Overleg gebruiker:Koen Massé
Onderwerp toevoegenHartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.171.770 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
- De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels. - Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik. - Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen. - Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt. - Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel. - Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen. - Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken - Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia - Vraag je mentor om hulp
Iedere nieuwe bewerker krijgt automatisch een mentor. Je kunt bij die persoon terecht met al je vragen. - Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia. - Conflictafhandeling
Kom je er niet uit en dreigt een discussie uit de hand te lopen? Kijk wat je kunt doen om conflicten te voorkomen en waar je terechtkunt als het wel misgaat. - Contactmogelijkheden
Zoek je contact? Je kunt bijvoorbeeld een bericht achterlaten op de overlegpagina van een andere gebruiker, helpdesk, kroeg of chatten op de Discordserver. Ook zijn er genoeg gebruikers die openstaan voor hulp of privécontact via e-mail of een Discordgesprek.
Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een klik op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Je vindt die knop onder Invoegen → Meer. Versturen doe je met de knop Wijzigingen publiceren. Dit is alleen van toepassing bij gebruik van de brontekstbewerker. Bij gebruik van de reageerknop of Nieuw onderwerp wordt je handtekening automatisch ingevoegd.
Stefanie Claes
[brontekst bewerken]Hallo en welkom op Wikipedia. Ik begrijp dat u het artikel over deze actrice wat wil uitbreiden naar de manier waarop u dat doet is niet passend voor een encyclopedie. Voor de encyclopedie is het de bedoeling om de zaken zo neutraal en feitelijk mogelijk te beschrijven. Vandaar dat ik eerder de tekst al had aangepast. Ook is het de bedoeling om ons te baseren op bronnen dus ook graag bronnen opgeven bij uw toevoegingen. Ik zal de tekst opnieuw herstellen. U vindt in bovenstaand sjabloon links naar informatie over hoe bij te dragen op Wikipedia. Met vriendelijke groeten, LeeGer 15 mrt 2023 16:03 (CET)
- Beste LeeGer,
- Bedankt voor je reactie. Ik heb ondertussen één en ander van instructies en dergelijke gelezen... goed om weten om verder aan de slag te gaan. Excuses ook voor mijn herbewerking na jouw aanpassing van mijn eerste bewerking. Dit omwille van niet voldoende op de hoogte hoe Wikipedia werkt. Heel handig ook om rechtstreeks te kunnen overleggen. Misschien even toelichten: ik werk voor de vzw achter het artistiek collectief waar Stefanie Claes deel van uitmaakt. Omdat de informatie op de pagina over haar persoon en activiteiten geen recente info bevatte, wou ik deze vervolledigen en actualiseren.
- Ivm jouw opmerking over bronnen; de informatie die ik toevoegde (opsomming creaties en dergelijke), heb ik van Stefanie Claes zelf doorgekregen. Kan dit vermeld worden als bron en zo ja, hoe doe ik dat dan best?
- Ivm de huidige info op deze pagina: omwille van het niet-recente en niet langer relevante karakter van een deel van de info, wil ik vragen of dit kan gewijzigd worden. Het betreft info over het artistieke parcours van Stefanie Claes, dat met de jaren is gewijzigd. Kan ik in de introductietekst om die reden "Stefanie Claes (1983) is een Vlaamse actrice. Van 2005... Barbara speelde Annemieke." vervangen door "Stefanie Claes (Leuven, 1983) is vooral bekend om haar artistieke praktijken; theatermaakster, beeldend kunstenaar, actrice."? (Eventueel uitgebreid met opsomming van enkele van haar creaties of dergelijke, als dat nuttig is). Zo wordt oa duidelijk dat Stefanie Claes aan de slag is binnen andere disciplines dan het acteren.
- Kan ik in de alinea "Carrière" de zin "Stefanie Claes is lid van het artistiek collectief Lucinda Ra." toegevoegen? Ik had dit in eerste instantie al toegevoegd maar dit werd niet opgenomen. Misschien omdat even daarvoor al een verwijzing is naar het collectief. Deze zou ik dan verwijderen.
- Alvast bedankt voor uw reactie!
- Vriendelijke groeten
- Koen Massé (overleg) 16 mrt 2023 10:43 (CET)
- Helaas maar Stefanie Claes zelf is voor informatie over Stefanie Claes geen geschikte bron. Het gaat dan namelijk om een primaire bron en bronnen dienen bij voorkeur secundaire bronnen te zijn. Zie ook Wikipedia:Betrouwbaarheid van bronnen#Primaire, secundaire en tertiaire bronnen. Verder is het in een encyclopedie niet nodig om zo actueel mogelijk te zijn. Daarom is het niet de bedoeling om informatie te vervangen wanneer de situatie wijzigt maar is het dan veel beter om informatie over de nieuwe situatie toe te voegen. Dat ze lid was van dat collectief stond al in de tekst. Was het nu een zeer uitgebreid artikel dan zou het geen kwaad kunnen als dat twee keer op verschillende plaatsen in het artikel genoemd wordt maar dit artikel is vooralsnog vrij beperkt en dan is dat overbodig.
- Ook een heel belangrijk punt is het advies om niet te schrijven over onderwerpen waar men persoonlijk bij betrokken is. Aangezien u uw informatie direct van mevrouw Claes heeft, lijkt dat hier zeker van toepassing. Zie daarvoor Wikipedia:Belangenverstrengeling en Wikipedia:Zelfpromotie#Te nauwe betrokkenheid bij een onderwerp. Met vriendelijke groeten, LeeGer 16 mrt 2023 14:15 (CET)
- OK wat je opmerking rond bronnen betreft. Ook alle begrip ivm 'schrijven over onderwerpen waar men persoonlijk bij betrokken is'. Als ik de info 'belangenverstrengeling' goed gelezen heb, kan er in plaats van zelf te wijzigen, via deze weg een suggestie gedaan worden om inderdaad informatie over de nieuwe situatie toe te voegen? Sta mij toe daarom deze suggestie te doen voor de introtekst:
- "Stefanie Claes (Leuven, 1983) is een Vlaamse actrice, theatermaakster en beeldend kunstenaar. Van 2005 tot 2006 vertolkte ze de rol van Noa De Rixart De Waremme in de soapserie Familie. Haar zussen Barbara en Silvia Claes zijn eveneens actrice. Stefanie speelde Rozemieke in de aflevering 'Schatten uit de diepte' in het 2de seizoen van Neveneffecten. Haar zus Barbara speelde Annemieke. Sinds 2009 is zij hoofdzakelijk actief als theatermaakster."
- 2de suggestie: "artistiek collectief" in plaats van "gelegenheidscollectief"
- Ik verneem graag uw antwoord. Het is zeker niet m'n bedoeling om te blijven doorgaan over de inhoud van de betreffende pagina. Nogmaals bedankt dat dit overleg mogelijk is!
- Groet,
- Koen Massé (overleg) 16 mrt 2023 15:29 (CET)
- Ik adviseer u om suggesties over de inhoud van het artikel op de overlegpagina van het artikel te plaatsen. Daarbij hoeft u zich ook geen zorgen te maken over het aantal suggesties. De overlegpagina's kennen geen grens aan het aantal bijdragen en afgehandelde suggesties kunnen eventueel altijd nog gearchiveerd worden. Wel wil ik u vragen om de suggesties steeds te voorzien van een secundaire bron waarin de informatie is te verifiëren. Met vriendelijke groeten, LeeGer 16 mrt 2023 16:34 (CET)