Overleg:Thermisch spuiten

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Laurensvanlieshout in het onderwerp Aanpassing artikel

De pagina over het thermisch spuiten is met toestemming van dhr J.G.G Kraak tot stand gekomen.

De tekst op schooperen.nl heb ik inderdaad zelf geschreven. De foto van aludra zit geen copyright op. De tekst is wel afkomstig van aludra daarom wil ik wel een bronvermelding. Er komen wanneer de site is goedgekeurd een aantal foto's op deze site om de processen goed weer te geven.

groetjes

Aanpassing artikel[brontekst bewerken]

Na bestudeerding van de artikelen in de ander talen heb ik het gehele artikel herschreven. Het is nu meer in overeenstemming met de gebruikelijke opmaak. Wat ik niet in het artikel heb opgenomen is de onderstaande tekst.

Thermochemische Behandelingen. Deze unieke bekledingen worden uitgevoerd op basis van een gietklei aangebracht op een metalen substraat die na een thermische behandeling geconcentreerd wordt in talrijke cycli tot een niet-poreuze keramiek wordt bekomen die chemisch verbonden is met het substraat. Wat deze technologie onderscheidt van alle andere technieken door plasmaprojectie, HVOF of andere, is de inbreng van een volledig corrosiebestendige barrière zonder poreusheid en zonder enige microscheurtjes.

Placrox II is een keramische chroomzuurbekleding waarvan de densiteit werd verhoogd via thermochemische weg, welke een schuur- en corrosieweerstand biedt die vele malen hoger ligt dan deze van de chroomzuurafzettingen aangebracht via geblazen plasma.

Placrox II kan worden aangebracht op elk substraat: staal, gietijzer, roestvrijstaal, titanium, waardoor dit laatste materiaal bestand is tegen hoge temperaturen in de lucht zonder verandering van de coating.

De aan slijtage onderhevide onderdelen van motoren, van pompen, van compressoren, van doseerinrichtingen worden vaak bekleed met Placrox II, hetzij van bij de productie, hetzij bij herstelling. Het belang van een zuigerstand of een pompmantel of compressor te behandelen is drievoudig, aangezien een vermindere wrijving wordt vestgesteld die een heel duidelijke verbetering met het gedrag van de tegen elkaar wrijvende stukken, bekledingen, strengen of segmenten met zich meebrengt, zonder slijtage van de spil of van de mantel, met een duidelijke verlaging van de energiekostprijs bij het opstarten en tijdens de cyclus.

Placrox II is waterdicht en niet poreus aan de oppervlakte. Het is mogelijk binnenbekledingen tot stand te brengen, zelfs van kleine diameter. Placrox II zet uit zoals de basis en biedt een weerstand tegen thermische schokken tot 700° met onderdompeling van het substraat in koud water zonder de structuur van de bekleding te wijzigen.

Kenmerken:

Dikte: 50 tot 100 microns Poreusheid: 0 Hardheid: > 2000 Vickers Elasticiteitsmodule: 25 * 103 h bars Samendrukkingsweerstand: 80 hb bars Elektrische weerstand: 105 tot 106 ohm/cm Aanhechting: 1500 Kg/cm2 Wrijvingscoëfficiënt: 0.26% Electrochemische spanning: 800 milivolts Bestandigheid tegen thermische schokken: 700°C (water)

Dit lijkt op specifieke leveranciersinformatie. Als dit niet zo is dan in het mogelijk een basis voor een separaat artikel.

Foto’s die het proces verduidelijken, zoals aangekondigd, zijn altijd welkom. Laurensvanlieshout 24 mei 2009 07:13 (CEST)Reageren