Overleg gebruiker:Turtletuc

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Archief

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet[brontekst bewerken]

La mujer que nunca conociste logo 2017.jpg

Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.

Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet. KroySquare.jpgDirkVE overleg 1 mrt 2018 14:26 (CET)

Prijswinnaar[brontekst bewerken]

Gefeliciteerd Turtletuc! Je bent de gelukkige winnaar gewonnen van de prijs die we hebben verloot onder alle inschrijvers van de #100wikiwomen challenge. Ik zal via je wikimail snel contact met je opnemen. Je kunt namelijk kiezen tussen een aantal tijdschriften of een museumjaarkaart. Groet, Ecritures (overleg) 9 mrt 2018 21:40 (CET) Wauw super, bedankt! Turtletuc (overleg) 9 mrt 2018 23:09 (CET)

Ontwezen[brontekst bewerken]

Hallo Turtletuc, veel van de artikelen die in het kader van het gendergapproject zijn aangemaakt, zijn feitelijk weespagina's, ware het niet dat er in de projectlijsten naar wordt gelinkt. Op 25 maart heb ik daarover hier een vraag gesteld. Ik heb de indruk dat veel leden van het project Ontwezing niet meer actief zijn. Jij gelukkig wel, heb je misschien een antwoord op mijn vraag? Groet, Kattiel (overleg) 2 apr 2018 15:56 (CEST)

Hoi Kattiel, naar wat ik weet wel, maar ik heb de vraag even gesteld aan gebruiker:Ecritures. Als met de hand na gaan inderdaad de enige optie is, dan wil ik wel helpen :) Groetjes, Turtletuc (overleg) 3 apr 2018 13:21 (CEST)
Ha Turtletuc. Ik vreesde dat het aantal weesartikelen zou blijven aangroeien, hoe veel artikelen we ook ontwezen. Gisteren heb ik daarom aan de gendergapgroep voorgelegd hoe we kunnen bewerkstelligen dat schrijvers van nieuwe artikelen deze direct zelf ontwezen. De noodzaak hiertoe moet actief gemeld gaan worden in workshops, schrijfweken en -bijeenkomsten. Denise zal de schrijvers van de handleiding om aandacht hiervoor vragen, Ciell zal Romaine en Taketa vragen dit mee te nemen in schrijfweken.
Elly schreef: Misschien is het idee om mensen die een artikel op de lijst zetten dat nog wees is erop te wijzen met een standaard berichtje? De schrijver van een artikel kan immers het makkelijkst ontwezen. En de rijstebrijberg wordt dan niet nog groter. En zullen we het ook vragen bij de komende 100 wiki Women? Uitdragen dat het erbij hoort vanwege vindbaarheid. Naast Google, wikidata en categorieën. Een kwestie van blijven doen voor iedereen en routine opbouwen.
En Denise: Voor wat betreft de resultaten was ik vergeten te zeggen dat ook het linken van de weesartikelen geldt als aangepaste artikelen die kunnen worden meegeteld voor onze resultaten. Dus als elke wees 3 linkjes van ons krijgt, mogen we per wees 3 aangepaste artikelen toevoegen aan onze resultatenlijst. Het werk is heel nuttig, en draagt ook aan het eind van het jaar een groot deel bij aan onze resultaten!
Ik heb drie vragen aan jou:
  1. Gezien het feit dat jij werkt aan het ontwezen van de atuele resultatenlijst, zou jij dat standaardberichtje willen schrijven waar Elly op doelt en dit doorsturen aan de desbetreffende schrijvers?
  2. Wil je {{done}} zetten voor de artikelen die jij hebt ontweesd?
  3. Wil je in het vervolg de pagina's die je aanpast in het kader van het ontwezen op de resultatenlijst vermelden? (Dat geldt natuurlijk niet voor lijsten waar je iemand op vermeldt.)
Groet, Kattiel (overleg) 5 jul 2018 17:11 (CEST)
Met flink wat hulp van Nl maclean zijn alle resultaten van 2015 ontweesd! Ik ga door met de lijst van 2016. 🙂 Kattiel (overleg) 18 jul 2018 17:13 (CEST)

Onderwerpen LHBT-project[brontekst bewerken]

Hoi Turtletuc, Martix vroeg een tijdje terug of de lijst met gewenste artikelen voor het LHBT-project niet wat beter gestructureerd kon worden - zie hier. Inmiddels heb ik op mijn kladblok een gesaneerde en compactere versie gemaakt: zou jij ook even willen kijken wat je daar van vindt? Alvast dank en groeten, Paul2 (overleg) 4 apr 2018 20:27 (CEST)

Ziet er goed uit Paul. Ik was even afwezig door mijn verhuizing van Canada terug naar Nederland maar ik zal snel weer aan de slag gaan met een aantal artikelen. Zo wil ik graag Genderqueer van bronnen voorzien. Mijn enige opmerking is dat A.S.V. Gay waarschijnlijk niet zal worden goedgekeurd als artikel omdat het een studentenvereniging is. Ik ben zelf lid bij U.H.S.V. Anteros en ben daar ook tegenaan gelopen. P.S. Nog steeds geen Transgender artikel dus, ik zal via de Gendergap vragen of mensen misschien hun mening willen geven in de discussie. Turtletuc (overleg) 18 apr 2018 17:16 (CEST)

Hernoeming transgender[brontekst bewerken]

Jij ook bedankt voor je bijdrage aan Transgender! Het heeft al met al nogal een tijdje geduurd, maar het is toch nog goed gekomen :-) We zitten nu alleen nog met de doorverwijspagina Transgenderisme: die verwijst nu door naar Transseksualiteit, maar in de meeste gevallen is denk ik transgender bedoeld (ik ben al wel bezig om, waar van toepassing, interne links naar transgenderisme direct naar transgender te leiden). Wat is jouw mening hierover? Groeten, Paul2 (overleg) 23 apr 2018 03:15 (CEST)

Hoi Paul, wellicht is het de beste oplossing om een klein artikel te schrijven met de informatie die beschikbaar is over het onderwerp Transgenderisme, dan kan daar in de toekomst ook geen verwarring over verstaan en dan weet iedereen binnen Wikipedia gelijk wat het verschil is tussen een trangender, transseksueel en transgenderist. Turtletuc (overleg) 23 apr 2018 18:10 (CEST)
Ja is ook prima, alleen wat onderscheidt een transgenderist dan van een transgender en een transseksueel? Ik kon zo gauw namelijk niets verhelderends vinden... Groeten, Paul2 (overleg) 25 apr 2018 19:37 (CEST)
Het blijft inderdaad heel vaag, dit zijn de bronnen die ik heb gevonden:
Ik zou zeggen dat een doorverwijzing naar Transgender het meest passend is. Turtletuc (overleg) 25 apr 2018 09:22 (CEST)
Dank, ja lijkt mij ook, transgenderist is kennelijk een toch wat verouderde term. Ik zal even op transgenderisme een aankondiging plaatsen. Paul2 (overleg) 25 apr 2018 19:37 (CEST)

Uitnodiging - doe je mee met de activiteiten rondom Internationale Vrouwendag?[brontekst bewerken]

7 maart 2020 - Aankondiging.jpg

In 2019 heb je een Wikipedia artikel geschreven, een foto toegevoegd aan Wikimedia Commons en/of een Wikidata item aangemaakt in het kader van het gendergap project. Binnenkort viert de wereld Internationale Vrouwendag 2020. Om hierbij stil te staan, organiseren we ook dit jaar extra activiteiten rondom het gendergap project. Doe je mee?

WikiZaterdag in Utrecht

Er is een speciale WikiZaterdag in Utrecht op 7 maart waar je samen met andere Wikimedianen kunt werken aan het vergroten van kennis over vrouwen en vrouw gerelateerde onderwerpen. Je bent van harte welkom om aan te sluiten!

Online meedoen

Maar je kunt natuurlijk ook vanaf een andere locatie online aan de slag. Kijk voor inspiratie eens rond bij de te schrijven artikelen, of bijvoorbeeld bij de uit te breiden artikelen. Onder iedereen die in de periode van 1 tot en met 8 maart een bijdrage doet voor gendergap en dit laat weten op de resultatenpagina, verloten we 1 x 4 toegangskaarten voor het Rijksmuseum.

Meer weten of gelijk inschrijven voor de bijeenkomst in Utrecht? Ga dan naar de projectpagina.

Graag tot ziens! namens de gendergap werkgroep Denise Jansen - Wikimedia Nederland (overleg)

Beoordelingsnominatie Future Feminismbeweging[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Future Feminismbeweging dat is genomineerd door Wimpus.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20201220#Future Feminismbeweging en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 20 dec 2020 23:56 (CET)