Overleg:Tropicana (Rotterdam)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Tropicana (Rotterdam). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 13 nov 2019 00:33 (CET)[reageer]

Benoeming wangedrag en daders[brontekst bewerken]

In het artikel staat, onder het kopje Incidenten, een stukje over de ervaringen met overlast gevende jongeren. Volgens de door de NRC aangehaalde directeur waren dit voor 98% allochtone jongeren, en werden er wekelijks drie tot vijf buiten de deur gezet. ExposeMyStupidity lijkt er erg aan te hechten te benoemen dat het (enkel maar) om berichtgeving zou gaan, met als laatste, in mijn ogen zeer zwakke, argument, dat Wikipedia in 1998 nog niet bestond, dus het niet zelf heeft waargenomen.

Nog afgezien van het feit dat Wikipedia zelf niets waarneemt, maar duizenden vrijwilligers heeft die zich dagelijks voor de inhoud van de encyclopedie inzetten, gebruik makend van vele bronnen, kwam er ook geen andere reactie dan een brute ongedaanmaking op de vraag of dit dan bij alles dat over het verleden gaat geplaats ging worden. Er staat een bronverwijzing na deze zin...

'In 1600 werd, volgens de bronnen, de Slag bij Nieuwpoort gestreden.' 'Volgens de berichten deed koningin Juliana in 1980 afstand van de troon.' In mijn ogen is dit een richting die we duidelijk niet op moeten in onze teksten. Een dergelijke formulering past bij 'volgens geruchten', en voor geruchten is geen plek in een encyclopedie.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 16 jun 2020 11:03 (CEST)[reageer]

Mee eens. Dit staat in meerdere neutrale bronnen en is wat mij betreft relevant om te vermelden. En tja, 'volgens bronnen'... dan kun je zo bezig blijven, want volgens mij is het idee achter Wikipedia dat alles volgens bronnen/berichtgeving is. Sanbonani (overleg) 17 jun 2020 17:20 (CEST)[reageer]