoonlijk tegen jou, maar je moest eens weten hoe vaak we dit soort argumenten al gehoord hebben. Dus zolang Wikipedia Nederland geen officiële toestemming heeft ontvangen, moeten we e.e.a. wel verwijderen om onszelf (Wikipedia) te beschermen tegen copyvio claims. Als je nog vragen hebt hieromtrent kun je je het beste dit eerst lezen of tot de helpdesk wenden. O ja, je overleg kun je ondertekenen met 4 tildes, dan komt automatisch je naam (linkbaar), datum en tijd onder het overleg. Mvg. --Algont 30 aug 2007 01:10 (CEST)

Dag Algont,

Verifieren kun je dat als je bij CONTACT op Mathilde's homepage kijkt, daar staat mobje als webmaster genoemd. Maar goed, misschien dat jij de biografie een keer kunt uitbereiden? Ik vind hem wel erg beknopt... Mvg. --mobje 02 sep 2007 01:10 (CEST)

Helaas, je zult het zelf moeten bewijzen. Je bent een nieuwe gebruiker die zich mobje noemt. Hoe kunnen wij checken of dat dezelfde persoon is als op de website? Nogmaals, Lees dit hoe te handelen. Mvg. --Algont 3 sep 2007 00:11 (CEST)

Aa en Hunze[bewerken]

Moi Algont, Aa en Hunze staat op mijn volglijst vandaar dat je bewerking mij opviel. De gehuchten die jij hebt toegevoegd stonden ook al vermeld onder het kopje Buurtschappen. Peter boelens 2 sep 2007 00:04 (CEST)

Oei, dan heb ik niet verder gekeken dan m'n neus lang is. Reverten dan maar? Mvg. --Algont 2 sep 2007 00:06 (CEST)
Dat lijkt me goed :-) Peter boelens 2 sep 2007 00:08 (CEST)
Peter, was me dus net een slag voor. Groeten, --Gouwenaar 2 sep 2007 00:15 (CEST)

Dank[bewerken]

Zo ben ik jou ook eens een bedankje schuldig, dat is prettig. - Advance 3 sep 2007 23:22 (CEST)

De prinses op de erwt[bewerken]

Beste Algont,

Ik ga even een poosje in ruste, maar vooraldien wil ik je hartelijk bedanken dat je de prinses op mijn GP van heur mankheid hebt ontdaan. Nu huppelt zij weer. Ik apprecieer je interventie zeer. Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 4 sep 2007 16:50 (CEST)

Bordercollie[bewerken]

Hallo Algont, ik heb me vermeten Bordercollie te hernoemen, zoals ook in de Kroeg gemeld. Nu beschikt jouw gebruikersruimte over twee omweglinks: [3]. Wil je die zelf fixen? Als ik eraan begin, valt straks alles in scherven, wat ik je brom. Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 9 sep 2007 02:18 (CEST)

We houden ons uiteraard aan het GB, maar alleen achter de schermen, dus zo: [[Bordercollie|Border Collie]] Smile.
Maar... wat doen we nu met een aantal namen op deze lijst en ook deze, mét uiteraard de bijbehorende artikelen? Nu weet ik het niet meer, daarover was ooit al zoveel gesteggel. Mvg. --Algont 9 sep 2007 14:18 (CEST)
Aiai, dat van dat gesteggel, dat wist ik niet. Dus daar kom ik weer aanbanjeren met dat GB in de hand, niet wetend wat de gevolgen zouden zijn.
Een aantal dingen valt me wel op in de lijsten: het spatiegebruik is niet consequent. Ook is het raar dat een toevoeging als pembroke met kleine letter gaat: terecht doet de en: dat niet; het is immers een geografische naam. Maar ook een Nederlandstalige website doet het niet, en ditmaal terecht.
Mag ik je eens polsen? Als ik de hele lijst eens doorvlooi, en een voorstel tot herspelling op de OP zet — denk jij dat dat zin heeft, of alleen maar tot verbittering leidt? Want in het laatste geval zou alles er maar erger door worden. Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 9 sep 2007 22:01 (CEST)
Natuurlijk gaat mijn voorkeur uit naar officiële spelling, dan kan er ook geen verschil van opvatting zijn. Kaart maar aan. Ik heb in mijn archief-overleg alleen dit kunnen vinden, maar er was meer. Ook stond ergens een titel oorspronkelijk los met 2 kapitalen, er kwam zelfs een kleine editwar van, maar waar die discussie is gebleven, misschien op een OP bij een van de hondenrassen? Nog niet teruggevonden.
Blijft natuurlijk onverlet dat we wel consequent moeten zijn. Borderterriër wel als één woord en Skye terriër bijv. niet, lijkt me vreemd. Hopelijk wil jij met jouw kennis en achtergrond, hier eens en voor altijd, goed de bezem door halen. Ik wil best helpen met links corrigeren, als ik eerst maar zeker weet welke veranderd moeten worden. Het heeft geen haast, maar als je je er een keer in wil verdiepen, graag! Mzvg. --Algont 10 sep 2007 01:07 (CEST)
Een discussie over hoofdletters herinner ik me ook. Die moeten niet, lijkt mij, dus als theoretisch voorbeeld Cubaanse pinscher, geen P.
Eens en voor altijd, zei je? Nou, die illusie koester ik niet, hoor. Ik zal op de OP eerst een voorstel zetten, ik laat het jou weten als ik het af heb, en misschien moet het dan in het biocafé?
Nu al dank voor de geboden hulp bij lkfx. Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 10 sep 2007 17:30 (CEST)

Voorstel[bewerken]

Beste Gijs en Algont,

De Lijst van hondenrassen vertoont enkele inconsequentheden, zoals de discussie over de Bordercollie onlangs uitwees. Daarom ben ik zo brutaal geweest een voorstel tot correctie te doen. Van jullie beiden weet ik dat je betrokken bent bij het onderwerp; zouden jullie wellicht een blik op dit voorstel willen werpen, en het beoordelen? Je vindt het hier: Gebruiker:BesselDekker/Voorstel Lijst van hondenrassen, met toelichtende inleiding.

Jullie bevindingen liefst op de OP. En hoe dan verder? Ik stel voor:

 1. Aankondigen in het Biologiecafé
 2. Waar nodig artikelen hernoemen, tekst corrigeren en links fiksen. Wil ik wel doen (en als Algonts aanbod tot hulp bij het laatste nog geldt, dan graag)
 3. De Lijst van FCI-nummers dienovereenkomstig aanpassen.

Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 10 sep 2007 20:08 (CEST)

FCI[bewerken]

Hoi Algont, de FCI-sjablonen bevatten de hondenrassen die door de FCI worden erkend. Je kunt deze terugvinden in de Lijst van FCI-nummers en op de website van de Raad van Beheer. GijsvdL 13 sep 2007 22:48 (CEST)

Oké, weer wat geleerd :) --Algont 13 sep 2007 23:46 (CEST)

En nog even over de honden: het lijkt erop dat de door te voeren veranderingen nu zo'n beetje zijn verwerkt, zie ook Overleg gebruiker:BesselDekker/Voorstel Lijst van hondenrassen#Afronden?. Heb ik gelijk? In ieder geval was het weer fijn samenwerken. Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 14 sep 2007 02:46 (CEST)

Koppietoeseln[bewerken]

Smile Ik heb koppietoeseln gegoogled. Niks. Het ding vroeg: "Bedoelde u "kopietoestellen"? SmileSmile Vrolijke groet, Bessel Dekker 15 sep 2007 00:43 (CEST)

Jammer.... als je het niks vindt, revert je het maar. Mvg. --Algont 15 sep 2007 01:43 (CEST)
O jawel, ik vind het wél wat! Je kunt van Google ook geen Nedersaksisch verwachten. Ach nee, ik wilde je alleen melden wat het ding nu weer voor raar alternatief voorstelde. Hartelijk dank voor de nuttige toevoeging. Bessel Dekker 15 sep 2007 01:51 (CEST)

Naamgeving[bewerken]

Beste Algont, op Overleg:Sint-Bernard worden verwoede pogingen gedaan van de door ons bereikte consensus af te wijken. Ik heb vannacht de hernoemingen ongedaan gemaakt, voor zover dit nog niet was gebeurd, en ook de pagina teruggezet op de juiste plaats. GijsvdL 19 okt 2007 12:30 (CEST)

Bedankt, nog 1 kleine correctie toegepast. Mvg. --Algont 19 okt 2007 13:43 (CEST)
Ik heb die hele voetnoot er bij nader inzien maar uitgegooit. De voetnoot spreekt namelijk de titel van het artikel tegen en was bovendien nogal vreemd geplaatst. Zoals het er stond, werd het gebruikt als onderbouwing voor het feit dat de Sint-Bernard een 'hondenras' is. Hiervoor linken naar een woordenlijst lijkt me nogal vreemd. GijsvdL 19 okt 2007 15:06 (CEST)

Hans Netten[bewerken]

Hoi, ik heb Hans Netten op nuweg gezet: dit is zulke overduidelijke melige zelfpromo dat dit niet twee weken hoeft te blijven staan wmb. Groet, Paul B 23 okt 2007 10:52 (CEST)

Prima! --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 23 okt 2007 10:55 (CEST)

Pitfall[bewerken]

Beste Algont,

Pitfall is toevoeging aan pagina punk muziek. Waarin deze band genoemd staat onder Nederlandse bands (Utrecht en omstreken). Betreft algemene info. Waarom weg?
>- De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door 62.234.140.100 (overleg|bijdragen) op 23 oktober 2007 19:37 (CEST).

Vandalismebestrijding[bewerken]

Hoi Algont,

Dank voor je inzet bij het bestrijden van vandalisme. Je hebt de pagina Cedrocherus terecht gemarkeerd met {{nuweg}}, omdat er alleen geklieder op stond. Echter, zou je in het geval dat iemand kliedert, ook een puber-sjabloon willen plakken op de OP van de vandaal of zijn/haar dossier willen aanvullen. Dat vergemakkelijkt maatregelen als de persoon in kwestie nogmaals dergelijke feiten pleegt.

Groetjes, Annabel(overleg) 6 nov 2007 20:13 (CET)

De eerste keer knijp ik meestal een oogje dicht, of het moet iets heel grofs zijn, zodoende. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 6 nov 2007 20:15 (CET)

West-Eems[bewerken]

Hallo Algont. Je hebt een {wiu} (moest opzoeken wat het betekent ;-) geplaatst bij dat lemma. Kun je me zeggen wat er aangevuld zou moeten worden om het te 'ont-wiu-en'? Ik zag het als een 'stub'-je. groet! Nachtwerker 8 nov 2007 00:18 (CET)

Er moet sowieso een categorie bij. Bovendien zou je iets er minder telegramstijl van kunnen maken door bijv.te beginnen met West-Eems was ten tijde van ... in <jaartal> een departement etc. Veel succes. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 8 nov 2007 00:26 (CET)
Ok.. leek me een encyclopedische, zakelijke manier van het noteren van een lemma. Wil het wel bewerken, maar vind het aan de andere kant vreemd dat je het dan zelf niet bewerkt, als je dat vindt. Zo nomineer je goede informatie voor verwijdering, terwijl je de stijl niet bevalt. Naar die categorie zal ik ff kijken. groet! Nachtwerker 8 nov 2007 00:31 (CET)
En ik vind het vreemd, dat je zelf niet de moeite neemt om een artikel direct volgens het Wikiformat te plaatsen. Dit doet me aan Jantje van Leiden denken. Zie deze helppagina met tips.--Nuvola apps bug.pngalgont overleg 8 nov 2007 10:12 (CET)
Hoi Algont. Ik geef toe dat de informatie al in Wiki stond, maar omdat het op een bepaalde pagina over de geschiedenis van Nederland niet stond, ging ik er vanuit dat het nog niet bestond. Ik heb naar die tips gekeken, maar ik zie niet precies wat er, naast de categorie, verkeerd was. Groet! Nachtwerker 9 nov 2007 10:04 (CET)

En...[bewerken]

Wensbloem.jpg

Van ganser harte, alsnog!

Bessel Dekker 11 nov 2007 23:46 (CET)

Way too much, Blush.png but thanks anyway. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 12 nov 2007 12:18 (CET)

beginnetje verwijderd? (programmatische muziek)[bewerken]

Hoi Algont, Ik zag dat jij het labeltje 'beginnetje' eraf hebt gehaald. Acht je het stukje nu reeds wikiwaardig? Vr.gr. Tjako van Schie 15 nov 2007 00:03 (CET)

Hallo Tjako,
Ja, kijk maar eens bij de criteria wat we onder een beginnetje verstaan. Dit artikel is m.i. duidelijk meer. En lees ook even de intro bovenaan bij Wikipedia:Nieuwe artikelen, als het nog een begje zou zijn mocht het daar nog niet eens vermeld worden. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 15 nov 2007 01:20 (CET)

Mijn gebruikerspagina in FF[bewerken]

Hallo Algont.

Bedankt voor je reactie in mijn gastenboek.

Even over de vraag die je daar stelde: ik heb mijn pagina wel eens bekeken met Firefox, maar toen zag hij er gewoon zo uit als op Internet Explorer. Misschien dat dit per computer verschilt. Want ik heb ook wel eens achter een computer gezeten waarop (met IE) mijn gebruikerspagina geen bewegende plaatjes meer had en sommige kleuren anders waren. **Man!agO** 18 nov 2007 18:55 (CET)

Ik heb deze middag Firefox er nog eens bijgepakt, en het probleem denk ik gevonden. Ik heb recentelijk mijn gebruikersboxen wat anders ingedeeld, en dat werd blijkbaar niet helemaal goed weergegeven bij Firefox. Als het goed is, is het probleem nu verholpen. **Man!agO** 19 nov 2007 17:59 (CET)

Pagina aanpassing[bewerken]

De pagina "voornaam Attila" is aangepast, hopelijk nu wel in order. Mvg, Zso

De Dikke utopisch?[bewerken]

Hoi Algont,

Op je gebruikerspagina zag ik "De Dikke on-line of hoe was de juiste spelling ook al weer..." staan. Het moge misschien verwarrend zijn, maar als je goed kijkt op http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/, dan zie je dat er wordt gebruikgemaakt van het (eendelige) "Van Dale Hedendaags Nederlands" als onlinewoordenboek. Met de "Dikke" duid je een ander (driedelig) Van Dalewoordenboek aan. :-) Colossus 19 nov 2007 16:10 (CET)

Je heb helemaal gelijk, nooit bij stilgestaan. Blush.png Thanks, --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 19 nov 2007 19:16 (CET)

Provincie A-Z[bewerken]

beste Algont, ik zag dat je provincie pagina's aan het maken bent met een overzicht van de wikipedia artikelen per provicie. Ik vind dat nogal dubbel aangezien de categorie met dezelfde naam ook een overzicht geeft van deze pagina's. Ik heb ze daarom aan de gemeenschap voorgelegd. mvg, Agora 23 nov 2007 11:04 (CET)

Noord-Holland van A tot Z[bewerken]

Hoi Algont, twee tips:

 • Ik zou me beperken tot onderwerpen die werkelijk met Noord-Holland te maken hebben. Rijksweg 7 kun je ook onder Friesland en Groningen hangen en is dus weinig specifiek.
 • De conventie is: geen vettigheid in de hoofdtekst. Dus gewoon Cornelis Lely en niet Cornelis Lely.

Groet, Wutsje 24 nov 2007 00:06 (CET)

En nog eentje: het is echt handiger om in het document alle onderwerpen onder elkaar te zetten, dat maakt het op alfabet toevoegen van een nieuw onderwerp een stuk eenvoudiger. Wutsje 24 nov 2007 00:10 (CET)
(na bwc met je) O, ik keek o.a. bij Psychologie van A tot Z (welke andere weet ik zo niet, maar ik heb het vaker gezien), daar staan de achternamen van personen allemaal vet, bij de 1e letter van de Anaam. Daarom dacht ik dat dat de standaard was. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 24 nov 2007 00:16 (CET) p.s. Dat onder elkaar is wel een goeie!
Kijk maar eens op Groningen van A tot Z voor een voorbeeld waar het eigenlijk naar toe zou moeten gaan. Groet, Wutsje 24 nov 2007 00:32 (CET)
Die is mooi! Maar jij hebt aan NH van A tot Z ook al veel opgeknapt, leuk met die foto's. 'k Ga nu off-line. Tot later. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 24 nov 2007 00:36 (CET)

vette namen[bewerken]

Moi Algont, geruime tijd geleden had ik alle toen vermelde namen op Drenthe van A tot Z ontdaan van de vette letter, ik zie dat jij ze allemaal weer hebt teruggezet. Persoonlijk vind ik dat lelijk, maar dat is een kwestie van smaak. Op andere A tot Z lijsten kom ik het niet tegen. Niets mis met Drenthe, maar wat is je reden? Peter boelens 27 nov 2007 23:56 (CET)

'k Wist niet (kan me tenminste niet herinneren) dat jij ze speciaal ontvet had en ik ze daarna weer "ingevet", maar ik dacht dat dat zo hoorde voor de duidelijkheid bij persoonsnamen, omdat ze alfabetisch op achternaam staan. Zie bijv. de biografielijsten: Biografielijst A (t/m Z) én ook Psychologie van A tot Z, Schotland van A tot Z, Griekenland van A tot Z, Overijssel van A tot Z en Rotterdam van A tot Z. Dat was mijn leidraad. Er zijn er wel misschien nog wel meer, zodoende. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 28 nov 2007 00:28 (CET)

We hebben dus een vette school en een magere school, moet kunnen :-) Peter boelens 28 nov 2007 00:33 (CET)

Ankerplaat[bewerken]

Alfons, Ik zag dat je een wiu hebt geplaatst achter mijn uitleg over een ankerplaat,wat acht jijnog niet voldoende aan dit artikel.

Grz André

Wat dacht je zelf van deze versie: [4]? Deze was zonder wiki-opmaak, geen enkele link naar een ander wikipedia artikel (dus:een weespagina) en niet gecategoriseerd. (tot op heden nog steeds niet!) Het is bovendien not done zelf een sjabloon voortijdig weg te halen, dat heb ik dus teruggeplaatst. Na 14 dagen wordt het artikel weer bekeken, als het dan voldoende is opgeknapt, wordt het sjabloon verwijderd en kan het "de wei in". Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 2 dec 2007 16:53 (CET)

André Previn[bewerken]

Bedankt! Die stond al een tijdje op mijn lijstje. Dat is een leuke verrassing die je soms hebt op Wikipedia, ineens staat er een artikel dat je miste... En dat nog wel op mijn verjaardag :-) Dmitri Nikolaj(overleg) 9 dec 2007 09:53 (CET)

Glas versus Glaskunst[bewerken]

Hallo Algont, ja vermelding is beide categorieën is wat veel. Maar in het artikel gebrandschilderd glas valt het woord kunst niet 1 keer. Ik ben van mening, dat het wel degelijk glaskunst is. Daarom laat ik ze maar in beide staan. Aanvechtbaar? Ja/nee/geen mening. Beslis maar!--GerardusS 9 dec 2007 15:38 (CET)

Als je goed kijkt zie je dat ik juist de bovenliggende [[categorie:Glas]] heb verwijderd. Anders heb je subcat in cat en dat willen ze hier niet. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 9 dec 2007 15:42 (CET)

Welkom[bewerken]

Dank voor het warme welkom, maar ik ben al een enige tijd gebruiker. Des te verraasender alsnog een welkom te ontvangen. Inderdaad zoals gezegd: "Beter laat dan nooit", dus Hartelijk dank.--Theunis 9 dec 2007 19:56 (CET)

Vraagje[bewerken]

Moi Algont, ik zie dat jij je ook weer behoorlijk ergert aan GL. Persoonlijk vind ik dat er een punt komt dat een goedwillende gebruiker die aantoonbaar meer kwaad dan goed doet het bewerken onmogelijk gemaakt moet worden. Wat vind jij? Peter boelens 14 dec 2007 18:24 (CET)

Een bezinningsperiode minimaal tot na nieuwjaar (in dit specifieke geval denk ik ná de kerstvakantie) zou mij zeer wenselijk zijn. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 14 dec 2007 18:50 (CET)

Verwijder[bewerken]

Bedankt voor de tips. DrTW

Beste Algont, u hebt volkomen gelijk dat er soms teksttueel wat geschaaft kan worden aan sommige artikelen. Dit is echter geen reden om een artikel te verwijderen? Gisteren heb ik een artikel geplaatst over Greyfriars Bobby, tot mijn verbazing krijg ik nu een bericht dat het mogelijk verwijderd gaat worden. Bedankt overingens voor het plaatsen van een afbeelding bij dit artikel.

Pianisten[bewerken]

Thanx Algont voor de schaafsels en aanvullingen. Ik ga nu weer ff verder met iedereen iig in de sjabloonstructuur te brengen dus geef hier wel ff een seintje als ik dat af heb. Groetjes, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 dec 2007 14:55 (CET)

Een afgerond geheel[bewerken]

Fraai, jouw artikel Episode, dat weer een leemte vult. Na enige aanvulling heb ik het beg-sjabloon verwijderd, maar... ik hoop niet dat het hele verhaal nu te speculatief is geworden! Hartelijke groet, Bessel Dekker 23 dec 2007 20:47 (CET)

Waar haal je het toch vandaan? Schud je dat zomaar uit je mouw? Waarom kan ik dat nietTrieste smiley? Natuurlijk ben ik heel blij dat je je kennis weer op Wikipedia wilt spuien. Heel veel dank. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 24 dec 2007 00:09 (CET)
Ik schrijf het over uit boeken, al hutsel ik alles wel dooreen. Daar staat tegenover dat ik meer en meer aan bronvermelding begin te doen, om een slecht geweten te vermijden, zover dat nog kan. Jij bent veel creatiever en vindingrijker dan ik, die alleen maar uitwerk: jij komt met nieuwe artikelen. Fijne dagen! Bessel Dekker 25 dec 2007 04:05 (CET)

Nominatie wiu[bewerken]

De nominatie van Titus Rivas mede omwille van een niet-aanwezige categorie is geen gerechtvaardigde wiu-nominatie en dus niet terzake doende. Wel mogelijk vanwege de opmaak, maar dan is een wikify-sjabloon meer gerechtvaardigd. Romaine 30 dec 2007 19:00 (CET)

Wel als je de juiste versie bekijkt toen ik het artikel onder ogen kreeg. Lees dat eerst! Voor wat betreft jouw opmerkingen hierboven, die horen niet hier, daar zijn de Wikipedia:Te verwijderen pagina's voor. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 30 dec 2007 19:48 (CET)
Aan de genoemde pagina onder die link mist mijn inziens opmaak en meer informatie. De hoeveelheid informatie is marginaal en dan zou je eerder een sjabloon beginnetje verwachten of zelfpromotie (wat ik er van vind). Categorie ontbreking is nooit een nominatiereden, want daar zijn categorieën voor en mensen die er dan naar kijken. Qua opmaak is wikify als sjabloon opgezet. De reden waarom ik het op je OP doe is omdat mensen zijn die niet meer op de verwijderlijst kijken. Excuses voor de overlast! Romaine 30 dec 2007 20:02 (CET)

Tony Bennett[bewerken]

WikiThanks.png

Hee Algont,

hartelijk dank voor het artikel over Tony Bennett. Een prettig 2008 toegewenst! Celloman 31 dec 2007 09:28 (CET)

Wegweg[bewerken]

Beste Algont,

Vriendelijk bedankt voor het weggen van mijn weggetjes op diverse subpagina's. Een goed uiteinde toegewenst, of je dit nu wel of niet voor middernacht leest, en alvast de allerbeste wensen voor 2008! Hartelijke groeten, Bessel Dekker 31 dec 2007 17:54 (CET)

Truste[bewerken]

Knap dat je zo laat nog in staat bent typo's te verbeteren :-) (maar je moet de editsamenvatting niet ook nog willen verbeteren :-)). Peter boelens 2 jan 2008 00:33 (CET)

Ik zag het, stom hè? Dit gaat werken... hik... truste. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 2 jan 2008 00:36 (CET)
Zeker voor het slapen, heb dat spul een keer geprobeerd, was een diepe coma :-) Peter boelens 2 jan 2008 00:42 (CET)

PvdW: Bedankt voor je stem[bewerken]

Beste Algont,
bedankt voor je stem. Het portaal Kunst & Cultuur is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan in het PvdW stemlokaal en een portaal aanmelden kan op de PvdW pagina.
Groeten, Kameraad Pjotr 6 jan 2008 20:52 (CET)

Verzoek[bewerken]

Beste Algont, Ik ben de webmaster van Mathilde Santings homepage. Mathilde heeft mij gevraagd of haar achternaam anders dan Santing, dus de naam Eleveld, van Wikipedia verwijderd kan worden. Ze heeft deze naam liever niet in de publiciteit. Zou jij willen doen?

groet, Martin webmaster@mathildesanting.info

Deze naam is overal op internet te vinden, ook bijvoorbeeld bij het popinstituut, discogs en schoolbank. Ik zie dus geen reden deze van Wikipedia af te halen. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 9 jan 2008 19:13 (CET)

Abraham van Stolk[bewerken]

Dag Algont, aan de hand van je kopje Abraham van Stolk die je hebt gepost op de overlegpagina van Hendrik F K zou ik dit even willen zeggen; ik ben er vrij zeker van dat het hier gaat over de schrijver Abraham van Stolk en wel om de volgende reden. Stedekundigen bouwen steden vaak dusdanig op dat steden onderverdeeld worden in "thema's" zoals bijvoorbeeld namen van verzetshelden, bloemen, bomen, enz. In dit geval zijn alle omliggende straten van de Abraham van Stolk weg schrijvers/dichters/taalkundigen: Allard Piersonstraat, Nicolaas Beetsstraat, Multatulistraat, Da Costastraat, Bilderdijkstraat. Groet PocketCube (small).gif Silver Spoon (?) 18 jan 2008 22:10 (CET)

Als je op een plattegrond kijkt zal je er misschien nog wel meer herkennen, ik zie net dat ik notabene Bredero vergeet (Brederostraat) en ik zie dat de Gerrit van de Lindestraat ook bestaat. PocketCube (small).gif Silver Spoon (?) 18 jan 2008 22:14 (CET)
Klinkt heel aannemelijk. 'k Heb er jaren eeuwen geleden een hond uit het asiel gehaald. Verder weet ik er niets meer van. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 18 jan 2008 22:18 (CET)
Luid protest tegen dit origineel onderzoek. De weg is op 28 december 1928 vernoemd naar de oprichter van houthandel Van Stolk, de grootvader (1762-1819) van de samensteller (1814-1896) van de Atlas Van Stolk. Zie bv. het gemeentearchief [5]. De latere schrijver die naar deze houthandelaar werd vernoemd, is volgens mijn lezing van de link op [6] betrekkelijk NE. Mvg, Ivory 18 jan 2008 23:59 (CET)
De familie Van Stolk was een bekende familie uit Rotterdam, maar de Abraham van Stolkweg zelf is vernoemd naar de houthandel/zagerij Abraham van Stolk, die sinds 1727 aan de Schie was gevestigd. Door de groei van de stad verhuisde het bedrijf in 1927 naar buiten de stad naar een nieuw aangelegde weg : de Abraham van Stolkweg. De houthandel is hier nog steeds gevestigd. zie ook [7]. Waarschijnlijk is de naamgeving van de weg een combinatie van de beide geweest : een lokkertje voor de verhuizing van het bedrijf naar een nieuwe weg met die naam en een referentie aan de oprichter van hetzelfde bedrijf... Twee vliegen in één klap. O E P 19 jan 2008 00:19 (CET)
Zo zie je maar weer, dit bevestigt overduidelijk: 'één bron is geen bron'! Desalniettemin, dank aan allen voor het meedenken/meezoeken. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 19 jan 2008 00:57 (CET)
MÔge, ik heb inmiddels het straatnamenregister van de gemeentelijk archiefdienst Rotterdam voor me liggen, inderdaad vernoemd naar de oprichter/eigenaar van houthandel Abraham van Stolk & Zonen dus naar [Abraham van Stolk Jansz. (1762-1819) aldus bij besluit burgermeester en wethouders: 28 december 1928 (B24; E31; E32: E58), Hopende u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd, Hendrik 20 jan 2008 00:37 (CET)
Prima ik weet genoeg; m.i. dus geen persoon waar een wikiwaardig lemma over te schrijven is. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 20 jan 2008 00:41 (CET)
Nou, dat weet ik nog niet zo snel, hij was in elk geval wel waardig om een straat naar hem vernoemd te krijgen, het straatnamenregister verteld alleen waar de straat naar vernoemd is, persoonlijk vind ik alle drie de Abraham van Stolk's wikiwaardiger dan elk pokemon verzinsel, ik ben trouwens nog geen pikachustraat tegengekomen, Hendrik 20 jan 2008 00:47 (CET)
Ben ik helemaal met je eens, pokedinges is noppes, maar ik heb te weinig gegevens van die AvS'sen om er iets fatsoenlijks van te maken, als jij er brood in ziet, graag. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 20 jan 2008 00:54 (CET)
Ik zal m'n best doen, al heb ik niet veel, maar je weet maar nooit misschien weet iemand anders het aan te vullen, Hendrik 20 jan 2008 00:56 (CET)

OP[bewerken]

Ik heb daar wel over nagedacht en ik weet ook wel dat dit ongebruikelijk is. Ik dacht dat iedereen nu wel wist dat ik ongebruikelijke dingen doe. Ik moet iets dat voor mij afgewerkt is kwijt. Ik wil het niet meer zien. Ik wil een ander ook niet de rotzooi laten opruimen, dat doe ik zelf. Als iemand anders het wil bewaren of nog wil inzien dan maak er maar een kopie van voor jezelf. Je mag rustig reageren maar geef mij wat ruimte of het moet echt van essentieel belang zijn. Groeten, --Okido 20 jan 2008 01:39 (CET)

Tja, treken...[bewerken]

Blush.png Bessel Dekker 20 jan 2008 18:01 (CET)

Wat zijn dat voor (s)treken? --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 20 jan 2008 18:03 (CET) Smile
Het is een vorm van aandachttreken. Bessel Dekker 20 jan 2008 18:05 (CET)
Ik durf hier niet meer te komen. Zie dus mijn eigen OP voor welgemeend excuus. Bessel Dekker 20 jan 2008 18:29 (CET)

Abraham van Stolk[bewerken]

Optie 3: de houthandelaar. Dit is Rotterdam, schrijvers en cartografen tellen daar niet mee. Een houthandelaar, daar vernoem je een straat naar! Foto volgt als het minder waait en licht is. Sherpa 21 jan 2008 21:00 (CET)

Betaal geen cent te veel![bewerken]

Hebt u er weleens bij stil gestaan dat u veel meer uitgaveposten voor de belasting hebt dan u wel voor mogelijk had gehouden?

Bent u geen dief van eigen portemonnee?

Voelt u zich eigenlijk wel thuis in de steeds ingewikkelder wordende belastingregels?

Iedereen wil voorzien zijn van een goed inkomen, een goed pensioen — maar hoe vindt u daartoe de benodigde middelen, en houdt u nog genoeg geld over voor een verantwoorde huisapotheek, die ook nog van tijd tot tijd moet worden aangevuld?

Richt uw woning en medicijnkast verantwoord in! Plan uw toekomst! U kunt in deze moderne tijden niet zonder uw drogist en uw belastingadviseur!

K.W. Zalver 23 jan 2008 01:12 (CET)

Wel verdraaid, die aftrekpost verdwijnt in 2009 zegt u? Ik ga naar de ombudsman, ik roep het journaille erbij! Grrrr. een ontevreden belastingbetaler 23 jan 2008 01:23 (CET)
Hè! Wanneer krijg ik nu eens een tevreden belastingbetaler aan de lijn? PlukM, medewerker belastingtelefoon 23 jan 2008 13:29 (CET)
P.S. "raadplegen van arts" vervangen door "recept van arts". Lijkt me niet erg nodig, maar zie overlegpagina. Vriendelijke groet, Bessel Dekker 23 jan 2008 13:29 (CET)
Verstandig, 'k had het gesputter wel gezien, (maar door de vingers gezien). Mzvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 23 jan 2008 13:32 (CET)

Foutieve coordinaten[bewerken]

Algont, Je hebt rond 22 jan 2008 16:00 allemaal foutieve coördinaten ingevoerd bij een aantal eilanden van de Maldiven. Tevens is het sjabloon dat je gebruikt niet met de juiste parameters gevuld. De correcte coördinaten waren overigens al vermeld in de infobox. Is er een reden voor je wijziging?--Joopwiki 23 jan 2008 20:27 (CET)

Nee, ik zag te laat dat er al coördinaten in de infobox stonden. Met *http://wikikml.brinkster.net/coords.html kon ik niet dichterbij inzoomen. Ik heb alleen de bewoonde eilandnamen uit het sjabloon gedaan (ca. 10 stks). Ik zoek ze wel even op en ga het reverten. Excuus voor de overlast. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 23 jan 2008 20:32 (CET)
P.S. Bedankt dat je me hielp herinneren, 'k was het van plan, maar glad vergeten. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 23 jan 2008 20:40 (CET)
Geen probleem, ik dacht even dat je aan het voorbereiden was voor één of ander BOT actie, vandaar dat ik pas vandaag reageerde.--Joopwiki 23 jan 2008 20:43 (CET)

draadloos Groningen[bewerken]

Je geeft aan dat Draadloos Groningen reclame is. Maar dat snap ik niet. Als ik nl de pagina over Wifi zie in wikipedia, dan wordt verwezen naar Draadloos Groningen. Als ik daar op klik, dan zie je nog geen tekst. Dus mijn gedachte was: laat ik het eens vullen. Wel wat onwennig want nog niet eerder gedaan op wikipedia. Maar blijkbaar zie ik wat over het hoofd?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door BVissers (overleg · bijdragen) 28 jan 2008 14:51

Geeft niks alle begin is moeilijk, zo zijn we allemaal begonnen. Lees de tips voor het schrijven van een goed (neutraal geschreven) artikel maar eens door en kijk ook eens verder rond. Dit sjabloon plaatst het artikel in een categorie zodat jij (en ieder ander) kan zien dat het artikel an sich niet weg hoeft, maar dat het nog verbetert moet worden wil het de vlag "encyclopedisch" kunnen dragen. Daar staat 14 dagen tijd voor. Dan wordt e.e.a. opnieuw bekeken, is er niets veranderd c.q. verbeterd, dan zal het waarschijnlijk verdwijnen. Je hebt dus ruim de tijd om het op te poetsen. Succes! Oja, je overleg onderteken je s.v.p. met 4 tildes Kijk zo: ~~~~ Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 28 jan 2008 15:03 (CET)

Abraham van Stolk[bewerken]

Foto Abraham van Stolkweg toegevoegd aan lemma "Abraham van Stolk", houthandel. Sherpa 2 mei 2008 17:57 (CEST)

Antwerpen Boven[bewerken]

U wilt de pagina Antwerpen Boven verwijderen, wilt u aub vertellen wat moet worden aangepast aan deze pagina. Antwerpen Boven is een echte studentenvereniging in Gent al reeds 80 jaar.
– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Tvkijker (overleg · bijdragen)

Verwijderingsnominatie Hamingen[bewerken]

Beste Algont, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Hamingen. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080514 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 15 mei 2008 02:06 (CEST)

Waarom haal je deze nominatie nu steeds weg ?. Je hebt nu heel veel van dit soort nietszeggende artikelen toegevoegd. Bijvoorbeeld Gerner, Millingen (Overijssel), Ooster-Dalfsen en Hessum. In deze vorm voegen ze echt niets toe. Op zijn minst kun je nog een sjabloon beginnetje plaatsen. Eigenlijk vind ik dat je zo'n artikel pas kan plaatsen als je er wat meer over hebt te vertellen. Groeten --De Geo (overleg). 15 mei 2008 15:11 (CEST)
Ik ga mezelf niet herhalen Zie hier, --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 16 mei 2008 09:32 (CEST)
Dat heb ik ondertussen ook gezien. Maar ik vind dit soort artikelen, waarvan je er de laatste tijd veel meer hebt aangemaakt te weinig toevoegen. Je kijkt op de kaart, schrijft op waar de buurtschap ligt en je artikel is klaar. Als je er nu eens wat meer tijd voor neemt en wat inhoud toevoegd, dan zouden het interessante bijdragen zijn. Ik heb hierover ook een opmerking gemaakt op Wikipedia:De Nulmeridiaan (vat dit nu niet op als negatieve kritiek, dit type artikelen kunnen best aardig zijn als er ook werkelijk informatie in staat.) Met vriendelijke groet De Geo (overleg). 16 mei 2008 11:37 (CEST)
Het is niet netjes dat het sjabloon weggehaald wordt terwijl de discussie nog loopt. Ik heb het sjabloon weer teruggezet, het komt wel goed. Ik denk nog even na voordat ik mijn reactie zet op de Nulmerediaan. japiot 18 mei 2008 00:31 (CEST)
Dat komt door Bijltjespad, alles loopt nu door elkaar: eerst {wiu} dan {beg} dan doorgestreept, wiu-sjabloon verwijderd (niet door mij) en een week later door B. weer besjabloond, nu als {weg} en {ne} bestempeld. Zo krijg je verwarring. Ik ben het flink zat dat 1 persoon op zo'n manier zijn zin door wil drijven, m.i. zeer ondemocratisch. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 18 mei 2008 00:45 (CEST)
Een nominatie en alleen maar Tegen Tegen verwijderen-reacties staat niet zo gek. ps Ik zou je helpen met Overijssel, maar ik zie dat die provincie al aardig op order is. Ik heb mijn pijlen nu gericht op een van de aartsvijanden van Utrecht nl Zuid-Holland. groet japiot 18 mei 2008 00:55 (CEST)

Pagename[bewerken]

Hallo Algont, ik zag dat je vaak het sjabloon pagename gebruikte op de overlegpagina van een gebruiker. Zou je wanneer je dit sjabloon gebruikt voortaan deze in hoofdletters willen gebruiken. Daarnaast het verzoek of je het sjabloon voortaan ook wilt substitueren, want als dit niet gebeurt en het bericht wordt verplaatst naar bv het archief, dan ziet dat er erg lelijk uit. Dus in plaats van {{pagename}} graag voortaan {{subst:PAGENAME}} gebruiken. Alvast bedankt! Als je vragen hebt, laat het me gerust weten. Groetjes - Romaine 20 mei 2008 17:41 (CEST)

Vaak??? Wanneer? Waar? Kan me niet heugen dat ooit gebruikt te hebben, dat moet dan wel lang geleden zijn. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 20 mei 2008 20:00 (CEST)
Het woordje "vaak" is wellicht wat overdreven, mede omdat ik bepaalde overlegpagina's daarbij langs zag komen die vol stonden met PAGENAME-items door een hele serie gebruikers. Het was een bericht in januari overigens. Zie bv onderaan Overleg gebruiker:Emvee (waar ik zo brutaal ben geweest het aan te passen). Romaine 20 mei 2008 21:58 (CEST)
O ja, nu weet ik het weer, dat was omdat ik een identieke vraag naar meerdere gebruikers postte, die mogelijk bekend met die omgeving waren, dus kon ik copy/pasten. Maar ik zal er aan denken mocht het nog eens nodig zijn. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 20 mei 2008 22:07 (CEST)
Dank je! Smile Romaine 20 mei 2008 22:40 (CEST)

Gran Via de les Corts Catalanes[bewerken]

En bedankt hè. Die had ik over het hoofd gezien. Dr. Emmett Brown 29 mei 2008 21:49 (CEST)

Cesky Fousek[bewerken]

Dag Algont, mag ik vragen waarom je dit lemma in de categorie Drenthe hebt geplaatst? Dat klopt toch niet? Ik kan het iig niet uit het lemma opmaken. Groet PocketCube (small).gif Silver Spoon (?) 6 jun 2008 12:03 (CEST)

Dank voor de tip! Direct gecorrigeerd. <shame>Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 6 jun 2008 19:04 (CEST)

Coördinaten[bewerken]

Beste Algont,

Ik zou graag bij verschillende van de artikelen die ik begonnen ben, geografische coördinaten willen plaatsen, maar ik heb geen idee hoe ik daaraan kom. Ik zie dat jij ze bij Zwanenburg (Dinther) geplaatst hebt. Kan je me vertellen hoe ik aan coördinaten kan komen? --Lex vB 15 jun 2008 20:44 (CEST).

 1. Maak van deze link [http://wikikml.brinkster.net/coords.html] een bladwijzer FF (of favoriet IE) (voor je eigen gemak)
 2. bij type kies je bijvoorbeeld "city" (stad) of "landmark" (interessant gebouw oid.)
 3. Region: kies het gewenste land
 4. zoek de plek die je wenst door te schuiven met het handje, klik met het handje op de plaats van bestemming, (een rood merkpunt verschijnt) en zoom in tot een mooi overzicht
 5. klik op {{coördinaten|...}} ( de middelste knop), boven in kader verschijnen nu de exacte coördinaten
 6. selecteer deze, en kopieer ze en plak ze in artikel (liefst onderaan bij externe links)

Gaat dat lukken zo? Ik denk het wel. Suc6. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 15 jun 2008 21:00 (CEST)

Dank je. Je uitleg is duidelijk. Maar bij mij komt er geen kaart in beeld. Het vlak blijft wit. Dat zal wel aan mijn computer liggen. Ik ga het later nog wel op een andere computer proberen. --Lex vB 15 jun 2008 21:16 (CEST).
Dat probleem heb ik ook en naar ik begreep meerdere gebruikers met mij. Anderen lukt het weer wel. Misschien zijn er andere hulpmiddelen beschikbaar? Romaine 16 jun 2008 16:29 (CEST)
Probeer eens met een andere browser, dat wil wel eens verschil uitmaken. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 16 jun 2008 16:31 (CEST)

Nieuws op wiki[bewerken]

Hallo Algont, Op Overleg portaal:In het nieuws heb ik een reactie op je bericht achtergelaten. Ik had het eerder op mijn volglijst over het hoofd gezien. Wat mij betreft kun je knutselen, verdere wensen staan op de overleg aldaar, waarbij ik prioriteit ook leg om het Portaal:In het nieuws meer verweven te laten zijn met Wikinews, zodat dit een stap is om meer Nederlandstalige projecten meer met elkaar verweven te laten zijn. Groetjes - Romaine 16 jun 2008 16:33 (CEST)

'k Zat het net te lezen, toe de oranje balk verscheen... Smile --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 16 jun 2008 16:35 (CEST)

Juni 2008[bewerken]

Hoi. Juni 2008 verscheen weer eens op mijn volglijst als "alvast aangemaakt". Deze (en andere gelijksoortige) is namelijk al eerder verwijderd geworden om deze reden. Excuus, groetjes. — Zanaq (?) 18 jun 2008 21:06 (CEST)

Oh, dat heb je wel heel snel gefixt: dan heb ik niets gezegd. Sorry voor de overlast. — Zanaq (?) 18 jun 2008 21:07 (CEST)

Relatieve refractaire periode[bewerken]

Hoi, het artikel is duidelijk. Het is in pure basistaal omschreven. Nog meer Jip&Janneke-taal en ik zou mij gaan schamen. Kan je het van de verwijderingslijst halen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 129.125.156.124 (overleg · bijdragen) op 19 jun 2008 21:42

Overlegpagina Noorbeek[bewerken]

Dag Algont,

Een tijdje geleden constateerde ik dat jij op de overlegpagina van Noorbeek (ik weet niet hoe ik met een linkje kan verwijzen, kun jij me dat meteen uitleggen?) een inmiddels niet meer bestaande link hebt geplaatst. Volgens mij kan de overlegpagina dus weg, want er staat nu weinig zinnigs: "kijk op een niet-bestaande link" en "mag deze link weg?". Wat is nu de beste oplossing? Met vriendelijke groet, Vinvlugt 30 jun 2008 14:45 (CEST)

He Algont, zou je nog eens naar deze pagina en bovenstaand commentaar willen kijken? [8] Kan ik er dan een nuweg-sjabloon op plakken? Met vriendelijke groet, Vinvlugt 27 jul 2008 00:22 (CEST)
Ja hoor, plak er maar op. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 27 jul 2008 00:25 (CEST)
Ok! Vinvlugt 27 jul 2008 00:35 (CEST)

Luc Lutz[bewerken]

Ik vond op De Grootste Rotterdammer een mooi stuk tekst en foto van Luc Lutz, je kan Gem.archief vragen of je die foto mag gebruiken.. Tosty 82 30 jun 2008 16:51 (CEST)

Huisbezoek[bewerken]

Met onregelmatige tussenpozen kwam de schoolmeester op huisbezoek. Wij beefden. Hoe zou het oordeel nu weer uitvallen? Ditmaal suggereerde hij, met méér dan gepaste nederigheid: "Moet het niet long time no see zijn ... en dan nog zonder komma ook?" Daarna stapte hij schielijk weer op, de hoed ten groet geheven. Bessel Dekker 7 jul 2008 00:49 (CEST)

Zie je wel dat je hier niet gemist kan worden!!! tenk joe verrie, verrie mutssh. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 7 jul 2008 10:32 (CEST)
Knipogende smiley Bessel Dekker 8 jul 2008 02:50 (CEST)

Bevel 66[bewerken]

Beste Algont zou je me alsjebliefd willen steunen het artikel Bevel 66, in Order 66 veranderen door een bericht op de overleg pagina van dat artikel achter te laten. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Tim Auke Kools (overleg · bijdragen) 8 jul 2008 21:01

Antwoord[bewerken]

Oke, bedankt voor het melden. Inderdaad, ik zat al te twijfelen over de plaatsing van de foto. Jermaine Ellenkamp 12 jul 2008 17:26 (CEST)

Links naar Vereniging Spierziekten Nederland op verschillende spierziektes[bewerken]

Hoi Algont, Ik heb zojuist op Ziekte van Steinert de link naar Vereniging Spierziekten Nederland weggehaald omdat ik de link niet helemaal vond passen. We linken immers op hartziektes ook niet naar de hartstichting. Nu zag ik dat je de link ooit op meerdere artikels hebt toegevoegd, dus wilde ik voordat ik ze daar weghaal even vragen wat jouw redenering erachter precies was, misschien is mijn redenering dat ze irrelevant zouden zijn op die artikels wel verkeerd. Het gaat om de volgende artikels:

- Dammit 12 jul 2008 21:20 (CEST)

Je vergelijk met de Hartstichting gaat mank. De VSN is een patiëntenvereniging (zeg maar voor lotgenotencontact e.d.) Hier voor wordt nooit een collectie gehouden o.i.d. Het zou wat anders zijn als ik Het "Prinses Beatrixfonds" als exlink toegevoegd zou hebben, dat een een vergelijkbare instelling met de Hartstichting. Ik hoop dat je de VSN-links wilt laten staan. B.v.h.d. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 12 jul 2008 21:28 (CEST)
P.S. b.t.w. bij Steinert staat een verwijzing naar een relevant Wikiartikel en niet eens naar een exlink, dus wat wil je nu eigenlijk?
Je hebt me overtuigd, ik zal de verwijdering terugdraaien. - Dammit 13 jul 2008 12:46 (CEST)

Anglicisme[bewerken]

Ik begrijp. Ik zal rekening houden met dat de correcte syntaxis voor de Nederlandse taal zou moeten worden gebruikt. Dank u voor uw commentaren. --The enigma 26 jul 2008 23:06 (CEST)

Vara-encyclopedie[bewerken]

Hoi Algont, ik heb een wat 'elegantere' oplossing gekozen voor het probleem van de druk en jaartal. Wat vind jij? Dat twijfelsjabloon vind ik erg lelijk namelijk, en ik heb het via een voetnoot opgelost. Groet, Tjako Piano 3 pedals.jpg (overleg) 29 jul 2008 01:30 (CEST)

Deze oplossing met voetnoot is véél beter. Nu ligt de het "probleem" bij de Vara-ency en niet bij ons. Hartelijk dank. ('k Heb 'm zelf ook nog op de vliering Het jaartal staat in Romeinse cijfers: MCMLIV, 1954 klopt dus wel bij de 6e druk)--Nuvola apps bug.pngalgont overleg 29 jul 2008 09:23 (CEST)

Begcat[bewerken]

Hoi Algont,

Ik zag tijdens het categoriseren van de vele losse beginnetjes, dat je op het artikel Alexandre Louis Jousselin enkel {{beg}} had toegevoegd zonder de categorie ervan aan te geven. Vandaar mijn vriendelijke verzoek: zou je bij het toevoegen van een {{beg}} sjabloon ook kunnen denken aan de categorie daarvan? Met enkel {{beg}} komt het artikel namelijk op een grote hoop en moet het alsnog weer gecategoriseerd worden. Ik vermaak me er prima mee, daar niet van :p maar het is makkelijker als alles in 1x goed gebeurt natuurlijk.

Als de lijst met beschikbare begcats niet al in je monobook.js staat, kun je voor de juiste en bestaande categoriën ook altijd even spieken in Categorie:Beginnetje. Daar staan ze allemaal op een rijtje. Alvast bedankt voor je medewerking!

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 5 aug 2008 21:30 (CEST)

Andrea Pininfarina[bewerken]

Ik heb de geboorte- en sterfplaats maar aangevuld bij Andrea Pininfarina. Lijkt me wel belangrijk. Beste groet, We El 8 aug 2008 12:29 (CEST)

Fijn dat je dat aangevuld hebt. 't Was een {{actueel}}tje en ik had geen tijd om eea verder op te zoeken. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 8 aug 2008 21:52 (CEST)

Nar[bewerken]

[9] Uitgevoerd Uitgevoerd. Vriendelijke groet, Bessel Dekker 22 aug 2008 15:29 (CEST)

Bram Leenaards / Bram Leenards[bewerken]

Beste Algont, Ik heb uit puur goed bedoelingen de pagina leeg gehaald aangezien de beste man niet Bram Leenaards maar Bram Leenards heet. Op dat moment wist ik nog niet dat je ook de titel van een pagina kon wijzigen. Skippyko 24 aug 2008 13:08 (CEST)

Excuus, Wordt direct hersteld. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 24 aug 2008 13:57 (CEST)

![bewerken]

Duim omhoogSmile

Loopings.nl[bewerken]

Vanwaar de nominatie voor verwijdering van het artikel Loopings.nl? Inmiddels staat het artikel in de categorie Websites in plaats van Weblogs, wellicht dat het daar wel thuishoort. Naar mijn mening is het stuk een stuk informatiever, uitgebreider en objectiever dan verschillende andere pagina's over websites op Wikipedia, waaronder bijvoorbeeld http://nl.wikipedia.org/wiki/Rides.nl Ik hoop dat je je nominatie in zou willen trekken – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.208.192.122 9 sep 2008 18:13 (overleg · bijdragen)

Zweedse eilanden[bewerken]

Algont; ik bewonder je moed mij te volgen in mijn queeste van de Zweedse eilanden en eilandjes. Ik weet niet hoe handig je bent binnen automatisering, vandaar even de volgende opmerking. Het is voor mij en jou niet leuk elk eilandje apart de benoemen in de Lijst van Zweden A-Z. Is het handig daar even mee te wachten, todat ik die archipel heb gedaan. Ik maak nog een sjabloon van de Pite-archipel en Lule-archipel als ik er tijd voor heb. Die staan dan al op alfabet en hoef je maar 4 lijsten te alfabetiseren. Wellicht is het handiger er een subpagina bij te maken Norrbottens län van A tot Z. Er zijn sjabloon van de gemeenten, eilanden in de rivieren, plaatsen in de gemeenten etc. Dat lijkt me handiger dan alles 1 voor 1 over te zetten. Lees je hier.Ceescamel 9 sep 2008 22:18 (CEST)

 • Aanvulling; als al die eilanden, dorpjes en rivieren komen wordt Lijst van dan niet veel te groot. Ik ben namleijk alleen bezig in Norrbottens län; Overleg gebruiker:WDVLWD is bezig met het zuiden, ook met honderden plaatsen.Ceescamel 9 sep 2008 22:24 (CEST)
Bedankt voor de tip, maar ik ben er allang mee gestopt, idd niet bij te fietsen. Ik concentreer me nu op de nog rode links in de Lijst van Nederlandse paralympiërs, dat is ook wel actueel nu. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 9 sep 2008 23:14 (CEST)

Lijst hondenrassen[bewerken]

Aan: Algont, GijsvdL:

Beste collega's, Nog steeds bestaat er een kladje Gebruiker:BesselDekker/Voorstel Lijst van hondenrassen. Volgens mij wordt daar niets meer mee gedaan, en kan er slechts verwarring uit voortvloeien. Ik stel daarom voor deze lijst op de verwijderlijst te plaatsen, tenzij een van jullie zeer diepsnijdende bezwaren heeft. Hoor ik het dan? Vriendelijke groet, Bessel Dekker 11 sep 2008 03:31 (CEST)

Wat mij betreft kan het weg. Stempel erop: "Belang verloren", zo noemen ze dat in officiële stukken. ;-) Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 11 sep 2008 09:33 (CEST)
Weer wat geleerd! Dank je, en vriendelijke groet, Bessel Dekker 12 sep 2008 01:21 (CEST)

200[bewerken]

Gefeliciteerd, Algont, met je 200e 'plaatselijke artikel', en natuurlijk met de vele artikelen over paralympische sporters - Advance 12 sep 2008 01:02 (CEST)

Dank je wel! Leuke stimulans om door te gaan. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 20 sep 2008 17:59 (CEST)

Anne van der Staak[bewerken]

Hallo Algont, ik zie dat je Anne vd Staak in de categorie 'Nederlands wielrenner' hebt geplaatst. In het lemma wordt over wielrennen echter niets gezegd. Is het een idee het artikel op dit punt nog iets uit te breiden? Groet, Machaerus 17 sep 2008 11:40 (CEST)

Oops, knip- en plakfout. Ik ga het direct herstellen.Bedankt voor de tip!. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 17 sep 2008 11:45 (CEST)
Ok, graag gedaan, Succes! Machaerus 17 sep 2008 11:46 (CEST)

Paralympiers[bewerken]

Dag Algont, Mooi, al die Paralympiers, maar kennen we van geen van die mensen de geboorteplaats? Het staat zo onvolledig in een encyclopedie. Hartelijks, We El 17 sep 2008 11:56 (CEST)

Ik zou het graag doen maar, van slechts een enkele is het mij bekend (moeilijk te vinden). Ik hoop dat er nu vanuit hun kennissenkring aanvulling komt... Vaak wordt er nu meer over hen geschreven in lokale kranten. Even afwachten dus maar en duimen ;). Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 17 sep 2008 12:18 (CEST)
Okay, ik snuffel ook mee. We El 17 sep 2008 12:33 (CEST)
 • Je blijft ze er lekker uitgooien inderdaad. Complimenten. Toth 18 sep 2008 03:27 (CEST)
@Toth: Jij hebt ook flink je huiswerk gedaan, qua aanvullingen, mooie samenwerking. Bedankt! --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 24 sep 2008 16:29 (CEST)

Klik[bewerken]

Dank voor de aanklikbaarmaking van het Schoolbord; veel en veel beter! Hier blijkt een waar onderwijshart te kloppen. Vriendelijke groet, Krijtje 2 okt 2008 15:44 (CEST)

Smile leerplichtambtenaar (LPA) 2 okt 2008 16:12 (CEST)
Ha! Dat is op het Portaal:Onderwijs een gewenst artikel, dus azzu nou effe een autobiografietje schrijft? Grapje hoor. Wel zou ik je kritische commentaar betreffende daat portaal op prijs stellen, mocht je daarvoor voelen althans. Hartelijke groet, Bessel Dekker 2 okt 2008 19:01 (CEST)
In welke mate, allerbeste Algont, ben je (nog) geïnteresseerd in onderwijszaken? Zou je ervoor voelen eens een blik te slaan op het Portaal:Onderwijs (in aanbouw), en daarbij ongezouten kritiek willen leveren? Het zou de kwaliteit zeer ten goede komen, maar deze vraag is ab-so-luut niet bedoeld om je ergens toe te pressen. Hartelijke groet, Bessel Dekker 5 okt 2008 13:23 (CEST)

Wikipedia:Wikiproject/Check_Wikipedia[bewerken]

Ik zie dat je een aantal zaken verbeterd hebt van Wikipedia:Wikiproject/Check_Wikipedia. Zou je deze nog willen aftekenen? Dit voorkomt dan dubbelwerk. Rudolphous 26 okt 2008 17:10 (CET)

Ik spaar ze een poosje op en dan doe ik een ris tegelijk. (zuinig zijn met opslagruimte) Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 29 okt 2008 22:18 (CET)

Hartelijk gefeliciteerd ...[bewerken]

The Mall, London April 2006 037.jpg

... en nog héél véél jaren! Bessel Dekker 8 nov 2008 00:01 (CET)

Dank je wel! Dat is snel, 't lijkt Over.... wel! --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 8 nov 2008 00:12 (CET)
Smile Bessel Dekker 8 nov 2008 01:36 (CET)

zie[bewerken]

hier, groet, Tjako overleg 8 nov 2008 15:51 (CET)

Kopfix[bewerken]

Kun je even in de bewerkingsgeschiedenis van DNA kijken en op Overleg Wikipedia:Wikiproject/Check Wikipedia? Vriendelijke groet, Josq 12 nov 2008 20:43 (CET)

Hoofdletters[bewerken]

Hoewel ik een voorstander ben van correct hoofdlettergebruik lijken me wijzigingen als deze niet zo nodig. In het uiterlijk van het artikel wijzigt nu namelijk niets - de correcte weergave wordt al door de Wikimediasoftware geregeld. Hanhil 13 nov 2008 23:03 (CET)

Niet alleen tegen mij zeuren, of anders tegen iedereen die meedoet aan Wikipedia:Wikiproject/Check Wikipedia. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 13 nov 2008 23:28 (CET)
Bedankt voor je vriendelijke reactie. Het b.g. project kende ik niet; ik zag gewoon een wijziging voorbijkomen in mijn volglijst. Hanhil 13 nov 2008 23:52 (CET)
't Kon idd wat vriendelijker. 'k Was even flauw na [al dat werk] dat ik er al voor gedaan heb. Zand erover, wat mij betreft. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 13 nov 2008 23:58 (CET)
Prima. Ik ga slapen - morgen weer een dag om er met frisse zin tegenaan te gaan. Hanhil 14 nov 2008 00:01 (CET)
Algont, jij bent de laatste tegen wie ik zou willen zeuren, maar de hoofdletterwijzigingen in cat's roepen bij een flink aantal collega's irritaties op. Misschien een idee om die een nog lagere prioriteit te geven? Peter b 14 nov 2008 00:00 (CET)
Kijk daarom wordt ik er nu zo flauw van, doe ik er 's ééntje, zag ik toevallig die Wikix net veranderd had (maar niet correct) en die corrigeer ik, valt het op. Meestal doe ik de kopfixes en bijschriften bij afbeeldingen (zie de link in mijn reactie hierboven aan Hanhil). Maar goed, het is/was de 13e vandaag, zal er wel bij horen. Knipogende smiley Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 14 nov 2008 00:07 (CET)
Ah!, dan kun je nu gewoon weer verder gaan :-) Peter b 14 nov 2008 00:11 (CET)

Help:Sorteervolgorde in een categorie[bewerken]

Hoi. Zie dit nieuwe artikel van mijn hand. Ik neem aan dat zo'n nieuw artikel in de Wikipedia:Help-ruimte "vanzelf" onder de aandacht komt van de moderator(en) met de meeste affiniteit op dit gebied.
Ik zag bij Adriana la Noy een wijziging passeren van jouw hand, nl.: {{DEFAULTSORT:Noy, Adriana, la}}

Is dit kennelijk de wiki-conventie? Ik kon nergens vinden wat de wiki-conventie is van de sorteervolgorde van de samenstellende elementen in de naam van een persoon. Ik was geneigd tot de volgorde: achternaam - tussenvoegsels - voornamen, eventueel met een komma ertussen. Maar intussen heb ik gemerkt dat dat dan weer wordt veranderd naar de bovenvermelde volgorde van Adriana la Noy. De tweede komma heb ik echter nog niet eerder gezien. In bovengenoemd artikel heb ik het nog even in het midden gelaten. In de praktijk zijn de tussenvoegsels overigens niet zo vaak van belang in de sorteervolgorde. Misschien is een vast volgorde belangrijker dan de "juiste" volgorde Heb jij in deze aangelegenheid een uitgesproken mening? Vr.gr. Maiella 16 nov 2008 22:49 (CET)

In het geval van 'buitenlandse' tussenvoegsels hou ik hetzelfde systeem als bij de Nederlandse: Ronald de Boer wordt dus {{DEFAULTSORT:Boer, Ronald de}}, (die 2e komma bij la Noy was dus een typo). Soms zijn er idd twijfelgevallen, wanneer een (historisch)persoon het meest bekend is onder de voornaam, waarbij de achternaam er soms in een adem op volgt of alleen de voornaam volstaat, hierbij denk ik bijv. aan Napoleon (Bonaparte) (m.i. ook zo'n twijfelgeval). Verder ben ik ook geen expert op dit gebied. Wel goed dat je die Helppagina hebt aangemaakt. Mvg.--Nuvola apps bug.pngalgont overleg 17 nov 2008 13:35 (CET)
Ik heb er dus te veel achter gezocht. Maiella 18 nov 2008 00:34 (CET)
Dank! Je opmerking gaf weer inspiratie voor een (kleine) aanvulling. Groet, Maiella 18 nov 2008 00:34 (CET)

Michael Perham[bewerken]

Hoi, ik heb een globale search gedaan over alle Wikipedia edities en ik vond dat het artikel over Perham hier 5x zo klein is als die in het Engels. Aangezien jij de laatste bijdrage leverde, ben je misschien geinteresseerd om het uit te breiden (hij doet momenteel een solo-zeiltrip rond de wereld!) Met vriendelijke groeten. (niet ingelogd) ALs je wil antwoorden, doe het dan alsjeblieft op mijn engelse discussiepagina.

Slingenberg[bewerken]

hoi algont,

hoe kan ik de coordinaten precies vinden ihv met slingenberg bij meppel

groeten,

Jeroen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.87.74.160 (Overleg) 23 nov 2008 12:32 (overleg · bijdragen)

Met behulp van deze tool [10] Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 23 nov 2008 12:48 (CET)

Coordinaten[bewerken]

Heb de coördinaten op Jachtslot de Mookerheide verwijderd, ze gaven een onjuiste lokatie aan. (namelijk Dekkerswald) Mvg, Anorionil 30 nov 2008 17:58 (CET)

Nogmaals sorteervolgorde[bewerken]

Dag Algont, ik zag bij Erich Kästner dat je {{DEFAULTSORT:Erich Kastner}} hebt toegevoegd. Je wilt hem dus onder de E plaatsen. Waarom is dat? Hij staat overigens in de Categorie:Duits schrijver nog onder de K vanwege [[Categorie:Duits schrijver|Kastner, Erich]]. Groeten - Paul-MD 4 dec 2008 13:31 (CET)

Ha, ik zie het al: je hebt 'n foutje gemaakt; het gaat er bij jou om dat de diakritische tekens vervallen. Ik herstel het foutje. Ik vraag me wel af of het weghalen van diakritische tekens ook nodig is bij voornamen. Het maakt voor de sorteervolgorde toch niet uit als ze allebei als Andre of als André gespeld worden? Of zie ik nou iets over het hoofd? Groeten - Paul-MD 4 dec 2008 13:39 (CET)
Oei, ik hoop niet dat ik er een paar heb laten zitten. Op een gegeven moment ontdekte ik het zelf al en heb er een aantal hersteld, hopelijk nu allemaal.
Ik heb zelf uit moeten vinden waarvoor {{DEFAULTSORT:...}} precies voor bedoeld is. (ik dacht eerst net anderom: dat het speciaal bedoeld was om mét diakritische tekens te typen, maar door deze correctie viel bij mij het kwartje pas :( ). Ik kan er geen duidelijke documentatie cq. handleiding over vinden, zoals bij andere wikisjablonen. In elk geval bedankt voor het herstel. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 4 dec 2008 19:38 (CET)

Jan Kleinpenning[bewerken]

Geachte Algont Dank voor de opmerking betreffende lemma "Jan Kleinpenning" . De genoemde aanvullingen zijn van mijn hand. Ik vergat dat ik niet aangemeld was. Excuus. Vriescan.

Even tussendoor[bewerken]

Stervoorbuitengewonewijzigingen.png Voor al het monnikenwerk op het gebied van sorteervolgorde, kopfixen, weespagina’s enz. Paul-MD 7 dec 2008 15:00 (CET)

Hartelijk dank! Je vindt het vast wel goed als ik 'm op mijn OP zet bij z'n kornuiten. :) --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 7 dec 2008 15:39 (CET)
Kijk, dat is nu eens een goedgemikte ster! Een zeer welverdiend compliment voor een zeer verdienstelijk collega! Felicitaties dus voor ontvanger én voor schenker! Vriendelijke groet, Bessel Dekker 8 dec 2008 19:42 (CET)
Smile.png

2009[bewerken]

Hallo Algont, nog de allerbeste wensen voor 2009! Hopelijk wordt het een gezond, plezierig en creatief jaar! Vriendelijke groet, Bessel Dekker 1 jan 2009 17:55 (CET)

Dank je wel Bessel! Jij ook een gezellig en vredig 2009 -in een goede gezondheid- samen met allen die je lief en dierbaar zijn. Take care! Mzvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 1 jan 2009 22:27 (CET)

Geen accent circonflexe in DFS?[bewerken]

Beste Algont, Ik zag dat je bij Jerôme Louis Heldring een accent circonflexe had weggehaald in de DEFAULTSORT. Er is vast een goede reden voor, maar ik ken die reden niet. Mag ik dus vragen waarom? Theobald Tiger 16 jan 2009 07:50 (CET)

Dat heeft met de (Nederlandstalige) alfabetische sorteervolgorde in de categorieën te maken. Met diacritische tekens verschuift de plaatsing in de categorie meestal verder naar beneden. Lees bijv. deze pagina maar eens door, in het bijzonder de tekst onder het kopje Diakritische tekens, dan wordt e.e.a. vast duidelijk. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 16 jan 2009 10:01 (CET)
Dit betekent dus dat in de DFS de letters altijd zonder diakritisch teken moeten worden geschreven. Hartelijk dank. Theobald Tiger 16 jan 2009 11:15 (CET)

Welkom[bewerken]

Hallo Algont, Ik zag dat je het sjabloon:Welkom subste op een overlegpagina van een nieuwe gebruiker. Het is natuurlijk goed om een nieuwe gebruiker persoonlijk welkom te heten, maar mijn verzoek is of je het sjabloon niet meer zou willen substen? We hebben in het verleden met gesubste welkomssjablonen nogal wat problemen gehad die we liever voorkomen nu. En ook voor een nieuwe gebruiker is een lap code niet echt helder en fijn om mee te beginnen. Alvast bedankt! Groetjes - Romaine 29 jan 2009 23:23 (CET)

De Vlijt[bewerken]

Dag Algont, excuses voor het vervangen van de foto. Op normale grootte zat er in jou foto nogal wat "grain" (in het lemma maakt dat natuurlijk niet uit want dat zie je toch niet...), de setting is wel beter idd. Uit de metadata maak ik op dat deze foto van juli 2005 is? Dat heb ik er ook maar bij gezet :). Groet PocketCube (small).gif Silver Spoon (?) 6 feb 2009 12:49 (CET)

De kwalteit vind ik ook niet optimaal (heb je een hele goeie camera voor me? Knipogende smiley), maar ik vond het totaalbeeld wel mooier met die weerspiegeling in 't water. Er zijn op commons 2 versies (brighter version en original), had je dat al gezien? Ik kan niet goed zien welke nu in het lemma gebruikt wordt. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 6 feb 2009 15:10 (CET)

"{{hola terug}} --LeoGE 7 feb 2009 18:41 (CET)")

Jaartallenlinks[bewerken]

extra[bewerken]

Wanneer je een aantal artikelen van de lijst Wikipedia:Wikiproject/Check_Wikipedia verbetert (zoals vandaag (en ook eerder): [11], [12], [13], [14], en [15]) dan ook aub deze eventjes van die lijst verwijderen. Scheelt anderen weer wat dubbel werk ([16]), nazoeken en zo. --VanBuren 10 mrt 2009 15:39 (CET)

Als je even verder had willen kijken toen mijn edits plotseling stopten, had je kunnen vermoeden dat het wel eens geen onwil of slordigheid zou kunnen zijn, maar misschien iets anders zoals overmacht door bijvoorbeeld stroomuitval of door het (tijdelijk) ontberen van een internetverbinding (om wat voor reden dan ook). Zie hier hoe ik normaal te werk ga. Daarom vind ik jouw opmerking erg kort door de bocht, op deze manier zou ik zelf nooit iemand benaderd hebben. Ik stel het derhalve op prijs je hier niet meer te ontmoeten. Nuvola apps bug.pngalgont overleg 11 mrt 2009 11:06 (CET)
Ik schrijf geen lange, omfloerste berichten. Daar heb ik geen tijd voor, en het heeft onprettige RSI gevolgen. Ik heb in bovenstaand bericht de afkorting aub gebruikt. Dus 'alstublieft'. Verder is het ondoenlijk, en onterecht om van iemand te verwachten, de motivatie of oorzaak of gevolgen van acties na te pluizen. Het was ook de twéede keer dat ik jouw naam tegenkwam in deze situatie. Je kunt je op je tenen getrapt en verongelijkt voelen, je kunt ook mijn bovenstaande bericht lezen door een andere bril. Dat is aan jou. --VanBuren 11 mrt 2009 12:27 (CET)
Ach, de twéede keer al? Tjôh, na 4 jaar trouwe dienst. Komt m'n naam nu op het bord meester? ;) Algont
Smile Op mijn OP schreef een vriendelijke collega vandaag Carpe diem Smile. Het is een aansporing die ik hierbij van harte doorgeef, als het mag! SmileSmileSmile Stralende groet, Bessel Dekker 11 mrt 2009 14:41 (CET)
Hééérlijk! Zo'n opmerking doet me goed; dank je wel. De zon schijnt weer. Sun wearing sunglasses.svg Mzvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 11 mrt 2009 14:48 (CET)

Code 012[bewerken]

Aan een van de enthousiaste medewerkers op Wikipedia:Wikiproject/Check Wikipedia: sommige "fouten" zijn gemakkelijker te herstellen dan andere óf vereisen nogal wat gepuzzel. Voor een ervan: "Code 012: HTML-lijsten", heb ik een oplossing gevonden daar waar de verbetering zich beperkt tot de "hitlijsten" zoals aangegeven achter de artikelnaam (dit is een onderdeel van een sjabloon in het artikel). Ik noem dat even omdat er nog enige honderden fouten in de wacht staan en ik er niet aan toe kom om ze allemaal te repareren. De oplossing is deze: [17]. Vriendelijke groet. --VanBuren 18 mrt 2009 15:06 (CET)

Een discussie volgde hier: Overleg_gebruiker:Rudolphous#Code_012. --VanBuren 18 mrt 2009 15:59 (CET)

Piepers[bewerken]

Fijn dat piepers op een korfje keurig heel blijven! Ik herinner me overigens een verhaal van aardappelen, die toebereid om de volgende dag gebakken te worden, een dermate voortgezet stadium van zwarting vertoonden dat het bakken vervolgens geheel overbodig was geworden. Maar daarbij zal wellicht minder stoom dan rook in het spel zijn geweest? Vriendelijke, zij het plagerige groet, Bessel Dekker 18 mrt 2009 15:52 (CET)

En dan nog deze toevoeging; ik schroom zeer, en smeek je niet boos te worden! Na de misplaatste grap hierboven zal dat niet meevallen! Het gaat over je sig; als iemands OP zich van een bepaald lettertype bedient, zoals bijvoorbeeld die van VanBuren (met Verdana), dan blijkt dat lettertype na jouw sig verdwenen ... Verklaarbaar, omdat je een /font-code erin hebt. Valt dat op te lossen, bijvoorbeeld door de fontaanduding van de OP-bezitter er handmatig achter te plaatsen? Als je nu roept: zak van een Bessel, waar bemoei je je mee, dan sta je volkomen in je recht, en heb ik ook geen ander antwoord dan een bedremmeld: "Tja, weet ik eigenlijk ook niet ..." (waarna ik mij langdurig met schaamtegevoelens ga geselen). Niettemin oprecht hartelijke groet, Bessel Dekker 18 mrt 2009 16:55 (CET) kwispel
De eerste zin van Reves Een circusjongen heeft mij altijd zeer aangesproken. Die luidt dan ook: "Het lijdt geen twijfel, dat ik zeer slecht ben." Beter kun je een boek niet beginnen, dunkt mij. H.gr., B
'k Had even een paar "snipperdagen". Goed dat je het meldt trouwens, ik had het nog niet opgemerkt. Zal z.s.m. uitzoeken of ik voor de bijwerking van die sig een permanente oplossing kan vinden. Test, test... Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 19 mrt 2009 21:45 (CET)
Heb na een verzoek van Algont op mijn OP even de vrijheid genomen zelf iets te prutsen aan de ondertekening, dit leek me eenvoudiger dan uitleggen waarbij het nog maar de vraag zou zijn of het zou werken. De gedane aanpassing lijkt te werken, een kwestie van teveel closing tags. Als er desondanks nog problemen zijn hoor ik het graag, ♣ Troefkaart 19 mrt 2009 22:22 (CET)
Zo te zien werkt het. Dank. --VanBuren 19 mrt 2009 22:50 (CET)
Applaus! Bessel Dekker 22 mrt 2009 00:32 (CET)

Biecht[bewerken]

Hallo Algont!

Door schade en schande nog steeds niet wijs geworden, maar de laatste dagen wel weer aardig kopschuw, probeer ik mij een aantal minder gewaardeerde (door mij) medewerkers van het lijf te houden. Daarbij kwam ik, rondschuimend, jouw kop boven deze OP weer eens tegen. Ik ben zo vrij geweest daarop een variatie te schrijven en die boven mijn eigen OP te zetten. Kun je daarmee instemmen? Zo niet, laat je het dan even weten? Uiteraard even goede vrienden, in dat geval: het was een tekst die me inspireerde, maar waarmee ik niet zonder toestemming aan de haal wil gaan.

In ieder geval hartelijke groet, en een aangenaam restje van de wintertijd toegewenst. Bessel Dekker 23 mrt 2009 06:22 (CET)

Je hebt mijn volledige toestemming, ik voel me zelfs vereerd. Mzvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 23 mrt 2009 10:22 (CET)

Straatwoord[bewerken]

Wat moet er op de plaats van de * staan? Ik heb van alles geprobeerd, maar niets gevonden! Vriendelijke groet, Bessel Dekker 26 mrt 2009 16:15 (CET)

 • Ach, die! Tja, daar komt iemand als ik natuurlijk niet op! Die jongeheer (jaja) die de bedoelde handeling tegen de Taj Mahal had gepleegd, sprak overigens achteraf dat hij daar "trots" op was. Op welk aspect ervan, zou je je dan afvragen? Maar laten we ons maar andere dingen afvragen, nietwaar? Hartelijke groet, Bessel Dekker 26 mrt 2009 21:59 (CET)

Punthorst[bewerken]

Beste Algont,

Mijn bron was, zoals vermeld in het commentaar, het Nederlandse wikipedia-artikel. Ik probeer systematisch te checken of in de sjablonen de dorpen en de buurtschappen goed verdeeld staan, en pas het indien nodig in de Franse wikipedia aan (niet in de Nederlandse). Ik geloof je op je woord, ik corrigeer het artikel fr:Punthorst en pas het navigatiesjabloon weer terug aan. Even gecontroleerd in de Topographische Gids van Nederland van Van den Hoven: volgens dit naslagwerk is Punthorst inderdaad een buurtschap. Wel met een eigen postcode, dat dan weer wel!! Prettige avond en nog bedankt voor de informatie - vriendelijke groet uit Frankrijk, Hannes 9 apr 2009 22:50 (CEST)


Tsunacon[bewerken]

Beste Algont, de afbeelding (logo) op de pagina van Tsunacon valt onder het bezit van Stichting Tsunacon, en is door een van de vrijwilligers ervan gemaakt, alleen ik had geen idee waaronder dat precies viel uit het lijstje. Ik ben zelf voorzitter van de stichting. Bedanktvoor de bewerking, en hopelijk word die pagina nu niet verwijderd? Met vriendelijke groet, --Tikay The Kid 3 aug 2009 00:56 (CEST)

Computer Idee[bewerken]

Beste Algont, Snel opgemerkt! Hopelijk leidt het stukje inderdaad tot nog meer encyclopedisten...

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Apmans (overleg · bijdragen) 12 apr 2009 23:49

Sufferd (ik dus, niet jij!)[bewerken]

Allerbeste Algont,

Weet je dat ik een sufferd ben? Ja, dat weet je, maar ten overvloede wil ik het nog eens expliciet bekennen. Pas nu zie ik immers dat je zo vriendelijk was een Grijze Eminentie op mijn GP te plaatsen, en dat ontdek ik dus wel beschamend laat. Ik kan ook niet ter verdediging aanvoeren dat mij de grijze haren tot in de ogen reikten, aldus het uitzicht belemmerend, want dat zou een leugen zijn: de buurvrouw, een zeer goed kapster, heeft mij recent gekortwiekt. Verlate, maar zeer welgemeende dank, en hartelijke groet, Bessel Dekker 17 apr 2009 12:29 (CEST)

Smile--Nuvola apps bug.pngalgont overleg 19 apr 2009 12:22 (CEST) Smile

Kleine foutjes[bewerken]

Hopelijk neemt u het me niet kwalijk, maar ik zag twee kleine taalfoutjes in het sjabloon bovenaan uw overlegpagina. Ik ben zo vrij geweest deze te verbeteren. Groeten, 81.175.97.19 28 apr 2009 17:08 (CEST)

Prima, bedankt! Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 28 apr 2009 19:35 (CEST)

Mei 2009[bewerken]

Hoi... ja, ik had deze pagina aangemaakt, en de toevoegingen zag ik op en:May 2009 en de Nationale feestdagen leken mij wel een goede toevoeging. Is het niet iets om zoiets ook toe te voegen op de maandpagina's? Zo ja, waar zou je dat moeten bespreken? Denk dan aan de evenementen, nationale feestdagen en verder wat mogelijk is? Hsf-toshiba 3 mei 2009 01:00 (CEST)

Het artikel Nationale feestdag bestaat allang en op de jaarpagina's 2009 bijvoorbeeld, staan gebeurtenissen etc. S.v.p. de archiefpagina's zo houden, ze bestaan al in deze vorm sinds Oktober 2002 en alles hangt via diverse sjablonen met elkaar samen. Het is juist bedoeld om via het sjabloon bovenaan de pagina, terug te kunnen "bladeren", wanneer iemand zich in wil lezen. Mocht je andere ideeën hebben, iig niet zomaar wijzigen, daar zou een gedegen peiling c.q. stemming aan vooraf moeten gaan. Dank voor je begrip. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 3 mei 2009 01:10 (CEST)
Ik wist niet dat het archiefpagina's waren. Ik was dus te vrij geweest om het aan te maken. Ik dacht dus goed te doen, maar dat was het dus niet. Maakt niet uit, maar het maakt niet uit. Nu vraag ik mezelf af, hoe en waar er overlegd kan worden voor verbeteringen, voordat een peiling noodzakelijk wordt. Hsf-toshiba 3 mei 2009 01:13 (CEST)

Dank je[bewerken]

...voor je opruimwerk. Groet, Quistnix 5 mei 2009 20:38 (CEST)

Dank je[bewerken]

Dank je voor het welkom. --Erinaceus 11 mei 2009 16:20 (CEST)

Valentino Rossi[bewerken]

Welke donkere kleuren? Goud, zilver en brons. In het oude schema zaten meer kleuren in verwerkt. Wat is er niet meer leesbaar dan? Heb namelijk niets aan de grootte veranderd, alleen de kleuren. En als je het niet goed vind, delete je deze toch weer en neem je de originele engelse versie toch weer over. Patsim 5 mei 2009 20:30 (CEST)


Ik heb hem zelf maar weer even omgezet naar het origineel, met wat kleine aanpassingen, Nederlandse taal ipv Engels e.d. Hopelijk vind je hem zo beter. Patsim 5 mei 2009 21:25 (CEST)

Nijeveen[bewerken]

Moi Algont, het is de laatste weken soms weinig aangenaam om bij te dragen, te veel dingen die imo niet gaan zoals ze zouden moeten en ook kunnen gaan. Maar uiteindelijk zijn we hier met zijn allen bezig aan een encyclopedie. En dan is het echt genieten om een bewerkingssamenvatting langs te zien komen waarin jij meldt dat Nijeveen ontdaan is van pov. Een diepe buiging voor jou, maar ook bedoeld voor al die andere gebruikers, met of zonder accountnaam, die ondanks al het rumoer gewoon verder gaan met het uitbouwen van de encyclopedie. Bedankt. Peter b 17 jul 2009 01:06 (CEST)

Bewerking gebruikerspagina[bewerken]

Ik heb even een linkje veranderd op jouw pagina Lemma's omdat ik de titel ervan heb veranderd. Vr. gr. PEHA-Overleg 22 jul 2009 15:42 (CEST)

Beschrijving afbeeldingen[bewerken]

Hi Algont,

Ik zag dat je een paar keer een beschrijving bij de afbeelding toevoegde in de infobox. Dit is echter niet zichtbaar op de pagina en voegt volgens mij ook niet echt iets toe. Groet Steppler 9 sep 2009 22:56 (CEST)

Weet ik wel, maar dit is de enige manier om die artikelen voorgoed uit de lijst Wikipedia:Wikiproject/Check Wikipedia te krijgen, anders blijven ze terugkomen. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 9 sep 2009 23:17 (CEST)

Vraagje[bewerken]

Moi Algont, ik zag jouw verzoek. Toen ik nog regelmatig nieuwe lemma's controleerde kwam ik vaak lemma's van N tegen, dat was steeds, eigenlijk zonder uitzondering, een stevige klus om er goed Nederlands van te maken, misschien is het recent anders, ik heb dat niet gecontroleerd, maar overschrijven kan ik me moeilijk voorstellen. Ik zie ook dat het taalgebruik op de overlegpagina nog een graadje minder is, maar kan dat niet de emotie van het overleg zijn? Zou je iets concreter kunnen zijn, is er ergens een lemma waarvan je middels een link een seieus vermoeden aannemelijk kunt maken? Anders wordt het wel erg lastig om iets te vinden. Peter b 12 sep 2009 01:11 (CEST)

Kunstenaarskolonie Worpswede[bewerken]

Pyjama.JPG

Dankjewel Algont, voor het aanmaken van dit lemma! Berretta cardinalizia.png RJB overleg 17 sep 2009 09:40 (CEST)

Graag gedaan! Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 22 sep 2009 15:24 (CEST)

Lobby[bewerken]

[18] De titel Lobby is nu vrij om te bewerken. Mvg, Taketa (overleg) 27 sep 2009 17:03 (CEST)

Ster[bewerken]

Die wilde ik je kunnen geven dus kom maar weer terug als je wilt. Ik weet niet wat de aanleiding was maar je lieveheersbeestje mis ik nu al... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 okt 2009 22:57 (CEST)

Dank[bewerken]

Dank dat je het artikel emolumenten hebt aangemaakt vanaf de hotlist. Groet,Bontenbal 10 nov 2009 15:17 (CET)

 • Heb 't een tikje herschreven; volgens mij zelfde inhoud (maar je weet maar nooit) maar andere formuleringen. Zou je eens willen kijken, al dan niet tongklakkend? Hartelijke groet, Bessel Dekker 18 feb 2010 21:21 (CET)
  • Altijd goed, wanneer een taalpro(f) zijn wijze blik er nog eens overheen laat glijden en het toefje slagroom met de kers op de taart zet. ;) --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 18 feb 2010 21:42 (CET)
Smakelijk!
Bessel Dekker 18 feb 2010 21:56 (CET)

Terug[bewerken]

Superleuk dat je terugbent, Algont! Leuk je lievenheersbeestje hier weer te zien rondlopen. :) - C (o) 11 nov 2009 18:25 (CET)

Dank[bewerken]

Voor je kritische opmerking over mijn bijdrage aan het spierreuma artikel. Ik heb hem verwijderd.

John Vrieze[bewerken]

Hallo Algont, Ik zag bij het lemma over John Vrieze dat je twijfelde over zijn datum van overlijden. Vele bronnen op internet hebben het over maandagavond, en dat was de 16e. Ik heb die datum nu in de tekst gezet. - RonnieV 27 nov 2009 19:13 (CET)

Blauw[bewerken]

Zucht, zucht, zucht! Ondertussen zeer vriendelijke groet, Bessel Dekker 18 feb 2010 01:10 (CET)

Face-smile-big.svg Face-smile-big.svg Face-smile-big.svg --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 18 feb 2010 19:37 (CET)

Braamberg[bewerken]

Best Algont, ik heb Braamberg (De Wolden) verhuist naar Braamberg (De Wolden/Hardenberg). Volgens de topografische kaarten ligt het in Overijssel, maar omdat Google Earth (en alle andere dus ook) het verkeerde kruispunt aanwijzen, heb ik het ook nog (deels) in de provincie Drenthe laten liggen. Zie ook overleg. groet Japiot 21 feb 2010 16:51 (CET)

Oude buurtschappen trekken zich gewoon niets aan van door mensen bedachte gemeente- en provinciegrenzen. Zo'n buurtgrens is ook niet zo exact te bepalen. Redelijke oplossing zo. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 24 feb 2010 13:12 (CET)

Pierre Van Meenen[bewerken]

Kan u me uitleggen wat uw bedoeling was met wat u op het lemma 'Pierre Van Meenen' hebt uitgericht? Andries Van den Abeele 25 feb 2010 21:12 (CET)

Zoals u kunt zien alleen dit. Het is volgens de Wikipediaconventies dat geb./sterfplaats en bijbehorende data in het begin van een biografie gelinkt worden en dat een link niet naar een DP (doorverwijspagina) gaat maar rechtstreeks naar het goede artikel (in onderhavige geval ging Brussel naar een DP). Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 25 feb 2010 21:28 (CET)
Maar hoe is het dan mogelijk dat de teksten door mekaar geschud waren en grotendeels in een approximatief Engels vertaald? En waarom moest ik dan het teken wiu2 aanbrengen? Andries Van den Abeele 25 feb 2010 23:39 (CET)
Wat je allemaal aan het doen bent weet ik ook niet. Ik kan wel zien dat je zelf de puinhoop veroorzaakt. Zelfs op mijn OP heb je in andermans overleg (van Japiot) en aan mijn handtekening zitten knoeien. zie hier. Bij Pierre van Meenen heb jij dit gedaan en dit. Alles wat in de rechterkolom in het rood staat (t.o.v. linkerkolom) heb je zelf gewijzigd, je naam staat erboven! Ga anders nog eens op onderzoek waar je de fout in gaat, maar val mij er svp niet meer mee lastig. Groet. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 26 feb 2010 00:26 (CET)
Ik begrijp dat u al evenzeer het op de zenuwen krijgt als dit aanvankelijk bij mij het geval was. Hoe het mogelijk is dat er wijzigingen onder mijn naam zijn gebeurd in die tekst van u, is een compleet mysterie en ik begrijp nu ook dat dit hetzelfde was met de wijzigingen die onder uw naam bij mij verschijnen. Op het uur in kwestie zat ik niet voor mijn PC en de volglijst toont aan dat ik toen niets aan het doen was, allerminst in contact was met uw adres. En ook de wijzigingen op mijn blz. Van Meenen kwamen niet van mij. De enige reden waarom ik dacht dat dit van u kwam, was omdat uw naam de enige was die op de lijst 'geschiedenis' naast de mijner voorkwam. Wat kan daar de oorzaak van zijn? Een hacker? Een virus? Ik hoop dat iemand daar het antwoord kan op geven. Andries Van den Abeele 26 feb 2010 01:31 (CET)
@Van den Abeele. Het lijkt erop dat u een oude versie van het artikel heeft geselecteerd om dat te gaan muteren. Wellicht in de geschiedenis pardoes aangeklikt? Als u kennelijk een verkeerde versie van uw artikel op het scherm krijgt, dan is het verstandig om die versie meten te verlaten --zónder de knop "Pagina opslaan"-- en het artikel opnieuw te selecteren via het zoekveld. Vrt.groet. - Maiella 26 feb 2010 01:42 (CET)
Ik denk niet dat ik dit deed. Trouwens als ik dit deed, dan zou dit nog geen reden zijn om plots een verhakkelde en grotendeels in het (slecht)Engels vertaalde tekst aan te treffen? Ik sloeg een tekst op en dat was het. Pas vier uur later die weer open doende (via de 'volglijst') om er aan verder te werken, zag ik het geknoei. En wat nog verbazender is: er is ook geknoeid op de overlegbladzijde van Algont en hij dacht dat ik dat deed, zoals ik aanvankelijk dacht dat hij de oorzaak was bij mij. Er moet dus een andere reden zijn. Een hacker? Een virus? Mysterie. hartelijke groet Andries Van den Abeele 26 feb 2010 01:49 (CET).
Als ik dit zo bekijk, dan zou ik zeggen: computer opnieuw opstarten als het nog een keer gebeurt. - Maiella 26 feb 2010 12:29 (CET)

Verzoek[bewerken]

Zie [[19]] --JohnP doveSmall.pngangelis 26 feb 2010 16:05 (CET)

Max R4abe[bewerken]

Ich habe deine Änderungen Rückgängig machen müssen, denn der Klarname darf nicht gennant werden, und das nach Vereinbarung zwischen Max R44bes Management und dem de.wiki-Support-Team. Wenn Du fragen hast, bitte wende Dich dort an. Ribbeck aus it.wiki--87.123.105.99 8 apr 2010 23:53 (CEST)

Ich weiß, aber aus mir unbekannten Gründen ist so vereinbart worden. Weiteres findest Du in der o.g. Diskussionsseite, oder Du kannst noch irgendwelchen Admin bei de.wiki anschreiben, wenn Du meinst, dass das Thema so wichtig ist. --87.123.105.99 9 apr 2010 00:02 (CEST)

Ster[bewerken]

Gold barnstar 2.png

Hallo Algont

Je bent dan wel verminderd actief, maar je bent toch inmiddels al vijf jaar actief op deze Wikipedia. Daarom krijg je de jubileumster. **Man!agO** 22 apr 2010 14:16 (CEST)

Marjon Lambriks[bewerken]

Hai, zie je artikel Marjon Lambriks. Kreeg ze les van Paula in Amsterdam en ging toen samen studeren met Paula? Er klopt iets niet volgens mij, maar ik ken haar niet. Zou je dat in het artikel wat duidelijker willen noteren. Alvast bedankt,Ceescamel 8 mei 2010 11:53 (CEST)

Is het zo duidelijker? Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 8 mei 2010 12:56 (CEST)
Prima. Ik dacht je nl in eerste instantie twee plaatsen door elkaar gehaald had.Ceescamel 8 mei 2010 15:27 (CEST)

Iso-M[bewerken]

Beste Algont, je zou natuurlijk kunnen overwegen een RegBlok aan te vragen voor Isomatras (overleg | bijdragen | bloks), want nu wordt hij (of zij) geconfronteerd met een og-sjabloon op zijn gebruikerspagina zonder te weten wat hij daarmee aan moet. Op Google kan ik geen bedrijf vinden dat Isomatras heet, maar een ongewone gebruikersnaam is het inderdaad wel. Doe wat je wilt. Vriendelijke groet, --ErikvanB 18 jun 2010 19:59 (CEST)

Die snapt het best hoor. Hij had ook een artikel aangemaakt onder dezelfde naam in de "wij-vorm", bijna dezelfde, maar meer uitgebreide inhoud en in lovende bewoordingen. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 18 jun 2010 23:58 (CEST)
Getver. ;) Vr.gr., --ErikvanB 19 jun 2010 03:13 (CEST)

Bericht van Smiley[bewerken]

Geachte Bewoner!

Mijn peuk heb ik buiten op de stoep uitgetrapt, dus wees niet bang voor bruine aanslag op behang en plafond van uw appartement alhier, en vrees ook niet voor mufruikende gordijnen. Ik zal ook niet lang blijven, want het is niet de bedoeling u in uw nuttige werkzaamheden te storen. Gezegd moet echter dat wie erin slaagt mij weer eens aan het lachen te krijgen, en op de wikipedie nog wel, dat die een onomwonden compliment verdient. Het betreft uw opmerking in het Taalcafé, die een sprankje hoop en geluk hebben gebracht in een overigens dor leven Knipogende smiley. Hartelijk dank en hartelijke groet, Bessel Dekker 4 aug 2010 04:22 (CEST)

Künneke[bewerken]

Hallo Algont,

Gefeliciteerd met Künneke! Je zult al gezien hebben dat ik erin heb zitten mieren, dus hier komt de verdediging. Exhibit 1. Dochter is dood, daarom liever verleden tijd? Exhibit 2. Neues of Neue zou ik voorstellen, maar liever geen derde naamval op -n. Exhibit 3. Nationaaltheater deed me twijfelen; is het een Duitse naam (dan met één a), of een algemene aanduiding (dan vernederlandst)? Exhibit 4. Faust II lijkt een titel, die heb ik gecursiveerd, zoals ook met de andere titels terecht was gedaan. Hopelijk heb ik niks in de war geschopt, bries anders maar flink, en ik zie dan de terugdraaien wel met beschaamde kaken tegemoet. Prettige zondag! Bessel Dekker 15 aug 2010 16:25 (CEST)

 • PS Waarom mag ik de tweede externe link niet zien? Pruil, pruil! Bessel Dekker 15 aug 2010 16:28 (CEST)
(na bwc) Dank je wel. Altijd goed. Twee zien er altijd meer dan één, zeker als die andere BD heet. ;). Ondertussen heeft Capaccio mijn verzoek van de hotlist gehonoreerd. Aardig hè? Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 15 aug 2010 16:32 (CEST)
Nou en of! Bessel Dekker 15 aug 2010 16:39 (CEST)

Vandalisme van door 83.86.37.148 op Lijst van personen overleden in 2007?[bewerken]

Beste Algont, Ik zag dat je deze bewerking terugdraaide en de bewerker een dossieraantekening had gegeven. Ik denk dat deze bewerking te goeder trouw gedaan is. Rinie Mulder- of in ieder geval zijn naam- is namelijk zeker in de regio Utrecht erg bekend geworden. Niet bij leven, maar wel juist door zijn dood. Zie Ondiep#Ongeregeldheden\hier. Het is inderdaad discutabel of hij daarom op de lijst met overleden personen thuishoort, maar ik kan de redenering van de toevoeger zeker volgen. Ik heb daarom zijn dossieraantekening weer weggehaald. Dedertiende 27 sep 2010 20:40 (CEST)

Sneu voor de familie, maar dat maakt hem nog niet tot encyclopediewaardig persoon. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 28 sep 2010 00:26 (CEST)
Daar ben ik het ook niet mee oneens en daarom heb hem ook niet teruggezet. Maar waar het mij om gaat is hij niet zo volslagen NE is dat het een dossieraantekening rechtvaardigt. Dedertiende 28 sep 2010 10:36 (CEST)


Joepie![bewerken]

Dankjewel voor het aanmaken van een artikel over Richard Clayderman. Ik zag dat je er nog druk aan het werken bent, maar desondanks wil je er toch al voor bedanken! Groetjes, C (o) 2 nov 2010 15:51 (CET)

Geen dank, graag gedaan. Onbegrijpelijk toch dat NL-WP hem "vergeten" was. Ik vind hem ook zó goed. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 2 nov 2010 16:02 (CET)
Helemaal gelijk, maar er zijn nog wel andere (bekende) personen of "dingen" die nog geen plaats hebben op Wikipedia. De hotlist draagt daaraan bij en is een inspiratiebron voor anderen! Groetjes, C (o) 2 nov 2010 16:10 (CET)

En nogmaals joepie![bewerken]

Anemone biflora1UME.jpg

Is het te vroeg voor ochtendbezoek? Zo niet of zo wel, in ieder geval van harte gefeliciteerd, en een fijne dag toegewenst! Bessel Dekker 8 nov 2010 10:54 (CET)

Dank je wel! Leuk dat je langs geweest bent. Jammer dat het gebak nog niet klaar was. ;). --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 9 nov 2010 12:02 (CET)

Tweeëneenhalf[bewerken]

Voor de overzichtelijkheid alle reacties van mijn OP naar OP Heureka verplaatst, (daar waar het overleg is begonnen))

Yvonne Kroonenberg[bewerken]

Beste Algont, wat bedoel je precies met "een jaar 'Amerika doen'"? Muijz 12 dec 2010 10:00 (CET)

Wat veel meiden toentertijd gingen doen als tussenstap tussen middelbare school en universiteit, een jaartje Amerika doen was je-van-het!: Bijvoorbeeld diverse korte cursussen, wat rondkijken en de Engelse taal beter onder de knie krijgen en/of een jaartje au pair. 't Is maar net wat ze er zelf van maakten (meestal alleen weggelegd voor diegenen wier ouders goed in de slappe was zaten), anderen moesten gelijk door met vervolgstudie of werk. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 12 dec 2010 13:43 (CET)
OK. Kan ik er dan van maken: bracht een jaar in de Verenigde Staten door? Of verbleef een jaar in de Verenigde Staten? Muijz 12 dec 2010 21:40 (CET)
Tuurlijk, ga gerust je gang als je dat duidelijker vindt. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 13 dec 2010 19:51 (CET)

Schilderkunst[bewerken]

Algont, misschien mogen de artikels Vlaamse barokschilderkunst, Marine (schilderkunst), kabinetstuk en een aantal schilders die ik heb toegevoegd zie mijn bijdrages), een plaats krijgen in het portaal. Of zijn ze er al? Groet Paul Hermans 15 dec 2010 12:06 (CET)

Ik ga er naar kijken, lijken me goede artikelen bij. Ik zal je op mijn volglijst zetten, kan ik het beter bijhouden. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 16 dec 2010 14:48 (CET)
Dank voor je waardering en groet Paul Hermans 16 dec 2010 20:06 (CET)
Algont, er zijn bedenkingen over de inhoud van het artikel over Eleonore Carlier, volgens het artikel een minnares van Peter Paul Rubens. Weet jij van haar bestaan? Paul Hermans 21 dec 2010 08:46 (CET)
Paul, ik kan niets over haar vinden (behalve dan i.v.m. Wikipedia en mirrors daarvan), én, dat er iemand van die naam op Facebook staat. Het is dus niet ondenkbaar dat de anonieme toevoeging op Rubens' artikel een vorm van cyberpesten zou kunnen zijn (juist omdat het bij Rubens staat). Ik zeg dit uiteraard met de nodige terughoudendheid. Persoonlijk zou ik geen artikel onder deze naam -geïllustreerd met dit schilderij erbij- maken. Hopend heb je wat aan deze informatie. Veel succes. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 21 dec 2010 14:03 (CET)
Ik ga het op de verwijderlijst zetten om daar reacties van andere wikipedianen af te wachten. Groet Paul Hermans 21 dec 2010 16:03 (CET)
Ik heb nog een paar schilders toegevoegd. Groet Paul Hermans (overleg) 1 apr 2011 08:15 (CEST)
Dank je, dat was dus geen 1-aprilgrap! Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 2 apr 2011 13:22 (CEST)

Wikipedia:Café Exact[bewerken]

Beste Algont/OverlegArchief5, omdat je interesses hebt op deelgebieden van de exacte wetenschappen wil ik je graag uitnodigen in Café Exact! Café Exact is een nieuwe overlegruimte voor mensen zoals jij, die enige deskundigheid hebben op het gebied van de exacte wetenschappen. Dit café is bedoeld als samenvoeging van diverse andere café's op dit gebied. Door verschillende disciplines bij elkaar te brengen is het de bedoeling een synergie van kennis en ervaring te creëren. Ik zie uit naar jouw discussiebijdragen, vragen, suggesties en antwoorden, die jij vanuit jouw kennis en kunde kunt doen! Vriendelijke groet, Josq (overleg) 7 jan 2011 13:38 (CET)

Meniscuslens[bewerken]

Beste Algont,

U bent een van de weinige mede-bijdragers aan het artikel Meniscuslens. Bovendien dateert uw laatste bijdrage van 19 juni 2006, dus zeven jaar geleden. Mag ik u in verband daarmee wijzen op deze vraag? Reacties graag aldaar, dus niet hier. » HHahn (overleg) 1 nov 2011 19:46 (CET)

Overleg:Transport International de Marchandises par la Route[bewerken]

Algont, kan ik net als bovenstaande persoon een beroep op je geheugen doen? Heb je hier nog een mening over? Ooit heb je aan dit artikel bijgedragen. Vriendelijke groet, --Legenda kopalnia.svg Davv69 overleg 27 nov 2012 17:56 (CET)

GlimlachGlimlach[bewerken]

Fijn je weer terug te zien! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 apr 2013 11:10 (CEST)

Bosje[bewerken]

Beste, ik heb je lemma bosje hernoemd naar bosje (buurtschap) voor een dp. --Natuur12 (overleg) 23 mei 2013 19:28 (CEST)

In Wikipedia in het Spaans[bewerken]

Klik alstublieft hier. Bedankt.Gustavo Parker (overleg) 24 jul 2013 09:56 (CEST)

=== Het antwoord === In het Nederlands Hallo weer. Over uw antwoord, denkt u ik repond goed? U me praktisch gritasteis of me levantasteis stem via dit medium, weet u niet dat Wikipedia verbiedt dat manier om andere gebruikers praten? Ik werd aangevallen door zijn reactive en u vertelde me dat ga uit de buurt van Wikipedia in het Nederlands door niet kennen van de taal, Ik heb in mijn eerste antwoord dat ik verontschuldig me voor omleidingen en omleidingen in Korean ik het geschapen veel eerder. Bovendien, u hebt verwijderd mijn antwoord op zijn overlegpagina, dat is ook verboden, uw transfer is niet geldig. Wat zegt u, maar ik wil een klacht indienen door uw agressief reageren, omdat ik moet niet toestaan dat een dergelijke behandeling en ik verdienen respect.

=== La respuesta === In het Spaans Hola de nuevo. Sobre tu respuesta, ¿crées que repondéis bien? ¿Me levantásteis la voz o prácticamente me gritásteis a través de este medio, ¿no sabes que Wikipedia prohibe dirigirse así a otros usuarios? Me atacásteis con tu respuesta y me dijo que vaya de Wikipedia en holandés por no saber el idioma, en mi primera respuesta me disculpo por crear las redirecciones y las redirecciones en coreano las creé antes de que me enviéis el primer mensaje. Además, borraste mi respuesta de tu página de discusión, algo que también está prohibido, el traslado es inválido. Disculpádme, pero yo voy a quejarme por tu respuesta agresiva, porque no debo permitir el maltrato y merezco respeto.

Als er fouten corrigeren u dit in de tekst in het Nederlands. Hartelijke groeten.

http://es.wikipedia.org/wiki/Usuario_discusi%C3%B3n:Jcb Hier] kunt u lezen mijn boodschap Ook in Wikipedia in het Spaans. Het bericht weergeven.Gustavo Parker (overleg) 7 sep 2013 01:52 (CEST)

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[bewerken]

Hallo Algont, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine 18 jan 2014 06:30 (CET)

Beoordelingsnominatie Lijst van voornamen[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van voornamen dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140227 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 28 feb 2014 01:22 (CET)

Beoordelingsnominatie Andrea Dotti[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Andrea Dotti dat is genomineerd door Tekstman. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140410 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 11 apr 2014 02:01 (CEST)

Beoordelingsnominatie Kika Mol[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Kika Mol dat is genomineerd door Peter b. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140716 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 17 jul 2014 02:01 (CEST)


Dierenproject[bewerken]

Beste Algont, tot mijn verrassing kreeg ik van jou een bedankje voor deze bewerking op de overlegpagina van het dierenproject. Ik kende je niet. Heb even gekeken en zie dat we allebei ongeveer even lang een account hebben maar waar jij meteen zeer actief was, duurde het voor mij enkele jaren voor ik dat werd, zodat mijn actieve periode ongeveer begon waar die van jou ongeveer ophield.

Ik vind het natuurlijk prettig als gebruikers laten weten dat ze een bijdrage van me op prijs stellen maar in dit geval schreef ik zo veel dat ik toch wel benieuwd ben wat voor jou de aanleiding was om me te bedanken. Ik ben daar met name benieuwd naar omdat lang niet elke actieve gebruiker op dit project blij is met het dierenproject, met name door de grote hoeveelheid korte artikeltjes, en elk inzicht wat gebruikers er meer precies van vinden, is dus welkom. Ik hoop dus dat je (op deze pagina) ook nog de moeite wilt doen om me te vertellen wat voor jou de aanleiding was me te bedanken voor dat verslag van mijn werkzaamheden en het rapport over de geconstateerde problemen. Met vriendelijke groet, WIKIKLAAS overleg 4 nov 2014 09:15 (CET)

Hallo Wikiklaas, sowieso gezien deze lap tekst, duidelijk, overzichtelijk en ik weet hoeveel research en werk daaraan voorafgaat (zie een van mijn subpagina's), daarom neem ik mijn petje voor je af. Goed gedrag belonen en slecht gedrag negeren gaat hier niet helemaal op. Als we alleen slecht gedrag zouden negeren, zou Wikipedia binnen afzienbare tijd onbruikbaar zijn. Dus een complimentje op zijn tijd moet kunnen.
Soms zijn er ook van die fijne pubers die voor alles wat men toevoegt om een (internet) bron(?) vragen, anders reverten ze je edits weer, maar die bron kan ik niet altijd geven. Met bijna 7 decennia levenservaring zitten veel bronnen op mijn persoonlijke harde schijf.
Ik was er eigenlijk behoorlijk op afgeknapt. Bovendien hebben een aantal mensen van de oude garde, waar ik veel mee mee samenwerkte Wikipedia verlaten o.a. (BesselDekker) of zijn plots uit het leven gerukt (Advance) en nog een aantal niet genoemde fijne collegae.
De laatste tijd Wikipedia toch weer een beetje opgepakt en het virus blijkt nog steeds actief ;)
Hartelijke groeten en veel succes verder met het Dierenproject, het is echt monnikenwerk!
--Nuvola apps bug.pngalgont overleg 7 nov 2014 01:01 (CET)
Dank voor de uitleg. Ik zie het als een groot compliment. WIKIKLAAS overleg 7 nov 2014 18:46 (CET)

Schuimpje[bewerken]

Hallo Algont, zojuist heb ik dit artikel genomineerd voor verwijdering omdat het duidelijk twee verschillende zaken door elkaar haalt. Nu ik even in de geschiedenis duik, vraag ik me af of deze edit daar niet de oorzaak van is? Met vriendelijke groet, Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 16 nov 2014 00:50 (CET)

Hallo LeeGer, ik heb het even opgezocht in mijn boek "gasovengeheimen" uit 1971 en daar wodt duidelijk over schuimpjes en schuimtaart gesproken. Ik heb dat toentertijd zelf vele malen gemaakt (erg lekker met koffie extract). Van de naam merengue hadden we toen nog nooit gehoord.
Misschien is het een optie om het artikel te splitsen of te hernoemen. Ik zou het jammer vinden om het hele artikel te verwijderen.
Ik heb dit receptenboekje nog en zou er eventueel een fotokopie van kunnen maken, mocht je geïnteresseerd zijn.
Mvg, --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 16 nov 2014 01:27 (CET)
Wordt er ook over schuimpjes en schuimtaart gesproken als twee verschillende onderwerpen? Waarbij schuimtaart overigens ook weer iets anders is dan de snoepjes die schuimpjes heten, en de schuimkoeken die ook wel merengue worden genoemd. De fotokopie zou in de discussie eventueel wel kunnen helpen. Groet, Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 16 nov 2014 14:30 (CET)
Kom ik vandaag niet meer aan toe, misschien morgen. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 16 nov 2014 17:24 (CET)

Finland van A tot Z[bewerken]

Dag Algont,

ik zie dat je een enorme hoeveelheid gegevens hebt toegevoegd aan het artikel Finland van A tot Z. Mooi werk. Maar ik wil een verzoek doen: Je hebt steeds één of hooguit enkele woordjes per bewerking toegevoegd, met als gevolg een enorme hoeveelheid losse bewerkingen. Je moet weten dat Wikipedia elke afzonderlijk opgeslagen versie bewaart, en dat elke afzonderlijke bewerking door andere mensen beoordeeld wordt. Dat betekent dat alleen al van jouw bijdragen aan dit artikel honderden versies bewaard zijn, en dat ik daarnet honderden versies heb zitten goedkeuren. Totdat ik er maar mee stopte, omdat er geen eind aan kwam.
Het verzoek is om niet bij elk toegevoegd woordje op te slaan. Voeg gerust grote hoeveelheden van dit soort termen in één keer toe. Kijk dan via de knop 'Toon bewerking ter controle' of alles er goed uit ziet en pas het zonodig nog aan. Als alles er dan goed uit ziet, klik je pas op de knop 'Pagina opslaan'. Zie als voorbeeld hoe ik HIER in één bewerking alle artikelen over Åland heb toegevoegd. Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 25 nov 2014 23:15 (CET)

@Erik Wannee: Dat wist ik niet, dat alles afzonderlijk wordt bewaard. Ik zal er voortaan rekening mee houden. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 25 nov 2014 23:23 (CET)

Die...[bewerken]

had ik in de zandbak meegenomen. Richard 9 dec 2014 15:04 (CET)

@ Richardw: We hadden een bwc, zodoende ging het ws. mis. Mvg. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 9 dec 2014 15:14 (CET)
Ah... duidelijk ;) ! Richard 9 dec 2014 15:27 (CET)

Beoordelingsnominatie Lijst van veelvoorkomende jongensnamen in het Nederlands taalgebied[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van veelvoorkomende jongensnamen in het Nederlands taalgebied dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20141222 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 23 dec 2014 01:25 (CET)

Pluk de dag[bewerken]

Je had Pluk de dag (gedicht) genomineerd als nuweg met als reden "NE". NE is nooit een reden voor nuweg. Dit had je beter "GZI" (Geen Zinvolle Inhoud) of "onzin" kunnen noemen. Dat zijn wel nuwegredenen. Ik heb het artikel natuurlijk wel verwijderd omdat ik me vooral heb laten lijden door de inhoud. Mbch331 (Overleg) 2 jan 2015 17:18 (CET)

Zeg nooit nooit. We maken een encyclopedie dus... deze inhoud hoorde aan de ontbijttafel, niet in een encyclopedie. Verbazingwekkend dat je daar zo druk over maakt en dit hier moest melden. --Nuvola apps bug.pngalgont overleg 2 jan 2015 17:39 (CET)

Beoordelingsnominatie Lijst van afkortingen in het Nederlands[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van afkortingen in het Nederlands. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150214 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 15 feb 2015 01:08 (CET)