Overleg:Tailing

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Overleg Pagina Tailing

Tailing factor plaatje[brontekst bewerken]

misschien kunnen jullie bij het plaatje dat staat bij tailing factor iets duidelijker zijn. In het plaatje staat namelijk 5% breedte en 10% breedte maar jullie bedoelen dat je hier de breedte moet meten op 5% piekhoogte en 10% piekhoogte.


met vriendelijke groet,

Groep24

Groep 2: Dat is inderdaad correct en ook veranderd

Tailingfactor[brontekst bewerken]

Ik heb (als volslagen leek, maar hiernaartoe gelokt door Josq) de indruk dat dit artikel evengoed over fronting als over tailing gaat. In elk geval maakt dit artikel een afzonderlijk fronting-artikel overbodig. Zou dit artikel dan ook niet beter kunnen worden opgehangen aan het concept tailingfactor? Die geeft immers, zoals aan de bespreking blijkt, zowel het een als het ander aan. Fransvannes 17 jun 2010 11:23 (CEST)Reageren

Groep 2: Het fronting is inderdaad een vorm van tailing en fronting/leading zou in principe naar dit artikel kunnen redirecten. Hoewel de tailing factor met dit onderwerp te maken heeft, is het meer een mate voor hoe veel tailing er is ontstaan. we denken ook niet dat het nodig is om tailing factor het hoofdonderwerp te maken en tailing daar een subonderwerp, omdat het in onze ogen. Als u dat niet bedoelde, dan spijt het ons maar dan weten we niet echt wat u bedoelt.

Oorzaken tailing[brontekst bewerken]

Geachte schrijver,

Het stukje over de oorzaken van Tailing is voor ons erg onduidelijk. De zinnen zijn niet zo goed geformuleerd waardoor het lastig is om de preciese oorzaken te snappen. Ook wordt er gebruik gemaakt van woorden met een dubbele betekenis zoals oplossing, wat voor misverstanden kan zorgen.

Hopelijk kunt u iets met de feedback. Groet, Groep 15 – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Arzoetje38 (overleg · bijdragen)

Groep 2: Dat oplossing een dubbele betekenis heb is inderdaad wat moeilijker en we proberen er ook wat anders van te maken. Helaas is het stukje over de oorzaken wat lastiger omdat het in totaal niet duidelijk wordt verwoord. Maar ook hier zullen we nog eens goed naar kijken.


Alvast bedankt voor enig feedback – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door AC1 groep 2 (overleg · bijdragen)

Het is een leuk onderwerp. De afbeelding helpt een heleboel duidelijk te maken. Toch nog een aantal vragen: Het verhaal over de oorzaken van tailing komt op mij ook nog wat verwarrend over. Bijvoorbeeld de eerste zin: "Het monster in de solvent is sterker dan de mobiele fase". Wat bedoel je met "sterker"? Is het een sterker zuur, of is de binding met de kolom sterker, of juist sterker opgelost in het solvent? Ook de conclusie die daarop volgt: "waardoor de pieken veel breder worden en dus ook tailing ontstaat", gaat me iets te snel. Waarin worden de pieken breder als het monster "sterker" is? Ook is er gauw verwarring tussen de begrippen "solvent" en "mobiele fase". Vlak na de injectie zitten de componenten in een propje solvent. Bij de kolom aangekomen, loopt het solvent door en blijven de componenten achter. De componenten migreren daarna mee met de mobiele fase. Het is mij niet helemaal duidelijk waarom het solvent zou reageren met de mobiele fase en wat er dan gebeurt.
De mass overload is mij ook nog niet helemaal duidelijk hoe dit werkt. Wat heeft "Hierdoor wordt er veel gedetecteerd", te maken met tailing? Detectie is na de kolom en in een detector vindt geen tailing meer plaats. En waarom een steile linkerkant met een lange tail en niet andersom? Kunnen jullie ook uitleggen waarom de retentietijd verschuift bij een overload? M.vr.gr. brimz 18 jun 2010 11:10 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Tailing. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 sep 2017 10:34 (CEST)Reageren