Overleg:Thermische weerstand

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik vind de opmerking is de eigenschap van nagenoeg alle materialen en stoffen niet correct. Thermische weerstand is geen eigenschap van het materiaal, maar van een contructie. Wanneer in twee constructies hetzelfde materiaal wordt gebruikt, maar met verschillende dikte, dan zal ook de thermische weerstand verschillen. Het is dus vooral een maat die iets zegt over isolatiekwaliteit van een bepaalde constructie.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Roel Schreurs (overleg · bijdragen)

Er is wat verwarring over het begrip warmteweerstand. In de theoretische uitleg wordt de analogie met de wet van ohm aangehaald.
De warmteweerstand R wordt dan uitgedrukt in (K/W). Deze waarde geldt voor een specifieke constructie met een bepaalde afmeting.
In de meeste gevallen wordt R opgegeven in (m2K/W). Deze waarden worden in tabellen opgenomen en zijn afhankelijk van het materiaal. In het laatste geval zou m.i. r (= kleine r) gebruikt moeten worden.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jasper terpstra (overleg · bijdragen)

Begin een overleg over Thermische weerstand

Start een overleg