Overleg:Schoonhoven

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wat een schandalig triviaal artikel. "Bassie en Adriaan hebben er opgenomen". "Villa Achterwerk ook". "Schoonhoven komt op TV West" (duh, op regionale tv komt elke plaats wel een langs). En dat Jamai er vandaan kom staat onderaan al. Ik vind dat, in het belang van de encyclopedie, de hele laatste alinea eruitmoet! Steinbach 27 mei 2006 11:14 (CEST)[reageer]

Laatste heks veroordeling was niet te Schoonhoven[brontekst bewerken]

Het is feitelijk onjuist dat Marigje Arriens als laatste heks werd veroordeeld. In zuidelijk Gelderland werden in 1613 een totaal van 64 mensen nog gehangen en verbrand wegens hekserij, in 1613 werd in Nederland door een rechtbank Triene Langhfeldes uit Zieuwent als heks ter dood veroordeeld.[1]. Het is mogelijk dat dit ook daarna nog in Nederland gebeurde tot minstens in de 19e eeuw aan toe.

Ingesprongen regel Het is juist dat Marrigje Arriens niet de laatste veroordeelde heks in Nederland was. Maar voor zover ik kan nagaan wel de laatste ter dood gebrachte heks in Holland. Andere heksen stierven na Arriens in gebieden die niet altijd bij "de Nederlanden" hoorden. Ik neem aan dat daar het misverstand vandaan komt, maar ook het belang van Schoonhoven daarbij. Overigens zie ik de bewering in de tekst niet meer terug, dus kan het commentaar misschien ook weg. Stern 18 apr 2013 22:14 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Schoonhoven. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 25 nov 2017 06:41 (CET)[reageer]