Naar inhoud springen

Overleg:Spirou (zeilboot)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Muijz in het onderwerp Diverse problemen

Diverse problemen[brontekst bewerken]

  • Volgens het artikel is de Spirou bedoeld voor jongeren "die zin willen krijgen in het wedstrijdzeilen." Wat is de bron? Kan men zin willen krijgen?
  • "Het bootje is uiterst gevoelig voor elke verandering (...)." Verandering van wat? Van het weer? Van de temperatuur? Van het humeur van de zeiler? Van de koers van de euro?
  • "(...) "maar toch nog steeds vergevingsgezind voor de jonge zeilers." Wat wordt daarmee bedoeld? Is de Spirou inherent veilig? Hoe dan?
  • "De Spirou werd in 1984 in Wallonië door Werner Delme ontworpen." Waarom is Wallonië hier relevant?
  • "De boot is dus volledig Belgisch, niets wordt geïmporteerd van uit een ander land." (Dat laatste heb ik maar geschrapt; men kan niet uit hetzelfde land importeren.) Niets? Zelfs de grondstof niet die Vosschemie als basis gebruikt voor de chemische producten?

Hierna volgt een beschrijving van het productieproces. Dat proces is echter niets bijzonders; legio bootjes worden zo gebouwd. Kan deze passage niet beter geschrapt, en vervangen door de simpele mededeling dat de Spirou is gebouwd van vezelversterkte kunststof en voorzien is van een soort kreukelzone in de punt?

  • "De bedoeling was om zo veel mogelijk kinderen het gevoel van het wedstrijdzeilen aan te brengen. " Verf kan men aanbrengen. Maar gevoel?

Daarnaast ontbeert het artikel bronnen.

Muijz (overleg) 20 mrt 2021 21:34 (CET)Reageren