Overleg:Struik

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Als het ongeregeld houtwerk op dit plaatje inderdaad een wilg is dan is het dus een boom en hoort het niet bij 'struik' voor te komen. Ik heb overigens geen idee welk soort wilg het hier betreft. Misschien kan de donateur hier meer over vertellen? Harm 21 feb 2004 23:02 (CET)

Ik ben de donateur. Ik weet niet welke wilg het is. Ik weet echter zeker dat dit geen boom maar een struik is. Er is namelijk geen stam. (zie definitie in het artikel) Dat is overigens ook waarom ik dit plaatje geplaatst heb, omdat het zo goed illustreerd wat een struik is. GerardM 21 feb 2004 23:15 (CET)


Dit is zeker geen struik, maar een omgevallen wilg die op de onderkant is gaan wortelen. Een plaatje van de kruipwilg is hier meer op zijn plaats of van bv het krenteboompje. Rasbak 15 april 2004 15:30 (CET)

Deze wilg is zeker niet omgevallen. Er staan er diverse zo. Dit is een struik. GerardM 15 apr 2004 17:53 (CEST)

Een struik heeft namelijk wel een stam GerardM. Een heester is een laag vertakte plant een struik heeft wel degelijk een stam.


Je hebt volkomen gelijk. Ik was verkeerd. Waarschijnlijk is het de geoorde wilg. Zou je dat kunnen nakijken en vermelden in de tekst?

Rasbak 20 apr 2004 11:08 (CEST)

In Kalifornië, waar ik woon, zijn er veel van dat soort wilgen die in het water groeien. Maar wij noemen ze "tree" of boom.
Ik zou willen vragen, want Nederlands is niet m'n moedertaal, of het juist is om te zeggen een struik is een plant, "die zich onmiddellijk boven of reeds in de grond vertakt in een aantal takken, die meer of minder dik kunnen worden." In het Engels, "bush" or "shrub" zijn min of meer synoniem maar in ieder geval kan de plant wel één stam hebben. ("single trunk" in het Engels) Het mag wel zijn dat het niet echt natuurlijk (of ongedwongen?) is, maar het komt vaak vóór. Klipspringer 16 okt 2006 10:05 (CEST)

Halfheester[bewerken]

Halfheester verwijst naar heester. Wat is het verschil tussen een halfheester en een heester?

mvg Halvar 8 mei 2010 13:09 (CEST)