Overleg:Toffa van Porto Novo

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De pagina heet momenteel Toffa van Porto Novo, maar toen Toffa koning was heette het gebied Koninkrijk Hogbonu, of Ajase. Dus de titel lijkt me niet correct.
Onze Engelstalige collega's houden het op Toffa I en de Franstalige collega's Toffa.

Muijz (overleg) 24 aug 2015 22:49 (CEST)[reageer]

P.S. Ik heb de afbeelding van de medaille vervangen door een portret. De afbeelding van de medaille kent legio problemen; zie het overleg bij Medaille van Koning Toffa van Porto Novo.

Ja, die medailletekening was beslist niet goed genoeg... maar het was indertijd de enige "passene" illustratie die ik kon vinden. Er was op het internet, zo meen ik me te herinneren, indertijd geen portret te vinden. De schrijfwijze is ingewikkeld, Waarom Toffa I als er geen Toffa II was? (maar dat valt ook op bij de voorlaatste Oostenrijkse keizer). Toffa werd in Europese bronnen wel degelijk Koning van Porto Novo genoemd. Is het gebruik van de namen Hogbonu of Ajase voor zijn rijk misschien zoiets als King of Holland en King of the Netherlands? EEn goede bron () spreekt van roi de Porto-Novo: "La France reconquit ainsi le royaume du Dahomey ( aujourd’hui la République du Bénin ) et plaça à sa tête, Toffa, le roi de Porto-Novo."

Zo zou Toffa van Porte-Novo (in Nederlandse bronnen niet met streepje m.i. het beste veranderd kunnen worden in "Toffa van Dahomey". Robert Prummel (overleg) 25 aug 2015 02:02 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Toffa van Porto Novo. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 sep 2017 20:32 (CEST)[reageer]