Overleg:Tabel van gemeenten in Drenthe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In de toelichting staat dat de genoemde plaatsen in de rechter kolom 4.000 of meer inwoners hebben, de plaatsen die genoemd worden hebben dat echter zeker niet allemaal, bij Rolde en Annen kun je wellicht nog over een afrondingsverschil spreken, maar Exloo?? Peter boelens 11 mrt 2008 11:20 (CET)

Je hebt gelijk, Peter. Nog een ander probleem is dat de referentie naar Statline doorverwijst naar de algemene pagina en net naar de gegevens van Drentse gemeenten, waarom bijv. niet deze link gebruikt CBS november 2007, of meer recent CBS januari 2008. Geen idee trouwens hoe dit artikel bewerkt kan worden. Gouwenaar 11 mrt 2008 11:53 (CET)
In ieder geval kan nu kennelijk de link naar de desbetreffende tabel aangebracht worden. Dat is al iets. Maar voor een vrije encyclopedie is het toch uiterst merkwaardig, dat dit soort cijfers niet eenvoudig geactualiseerd kunnen worden op basis van de nieuwste CBS-gegevens. Ook het corrigeren van overduidelijke fouten - zoals aangegeven door Peter Boelens - is niet eenvoudig weg te doen. Waarom Niet? Gouwenaar 11 mrt 2008 14:43 (CET)
Zoals vermeld is "b" de bewerkingslink.--Patrick (overleg) 11 mrt 2008 14:48 (CET)
Ja, maar daarmee kan niet het inwonersaantal worden geactualiseerd op basis van de nieuwste CBS-cijfers. Gouwenaar 11 mrt 2008 14:52 (CET)
Dat kan in Sjabloon:Inwonertallen Nederlandse gemeentes, het werkt hier dan automatisch door.--Patrick (overleg) 11 mrt 2008 14:53 (CET)
Akkoord, er is iets voor te zeggen, om het centraal te houden, zodat niet iedereen van verschillende bronnen en verschillende momenten uitgaat. Maar dat betekent, als ik het goed begrijp, dat een actualisering van de cijfers altijd voor alle gemeenten tegelijkertijd dient plaats te vinden, omdat de gegevens in deze lijst natuurlijk op dezelfde bron gebaseerd moet zijn. Gouwenaar 11 mrt 2008 15:59 (CET)
Dat is inderdaad de bedoeling.--Patrick (overleg) 11 mrt 2008 16:34 (CET)
@Peter boelens, het lijkt mij dat Rolde, Annen, Exloo, Odoorn, Tweede Exloërmond en Valthermond verwijderd kunnen worden (allen < 4.000 inwoners), zie: [1] en [2]. Tevens dan in de toelichting vermelden, dat uitgegaan wordt van de CBS-cijfers (voor de eenduidigheid lijkt mij dat beter). Gouwenaar 11 mrt 2008 15:59 (CET)

In de tabel Grootste plaatsen staat achter de gemeente Emmen het volgende lijstje: Emmen, Emmer-Compascuum, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer. Dit klopt niet, de grootste plaatsen in de gemeente Emmen zijn naar inwonertal de volgende: Emmen, Klazienaveen, Emmer-Compascuum, Nieuw-Amsterdam en Schoonebeek. Dit kan worden aangepast lijkt me.

    • is het niet raar dat bij Assen als grootste plaatsen twee kleine plaatsjes staan, en bij Emmen ook de plaats Emmen zelf genoemd wordt? Zelfde komt op meer plaatsten voor. **