Overleg:Terravorming

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Opmerkingen[bewerken]

  • De intro suggereert nu dat dit een exclusief idee zou zijn van Robert Zubrin. Ik ben deze theorie echter al op vele andere plekken tegegekomen. Zouden we deze naam niet beter weghalen uit de intro?
  • Terravorming en terraforming worden nu lukraak door elkaar gebruikt in dit artikel. Er wordt beter de keuze gemaakt voor een van de twee, om die dan consequent te gebruiken. Bestaat terravorming eigenlijk wel als Nederlands woord?--Narayan (overleg) 12 sep 2012 19:39 (CEST)
  • Vandale.nl geeft geen match. Google Translate geeft zowel 'terraforming' als 'terravorming' als vertaling van het Engelse woord. Ik stel voor om dan toch, enigzins uit puristisch oogpunt, de meeste Nederlandse vorm te kiezen, terravorming (met daarbij natuurlijk de opmerking dat ook de Engelse variant gangbaar is).--Bor Komorovski (overleg) 12 sep 2012 20:27 (CEST)
    • Bedankt voor je reactie! Ik weet nog altijd niet goed wat ermee te doen, een google search levert ook niet veel bruikbaars op. Ik wil wel de "Nederlandse" vorm kiezen, maar die moet dan wel bestaan... Misschien wachten we beter met het gebruik van terravorming als dat effectief zo wordt gebruikt in een wetenschappelijk tijdschrift? En hoe verbuig je zo'n woord? Ik zie "geterravormde" netjes naast "geterravormeerde" staan, hier zal ook een keuze moeten gemaakt worden. --Narayan (overleg) 13 sep 2012 18:52 (CEST)
      • Google Books geeft in het Nederlands 6 tegen 5 zie hier Wikipedia is dus niet de eerste die het woord terravorming in het Nederlands introduceert. Mvg JRB (overleg) 14 sep 2012 23:35 (CEST)
  • "Beide processen liggen nog buiten de reikwijdte van de hedendaagse techniek" Hoewel ikzelf de kennis ontbreek om de correctheid te beoordelen wordt er behoorlijk algemeen geclaimd dat we in staat zijn Mars te terravormen. Dutchy45 (overleg) 3 aug 2018 14:01 (CEST)