Overleg:Stefanie Claes

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door LeeGer in het onderwerp toevoeging info

toevoeging info[brontekst bewerken]

Suggesties:

in de introductietekst "Leuven" toevoegen als geboorteplaats

In de introductietekst "theatermaakster en beeldend kunstenaar" toevoegen als activiteiten

Aan de introductietekst "Sinds 2009 is zij hoofdzakelijk actief als theatermaakster." toevoegen

Met deze suggesties zou de introductietekst dan als volgt zijn: "Stefanie Claes (Leuven, 1983) is een Vlaamse actrice, theatermaakster en beeldend kunstenaar. Van 2005 tot 2006 vertolkte ze de rol van Noa De Rixart De Waremme in de soapserie Familie. Haar zussen Barbara en Silvia Claes zijn eveneens actrice. Stefanie speelde Rozemieke in de aflevering 'Schatten uit de diepte' in het 2de seizoen van Neveneffecten. Haar zus Barbara speelde Annemieke. Sinds 2009 is zij hoofdzakelijk actief als theatermaakster."

In de alinea "Carrière" het woord "gelegenheidscollectief" vervangen door het meer concrete "artistiek collectief"


Groet,

Koen Massé Koen Massé (overleg) 16 mrt 2023 21:02 (CET)Reageren

Heeft u hiervoor ook een bron waarin deze informatie is terug te vinden? LeeGer 16 mrt 2023 21:19 (CET)Reageren
Ik vrees dat de bronnen die ik kan aangeven voor Wikipedia geen geldige bronnen zijn; de geboorteplaats heb ik doorgekregen van Stefanie Claes zelf, de toevoegingen omtrent de artistieke activiteiten zijn gebaseerd op haar effectieve realisaties van de voorbije jaren (zoals momenteel opgesomd op de pagina), "artistiek" geeft een duidelijker zicht op de activiteiten van het collectief. Is het desondanks mogelijk deze suggesties toe te voegen? Het lijken mij - al besef ik dat dat persoonlijk kan zijn - neutrale beschrijvingen te zijn...
Vriendelijke groet,
Koen Massé (overleg) 16 mrt 2023 23:06 (CET)Reageren
Een neutraal standpunt is belangrijk maar zeker niet het enige. Ook de verifieerbaarheid is een van de basisvoorwaarden op Wikipedia. Zie daarvoor Wikipedia:Verifieerbaarheid. En de relevantie van de informatie hangt daarmee samen. Indien de betreffende informatie niet verifieerbaar is dan wordt deze als niet relevant beschouwd. Bij beeldend kunstenaars zegt Wikipedia:Mogelijke relevantie per onderwerp bijvoorbeeld over welke beeldend kunstenaars waarschijnlijk wèl relevant zijn: "Kunstenaars die een tentoonstelling in een museum hebben of hun werk hebben tentoongesteld" In zo'n geval zal er over zo'n tentoonstelling waarschijnlijk ook geschreven zijn en zijn er dus ook bronnen. Hetzelfde geldt voor zo'n collectief. Als zij als artistiek collectief hebben gewerkt aan tentoonstelling of voorstellingen, dan is daar waarschijnlijk over geschreven. Door bijvoorbeeld kranten (landelijk, regionaal of lokaal), tijdschriften of websites. Is er echt helemaal niets over terug te vinden? Dan is het niet relevant genoeg om in Wikipedia op te nemen. LeeGer 17 mrt 2023 00:36 (CET)Reageren
Dag LeeGer,
in functie van bovenstaande suggesties kan er verwezen worden naar volgende bronnen (de eerste omtrent de artistieke activiteiten van het collectief, de tweede en derde omtrent die van Stefanie Claes)
https://www.ultimas.be/sites/ultimas/files/2022-05/bio_ultimas2021_lucindara.pdf (Vlaams departement Cultuur, Jeugd en Media; "Achtergrondinformatie Ultima Podiumkunsten 2021 - Lucinda Ra")
https://wpzimmer.be/nl/artiesten/stefanie-claes/ (Internationale kunstenwerkplaats WP Zimmer, "Artistieke trajecten: Stefanie Claes")
http://www.kunst-en-zwalm.be/wordpress/vorige-edities/2021-2/ (vzw Boem, "archief Kunst & Zwalm 2021")
Groeten,
Koen Massé (overleg) 17 mrt 2023 10:39 (CET)Reageren
Beste LeeGer,
zoals u zal zien, heb ik bovenstaande referenties toegevoegd. Ik hoop dat dat OK is?
Hierbij ook de vraag of ik mijn suggesties bovenaan deze overlegpagina kan inbrengen?
En als laatste wil ik de suggestie doen om de tekst "Van 2005 tot 2006 vertolkte ze de rol van Noa De Rixart De Waremme in de soapserie Familie. Haar zussen Barbara en Silvia Claes zijn eveneens actrice. Stefanie speelde Rozemieke in de aflevering 'Schatten uit de diepte' in het 2de seizoen van Neveneffecten. Haar zus Barbara speelde Annemieke." op de pagina te vermelden onder een kop "Trivia". Is dit OK?
Groeten,
Koen Koen Massé (overleg) 21 mrt 2023 10:34 (CET)Reageren
Hallo Koen Massé, Als Nederlander zeggen de urls van de referenties mij eerlijk gezegd niets dus ik vind het lastig te beoordelen hoe betrouwbaar en onafhankelijk deze zijn. LeeGer 21 mrt 2023 18:22 (CET)Reageren