Overleg:Songlines

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Titel pagina Songlines[brontekst bewerken]

@Erik Wannee Graag even overleg over je laatste aanpassing. Ik zie dat je de titel hebt aangepast van 'Songlines (magazine en awards)' naar 'Songlines'. Ik had voor deze langere titel gekozen omdat het woord meerdere betekenissen heeft. Songlines is een concept uit de aboriginal cultuur, en daarnaast o.a. de titel van div. boeken, div. albums, een film, een platenmaatschappij en dus een tijdschrift. Niet voor niets heeft de Engelse wiki van dit tijdschrift een langere titel ('Songlines (magazine)') en is er op de Engelstalige Wikpedia een pagina Songlines (disambiguation).

Ik kan me voorstellen dat een langere titel niet per sé noodzakelijk is als de unieke titel Songlines nog niet bestaat op de NL-Wikipedia. Alleen is het gevolg dat er meerdere pagina's naar de pagina Songlines verwijzen, terwijl de verwijzing in veel gevallen niets te maken heeft met het tijdschrift. Iets wat ik wilde voorkomen met deze langere titel. Mij lijkt de langere titel dan beter, maar ik hoor het graag als je een betere oplossing hebt. Alvast bedankt voor je reactie! Michzondag (overleg) 12 nov 2022 11:00 (CET)[reageer]

Als er meerdere betekenissen zijn van dit woord, dan is een toevoeging tussen haakjes inderdaad wel zinvol. De truc is om dan tegelijk met het artikel met een dergelijke toevoeging, ook een doorverwijspagina aan te maken waarop je de andere termen beschrijft, die op dat moment rode links hebben.
Ik had een dergelijke doorverwijspagina niet gevonden en omdat ik (ten onrechte) niet het idee had dat er nog allerlei andere begrippen met deze naam zouden zijn, haalde ik de toevoeging weg.
Het lijkt me goed om nu het huidige artikel alsnog een dergelijke toevoeging te geven door middel van hernoeming, en tegelijk de redirect Songlines die dan ontstaat, om te bouwen tot doorverwijspagina. Mijn advies is om de toevoeging tussen haakjes zo compact mogelijk te houden, en liefst ook Nederlandstalig. Ik stel voor het huidige artikel te hernoemen naar Songlines (tijdschrift). Dat 'awards' is niet nodig, want die zijn tamelijk onlosmakelijk gekoppeld aan het tijdschrift. Eventueel kun je wel een redirect Songlines Music Awards maken, die de lezer doorstuurt naar Songlines (tijdschrift).
Ik ontdekte trouwens nu al een artikel dat ook een blauwe link in de doorverwijspagina gaat opleveren: Songlines Recordings.
Ik hoop dat het duidelijk is voor jou wat ik hier geschreven heb. Maar ik weet niet of je vertrouwd bent met dit soort constructies. Kom je er niet uit dan help ik je graag; laat maar weten. Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 12 nov 2022 15:47 (CET)[reageer]
@Erik Wannee Bedankt voor de uitleg! Ik heb het verwerkt. Michzondag (overleg) 13 nov 2022 13:47 (CET)[reageer]
Ik zag het. Prima! Ik heb de doorverwijspagina nog een beetje aangepast. Erik Wannee (overleg) 13 nov 2022 13:52 (CET)[reageer]