Overleg:Tang Soo Do

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Volgens gebruiker 85.145.4.254 is de tekst afkomstig van de website van zijn trainer en heeft deze toestemming verleend (zie Overleg gebruiker:85.145.4.254). --hardscarf 25 jan 2006 15:45 (CET)[reageer]

Waarom twee pagina's over Tang Soo Do?? Deze en tangsudo (tangsoodo). Is er sprake van verschillende stijlen binnen deze sport?

Ik vermoed dat Tangsudo niet een correcte naam is. Op google komt deze term buiten wikipedia namelijk niet voor, voorzover ik het kan zien. --hardscarf 13 jul 2006 16:43 (CEST)[reageer]

Tja, het is waarschijnlijk afhankelijk van welke vorm van romanisatie wordt gebruikt. De u of oo in su (of soo) wordt uitgesproken als de Nederlandse oe-klank. In het Engelse kan zowel u als oo als 'oe' worden uitgesproken. Geen idee welke de romanisatie methode op wikipedia wordt gebruikt voor Koreaans. Het lijkt me het beste om van tangsudo een redirect te maken naar tang soo do. Mee eens?

Verder is de claim die Tang Soo Do-beoefenaars maken dat de sport al 2000 jaar oud is en een voortvloeisel uit het oudere subak niet historisch bewezen. Tang Soo Do heeft haar wortels in het Japanse karate. Zie ook Koreaanse vechtkunst en taekgyeon.

Na het artikel nog eens door gelezen te hebben, lijkt het me beter om de tekst van tangsudo als de tekst voor wikipedia te nemen.

Kbarends 13 jul 2006 17:53 (CEST)[reageer]

Prima wat mij betreft (ik heb geen kennis van deze sport). --hardscarf 13 jul 2006 18:07 (CEST)[reageer]

Deze voorlaatste zin "Ook is socialiteit en respect erg belangrijk. Hierin verschilt Tang Soo Do ook van andere vechtsporten zoals Karate en Taekwondo" vind ik onterecht, aangezien respect juist 1 van de fundamenten in Taekwondo is, net zoals in het Judo en Karate.

Ik heb de spelling van de naam van de grondlegger van 'Hwang Ki' verandert naar 'Hwang Kee', omdat dit deze spellingswijze meer gangbaar is. Gyte75 (overleg) 23 okt 2012 20:19 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Tang Soo Do. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 sep 2017 11:07 (CEST)[reageer]