Overleg gebruiker:Koen Massé

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door LeeGer in het onderwerp Stefanie Claes
Hallo Koen Massé, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.997 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Stefanie Claes[brontekst bewerken]

Hallo en welkom op Wikipedia. Ik begrijp dat u het artikel over deze actrice wat wil uitbreiden naar de manier waarop u dat doet is niet passend voor een encyclopedie. Voor de encyclopedie is het de bedoeling om de zaken zo neutraal en feitelijk mogelijk te beschrijven. Vandaar dat ik eerder de tekst al had aangepast. Ook is het de bedoeling om ons te baseren op bronnen dus ook graag bronnen opgeven bij uw toevoegingen. Ik zal de tekst opnieuw herstellen. U vindt in bovenstaand sjabloon links naar informatie over hoe bij te dragen op Wikipedia. Met vriendelijke groeten, LeeGer 15 mrt 2023 16:03 (CET)Reageren

Beste LeeGer,
Bedankt voor je reactie. Ik heb ondertussen één en ander van instructies en dergelijke gelezen... goed om weten om verder aan de slag te gaan. Excuses ook voor mijn herbewerking na jouw aanpassing van mijn eerste bewerking. Dit omwille van niet voldoende op de hoogte hoe Wikipedia werkt. Heel handig ook om rechtstreeks te kunnen overleggen. Misschien even toelichten: ik werk voor de vzw achter het artistiek collectief waar Stefanie Claes deel van uitmaakt. Omdat de informatie op de pagina over haar persoon en activiteiten geen recente info bevatte, wou ik deze vervolledigen en actualiseren.
Ivm jouw opmerking over bronnen; de informatie die ik toevoegde (opsomming creaties en dergelijke), heb ik van Stefanie Claes zelf doorgekregen. Kan dit vermeld worden als bron en zo ja, hoe doe ik dat dan best?
Ivm de huidige info op deze pagina: omwille van het niet-recente en niet langer relevante karakter van een deel van de info, wil ik vragen of dit kan gewijzigd worden. Het betreft info over het artistieke parcours van Stefanie Claes, dat met de jaren is gewijzigd. Kan ik in de introductietekst om die reden "Stefanie Claes (1983) is een Vlaamse actrice. Van 2005... Barbara speelde Annemieke." vervangen door "Stefanie Claes (Leuven, 1983) is vooral bekend om haar artistieke praktijken; theatermaakster, beeldend kunstenaar, actrice."? (Eventueel uitgebreid met opsomming van enkele van haar creaties of dergelijke, als dat nuttig is). Zo wordt oa duidelijk dat Stefanie Claes aan de slag is binnen andere disciplines dan het acteren.
Kan ik in de alinea "Carrière" de zin "Stefanie Claes is lid van het artistiek collectief Lucinda Ra." toegevoegen? Ik had dit in eerste instantie al toegevoegd maar dit werd niet opgenomen. Misschien omdat even daarvoor al een verwijzing is naar het collectief. Deze zou ik dan verwijderen.
Alvast bedankt voor uw reactie!
Vriendelijke groeten
Koen Massé (overleg) 16 mrt 2023 10:43 (CET)Reageren
Helaas maar Stefanie Claes zelf is voor informatie over Stefanie Claes geen geschikte bron. Het gaat dan namelijk om een primaire bron en bronnen dienen bij voorkeur secundaire bronnen te zijn. Zie ook Wikipedia:Betrouwbaarheid van bronnen#Primaire, secundaire en tertiaire bronnen. Verder is het in een encyclopedie niet nodig om zo actueel mogelijk te zijn. Daarom is het niet de bedoeling om informatie te vervangen wanneer de situatie wijzigt maar is het dan veel beter om informatie over de nieuwe situatie toe te voegen. Dat ze lid was van dat collectief stond al in de tekst. Was het nu een zeer uitgebreid artikel dan zou het geen kwaad kunnen als dat twee keer op verschillende plaatsen in het artikel genoemd wordt maar dit artikel is vooralsnog vrij beperkt en dan is dat overbodig.
Ook een heel belangrijk punt is het advies om niet te schrijven over onderwerpen waar men persoonlijk bij betrokken is. Aangezien u uw informatie direct van mevrouw Claes heeft, lijkt dat hier zeker van toepassing. Zie daarvoor Wikipedia:Belangenverstrengeling en Wikipedia:Zelfpromotie#Te nauwe betrokkenheid bij een onderwerp. Met vriendelijke groeten, LeeGer 16 mrt 2023 14:15 (CET)Reageren
OK wat je opmerking rond bronnen betreft. Ook alle begrip ivm 'schrijven over onderwerpen waar men persoonlijk bij betrokken is'. Als ik de info 'belangenverstrengeling' goed gelezen heb, kan er in plaats van zelf te wijzigen, via deze weg een suggestie gedaan worden om inderdaad informatie over de nieuwe situatie toe te voegen? Sta mij toe daarom deze suggestie te doen voor de introtekst:
"Stefanie Claes (Leuven, 1983) is een Vlaamse actrice, theatermaakster en beeldend kunstenaar. Van 2005 tot 2006 vertolkte ze de rol van Noa De Rixart De Waremme in de soapserie Familie. Haar zussen Barbara en Silvia Claes zijn eveneens actrice. Stefanie speelde Rozemieke in de aflevering 'Schatten uit de diepte' in het 2de seizoen van Neveneffecten. Haar zus Barbara speelde Annemieke. Sinds 2009 is zij hoofdzakelijk actief als theatermaakster."
2de suggestie: "artistiek collectief" in plaats van "gelegenheidscollectief"
Ik verneem graag uw antwoord. Het is zeker niet m'n bedoeling om te blijven doorgaan over de inhoud van de betreffende pagina. Nogmaals bedankt dat dit overleg mogelijk is!
Groet,
Koen Massé (overleg) 16 mrt 2023 15:29 (CET)Reageren
Ik adviseer u om suggesties over de inhoud van het artikel op de overlegpagina van het artikel te plaatsen. Daarbij hoeft u zich ook geen zorgen te maken over het aantal suggesties. De overlegpagina's kennen geen grens aan het aantal bijdragen en afgehandelde suggesties kunnen eventueel altijd nog gearchiveerd worden. Wel wil ik u vragen om de suggesties steeds te voorzien van een secundaire bron waarin de informatie is te verifiëren. Met vriendelijke groeten, LeeGer 16 mrt 2023 16:34 (CET)Reageren