Overleg:Spoorlijn 11

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Noordlandbrug[brontekst bewerken]

De Noordlandbrug ligt ten westen dus voorbij het station Noordland. Wij kennen deze plek goed omdat we onze boten hier wel eens te water laten (helling Schelde-Rijnkanaal aan het Noordland ten noorden van Zandvliet). Norbert zeescouts 29 dec 2006 14:42 (CET)

Volgens de netkaart van de NMBS (http://www.b-rail.be/nat/N/common/netcard_flash/index.php) is Noordland het eindpunt van spoorlijn 11. En langs de andere zijde ook het eindpunt van industrielijn 223 die langs de Schelde en via de Zandvliet- en Berendrechtsluis naar het uiterste noorden van de Haven van Antwerpen gaat.
Als ik een topografische kaart (de Topografische Atlas 1:50.000 van België) naast die netkaart van de NMBS leg, dan ligt de Noordlandbrug oostelijk van station Noordland, en dus niet voorbij station Noordland. Ofwel zie ik op mijn kaart niet waar station Noordland is, maar ten noorden van Zandvliet en oostelijk van het Schelde-Rijnkanaal, bij de afritten 11 en 11a van de A12, zie ik geen afstelsporen, die je bij een goederenstation toch zou verwachten. Volgens de topo-kaart is het goederenstation Noordland eerder te vinden net ten zuiden van de grens NL-BE, zuidelijk van de Scheldelaan aldaar. Ook op Google Maps zie ik geen tekenen van een goederenstation ten oosten van de Noordlandbrug. Heb je oost en west niet per ongeluk verwisseld? --Arafi 29 dec 2006 15:03 (CET)
Kijk eens heel goed naar die netkaart en je moet mij gelijk geven. Het is dus de industrielijn 223 die over de Noordlandbrug rijdt. Het is de bedoeling dat lijn 11 (op termijn) ten oosten van de Noordlandbrug naar het noorden afbuigt. De weg waaraan het station Noordland ligt heet ook Noordland en de afstelsporen liggen tussen dit Noordland en de weg naar de Noordlandbrug (je kaart moet je voldoende vergroten). Je kunt ook ter plaatse eens kijken. Ik weet echt wel waarover ik praat. Ik ken het niet alleen van ter plaatse maar ik heb als milieuambtenaar en lid van de BTTB-adviescel Antwerpen ook uitgebreide contacten binnen Infrabel. Die afstelsporen op lijn 223 aan de Scheldelaan horen bij het BASF-terrein. Norbert zeescouts 29 dec 2006 20:33 (CET)
Hmm, je zou gelijk kunnen hebben, ik zal ter plaatse nog eens nakijken of met de NMBS-collega's spreken, de plaats aan de Scheldelaan heette - zowel ten noorden als ten zuiden van het Schelde-Rijnkanaal - vroeger Noordlandpolder en van de NMBS ben ik wel meer rariteiten in kwestie naamgeving gewend. Het is wel de bedoeling dat lijn 11 vanaf het Noordland naar Woensdrecht zal rijden en niet vanaf de Noordlandpolder. Norbert zeescouts 29 dec 2006 20:48 (CET)
Wat die afstelsporen aan de Scheldelaan betreft, daarin heb je gelijk, die behoren inderdaad bij de BASF-terreinen (ik had daarstraks de afsluiting van het BASF-terrein over het hoofd gezien). Maar op die netkaart kan ik niet zien waar de Noordlandbrug is. Op die netkaart (detailbeeld) is op lijn 11 wel een verdikking te zien, dit duidt volgens mij op een dubbelsporig stuk en dit is ook terug te vinden op Google Maps (samengesteld beeld van Google Maps beeldjes). Dit is nl. het stuk tussen de middenberm van de A12 en de Noordlandbrug. Waar we dan het goederenstation Noordland moeten zoeken, is mij ook een raadsel. Een station is toch een plaats waar "uitwisseling" gebeurt en op de dubbelsporig stukje net voor de Noordlandbrug zie ik geen uitwisseling o.i.d. Tenzij er sinds juni 2004 (d.i. de datum dat er nieuwe gedetailleerde foto's zijn gemaakt van Antwerpen en omgeving) veel veranderd is op dat stukje spoorlijn. Of zijn het toekomstplannen van de NMBS om hier een goederenstation uit te bouwen? --Arafi 29 dec 2006 21:39 (CET)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Spoorlijn 11. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 11 sep 2017 23:19 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Spoorlijn 11. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 31 mei 2019 03:52 (CEST)