Overleg:Trolleybus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De trolley rijdt nog steeds in Gent. Dit staat ook zo vermeld bij "trolleysteden", maar staat nergens anders vermeld in het artikel. Zelf weet ik er ook niet meer van, maar ik zie hem wel regelmatig rijden :-) Peddecke 16 jul 2005 00:06 (CEST)

Dat zijn dacht ik nog instructieritten (en in de periode daarvoor conditieritten). Maar binnenkort gaat de lijn wel weer open voor reizigers. Lennart 16 jul 2005 00:35 (CEST)

Verplaatst vanaf het artikel zelf:

--Lodiwijk 15 nov 2006 13:34 (CET) (Is directeur van connexion en heeft de bovenstaande informatie gecontroleerd)

Heuvelachtig terrein[bewerken]

Ik heb wel eens begrepen dat trolleybussen een hoger piekvermogen kennen. Voor het heuvelachtige Arnhem is dit een voordeel. Bokkie (overleg) 7 sep 2011 16:21 (CEST)

Lehner[bewerken]

In het artikel stond iets over de vervanging van Trolleybussen door dieselbussen in Nijmegen. Over diesel op zich kon ik niet zo snel iets vinden, wel over de afschaffing van de Trolleybussen (overgang naar normale bussen betekende in die tijd volgens mij automatisch diesel). Bij de NVBS (Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen) is documentatie in te zien, voor de liefhebber. Misschien is daar wat over diesel te vinden. Sowieso een interessante vereniging voor Wikipedia en ik sluit niet uit dat er leden van die vereniging ook hier actief zijn. Nietanoniem (overleg) 29 jun 2016 08:41 (CEST)