Overleg:Snowboarden

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Begrijp nog steeds niet helemaal waarom Snowboarden in de categorie "Skieën" staat.

Horizontaal over de piste gaan is geen rutschen maar traverseren. Het valt nog maar te bezien of alleen het traverseren met de back en frontside bocht de basis vormen van het snowboarden, er zijn nog meer bewegingsonderdelen in het boarden. Onder andere: het slippen (de nederlandse term voor rutschen), dit is elke beweging die afwijkt van(=dus niet is) de lijn die gevolgd wordt als via de taillering wordt geboard.

Beste Wikix,
Ik heb die link na een tijdje zoeken gevonden. Mag ik vragen waarom je m weg haalt? Snowboarden is in de categorie:snowboarden gelinkt aan zowel wintersport als boardsport. Ik zou dus verwachten dat je of geen of beide weghaalt. Volgens mij is beide laten staan de goede oplossing, omdat dat in de vadercategorieen wintersport en boardsport zowel de subcat:snowboard is vermeld, als het hoofdartikel van die subcat.
Groet, JK (overleg) 23 feb 2006 02:12 (CET)[reageer]

paardrijden[brontekst bewerken]

Paardrijden is een paardensport.Het kan op vele manieren,maar sommige bij dressuur zijn erg onvriendelijk.Want ze gebruiken een scherpe bit aan het hoofdstel en trekken er mee – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.85.46.125 (overleg · bijdragen)