Overleg:Tenzin Gyatso

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Groenevogel in het onderwerp Samenvatting uitwerken?

dalai lama[brontekst bewerken]

Overleg over de dalai lama graag hier: Overleg:Tenzin Gyatso (dalai lama)

Herschreven versie 9 februari 2014[brontekst bewerken]

Ik heb dit artikel in een herschreven versie opnieuw geplaatst. De redenen zijn voor een belangrijk deel de zelfde als aangegeven op Overleg:Dalai lama van 30 december 2013. De oorspronkelijke auteur van dit artikel heeft dit project nu definitief verlaten en laten weten geen verder contact op prijs te stellen

Onjuistheden

Er zijn nu binnen de Nederlandse Wiki ongeveer 600 pagina 's die naar het artikel Tenzin Gyatso verwijzen. Het artikel bevatte een groot aantal inhoudelijke onjuistheden. Er staan op enkele Nederlandstalige sites apert onjuiste informatie die gebaseerd en overgenomen is uit de voorlaatste versie van dit artikel. Het leek mij dan ook gewenst een nieuwe versie van dit artikel te plaatsen. In de nu geplaatste versie zijn alle inhoudelijke onjuistheden verwijderd.

Bronnen

Het artikel had een chaotisch groot aantal bronvermeldingen . De moeilijkheid hierbij was dat er geen enkele inhoudelijk kwalitatieve hiërarchie in het gebruik van die gehanteerde bronnen aanwezig was. Van de maar liefst 102 !!! vermelde bronnen was er maar een die tot de vakliteratuur gerekend kan worden en die werd nog maar één keer gebruikt om een triviaal feit te ondersteunen.( Shakya, Tsering ,2000) Veel, heel veel van de gebruikte bronnen waren kwalitatief ver onder de maat. Heel veel van die bronnen waren afkomstig uit artikelen in kranten of andere media. Veel van die on line bronnen waren ook inmiddels dood. De nu geplaatste versie berust geheel op bronnen uit de vakliteratuur.

Verwijderen van tekstdelen

Een aantal tekstdelen die op zich geen enkele relevantie ten aanzien van Tenzin Gyatso of die periode hebben zijn geschrapt. Anderet tekstdelen zijn zoals het deel Onderscheidingen zijn aanzienlijk beknopter weergegeven. Er is veel prietpraat verwijderd. Veel zinnen zoals bijvoorbeeld ¨ De dalai lama speelde niet met kinderen maar met de vegers..... ¨ zijn geschrapt.

Renevs (overleg) 9 feb 2014 18:55 (CET)Reageren

Samenvatting uitwerken?[brontekst bewerken]

Volgens mij heeft dit prachtig artikel op Wikipedia dringend nood aan een degelijk uitgewerkte samenvatting. Iemand die nog niet zoveel weet over hem raakt al snel bedolven over de enorme hoeveelheid informatie. De intro vertelt een aantal cruciale zaken niet. Geïnteresseerden kunnen dan verder klikken om meer details te weten te komen. Groenevogel (overleg) 10 jul 2017 19:49 (CEST)Reageren