Overleg:Tempur

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Omdat dit artikel er een beetje als reclame uitzag, heb ik gekeken wat ik erover kon vinden op het Internet. Ik vond (naast een hoop reclame) dit artikel in het NASA tijdschrift over commerciële toepassingen van ruimtevaartonderzoek, Spinoff:

Foot comfort for the fashionable - 8 juni 2004, Johan Lont

Tempur® dus, tijd om eens na te denken over wat te doen met geregistreerde handelsmerken! zie ook: Cola, Coca-Cola en River Cola. ik kopiëer deze discussie naar de kroeg oscar 8 jun 2004 13:26 (CEST)

Eeuhm, wij vonden het ook wel een beetje reclame achtig. We moesten een opdracht voor school maken en daarvoor een stukje op de wikipedia schrijven. Een van ons verkoopt tempur matrassen dus...

We hadden wel het idee dat het belangrijk te melden was dat het drukverlagend materiaal is. Dat is ten slotte de kortste en helderste omschrijving wat het is.

Vreemd dat er overigens niets over de schadelijke stoffen wordt vermeld die in het schuim zitten. Ooit een tempur-item over dit topic gelezen?

Ik heb nooit een tempur-item over dat onderwerp gelezen. Ik ga er daarom vanuit dat er in het schuim geen stoffen zitten die schadelijk zijn voor de gezondheid of onevenredig schadelijk voor het milieu. Veel kunststoffen worden zachter als ze boven een bepaalde temperatuur verwarmd worden. De eigenschappen van tempur kunnen bereikt worden door een uitgekiende samenstelling, waardoor het juist zacht wordt als de temperatuur van het menselijk lichaam wordt genaderd en door een productieproces waarin belletjes worden gevormd die niet 100% dicht zijn.
Er is geen reden om te veronderstellen dat daarbij ingrediënten nodig zijn die schadelijker zijn als die gewoon schuimrubber.
Uiteraard bent u vrij om het artikel aan te vullen als u beschikt over aanvullende informatie vanuit controleerbare bronnen. Johan Lont 15 aug 2006 12:41 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Tempur. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 sep 2017 12:54 (CEST)