Overleg:Scharlaken Koord

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Sietske in het onderwerp Bron: Email van Scharlaken Koord

Bron: Email van Scharlaken Koord[brontekst bewerken]

In de bronvermelding heb ik verwezen naar een email die ik ontvangen heb van Scharlaken Koord, als reactie op enkele vragen die ik gesteld had. De tekst van hun antwoord zal ik hieronder plaatsen. Sietske Reageren? 23 dec 2009 16:07 (CET)Reageren

Wat betreft je vragen:
  • De precieze oprichtingsdatum is niet op de dag af terug te vinden, maar het is geweest in maart 1985.
  • Voor 2002 bestond het werk van Scharlaken Koord uit het opzoeken van de prostituees achter de ramen om een luisterend oor te bieden, hen het evangelie vertellen en hulp aan te bieden. Praktische hulp zoals verstrekken van kleding, schoenen en meubels. Ook was er een opvanghuis waar vrouwen die terug wilden naar hun land het in orde maken van hun papieren konden afwachten. In het aanloophuis in de Barndesteeg konden zij terecht voor een gesprek en hulp.
  • Samenwerking is er in die zin dat wij omdat wij zelf geen opvang kunnen bieden doorverwijzen wanneer dit nodig is. Contact en indien nodig samenwerking is er met politie, GGD's, BlinN (Bonded Labour in Nederland), EMM (Expertisecentrum Mensenhandel/Mensensmokkel), IOM (International Organisation for Migration), Stichting tegen vrouwenhandel,AMK (Algemeen Meldpunt Kindermishandeling) BJZ (Bureau Jeugd Zorg), andere organisaties die hulp aan prostituees bieden etc.
Ik hoop dat dit je vragen een beetje beantwoord.
Verder willen we je nog vragen om de zin " De organisatie beschouwt prostitutie als zonde..." te willen wijzigen. Wellicht kun je er van maken "De organisatie vind dat vrouwen die als prostituee werken het doel missen waarvoor zij gemaakt zijn". Het woord zonde duidt op veroordeling en Scharlaken Koord kijkt zo niet naar de vrouwen en het werk dat zij doen.