Overleg:Tosa (hond)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Verwijdering bijdragen[bewerken]

De personen die mijn bijdrage verwijderen, weten jullie wel iets van de Tosa, van de geschiedenis, hebben jullie uberhaupt wel eens een Tosa in het echt gezien laat staan een Tosa gevecht in Japan wat hier verkondigd word als sumoworstelen waarbij geen bloed voorkomt.

Dit is gewoon geplaatst door zo'n zogenaamde Tosa fan die de roots van de Tosa niet respecteert, zie hier 1 van de redenen waarom de Japannners bijna geen Tosa's willen verkopen aan Europeanen. De Tosa is gefokt om hard te vechten, niet om zogenaamd onschuldig te worstelen, dit artikel is een schande voor het ras en voor de Japanse fokkers die dit ras gefokt hebben. Lichtgewicht Tosa's worden ook ingezet tegen Pitbulls in Japan, is gewoon de waarheid ik weet ook niet waarom dat verwijderd moet worden of zijn sommige wijsneuzen hier ook van mening dat een Tosa en een Pitbull met elkaar worstelen als je ze met elkaar in een kooi zet?- De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 83.81.56.112 (overleg|bijdragen)

Kom dan a.u.b. met bronnen die je verhaal ondersteunen, dat maakt het gelijk een stuk geloofwaardiger. **Man!agO** 29 okt 2010 11:37 (CEST)

Kom jij ook met bronnen dan van elk zinnetje wat er in het artikel staat?

Kom je nog met je bronnen maniago? vergelijkbaar met sumoworstelen, zonder bloedvergieten.. is dat zo? NEE http://www.freewebs.com/bankotsukennels/japanesetournamentclip.htm De Tosa-Inu is gefokt om te vechten en uiteraard komt daar bloed bij kijken, dit hoort bij de Japanse cultuur en het is iets wat de Tosa-Inu graag doet, mensen die dit ontkennen en zoetsappige verhaaltjes plaatsen op wikipedia hebben gewoon geen respect voor de roots van het ras. Dus het artikel klopt gewoon niet, dus ga dan ook niet weer veranderen als iemand het kloppend maakt en je er zelf niks vanaf weet.