Naar inhoud springen

Overleg:Sepot

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Jitse Schipper in het onderwerp Overlijden verdachte
Wereldbol De voorbeelden en het perspectief in dit artikel geven misschien geen wereldwijd standpunt over het onderwerp weer.
Probeer dit artikel alstublieft te verbeteren aan de hand van deze tips of bediscussieer het probleem op deze overlegpagina.

"Ne bis in idem" niet van toepassing

[brontekst bewerken]

In het artikel stond dat op een sepot het "ne bis in idem" beginsel van toepassing is. Dat klopt pertinent niet, zie bijv. Corstens "Het Nederlandse Strafprocesrecht". Ik heb dat in het artikel veranderd.

Overlijden verdachte

[brontekst bewerken]

Wanneer een verdachte tijdens het onderzoek overlijdt, wordt hij/zij ook niet verder vervolgd of berecht. (Dit gebeurde bijvoorbeeld recentelijk met Karst T., die op dat moment formeel verdacht werd van de Aanslag tijdens Koninginnedag 2009.) Spreekt men in dat geval ook van een sepot? - Jitse Schipper 22 aug 2009 21:08 (CEST)Reageren

onencyclopedische toevoeging

[brontekst bewerken]

Moet deze larmoyante rommel er niet uit:

"Slachtoffers van (gewelds)misdrijven ervaren een sepot van de zaak tegen de dader vaak als een klap in het gezicht. De dader gaat ongestraft vrijuit en loopt weer in de samenleving rond."

Juist dit soort ondoordachte zinnetjes, waarbij het motief vooral lijkt te zijn dat iemand even z'n gram kwijt moet, maakt Wikipedia tot een niet altijd serieus te nemen bron. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 145.58.23.5 (overleg · bijdragen) 2 feb 2010 12:42