Overleg:Toorn van God

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Toorn van God[brontekst bewerken]

L.s.

Graag overleg over "toorn van God". Het betreft hier een pertinente eenvoudig aantoonbare vertaalfout van het Griekse woord "orge".

God kwam immers uit extreme liefde voor Zijn schepping naar deze aarde om te verlossen en te herstellen hetgeen kapot ging door de val.

U kunt het Griekse "orge" opzoeken in The Greek Inteliniear translation app. Ook daar staat passie als optie voor "orge".

Jezus genas 3 jaar lang elke dag elke zieke uit ontferming. Hij is het exacte beeld van de onzichtbare God (Joh, Hebr, Kol). God wordt niet verleid tot kwaad doen (Jak).

Jezus is de Vader en is nergens vol woede (hooguit geïrriteerd op farizeeërs die bleven volharden in hun gevallen natuur) maar juist vol liefde voor Zijn schepping. Zelfs aan het kruis bleef hij Zijn moordenaars vergeven.

Geen toorn van God dus, maar diepe intense liefde. TonCol2verse8-10 (overleg) 10 aug 2019 16:21 (CEST)[reageer]

Beste TonCol2verse8-10, Wikipedia geeft alleen weer wat er in betrouwbare bronnen over een onderwerp geschreven/gezegd is en trekt geen eigen conclusies.
Ik kan me best voorstellen dat er over 'toorn van God' verschillend gedacht wordt, maar dat dient dan neutraal te worden weergegeven zonder zelf een standpunt in te nemen.
Ik raad u dus aan om secundaire bronnen te gebruiken die beschrijven hoe er tegen 'toorn van God' wordt aangekeken vanuit 'strenge/orthodoxe' maar ook vanuit 'vrijere' kringen.
Met vriendelijke groet, Encycloon (overleg) 12 aug 2019 10:26 (CEST)[reageer]