Overleg:Tubbergen (gemeente)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Diverse opmerkingen[brontekst bewerken]

Ik heb in het eerste deel een stukje verwijderd over het hoge geboortecijfer, dat " verbazingwekkend" hoog zou zijn. Buiten dat "verbazingwekkend" niet erg NPOV is, laat een beetje onderzoek in de CBS-StatLine-database zien dat het geboortecijfer in Tubbergen dan wel hoger dan gemiddeld in Nederland is, maar zeker niet abnormaal hoog. In de grote gezinnen die ook genoemd werden herken ik me (als iemand uit de gemeente Tubbergen) ook zeker niet in. Die waren in heel RK Nederland doodnormaal tot in de jaren '60/'70, dus ook zeker in Tubbergen (ik heb zelf tientallen ooms en tantes), maar nu zie je ze niet meer, terwijl dat wel werd ge-impliceerd. Gezinnen met meer dan drie kinderen zijn ook in de gemeente Tubbergen uitzonderingen.

Ook met een stukje over de gezagsgetrouwheid van de Tubbergse bevolking kan ik weinig. Ik herken me er niet in (hoe definieer je gezagsgetrouwheid eigenlijk?) en het voegt ook niet echt iets toe aan de encyclopedie vind ik.

Het stukje over de hechte gemeenschappen heb ik maar laten staan, maar dat is ook niet echt iets typisch Tubbergs. Volgens mij vind je dat in elk willekeurig dorp.

Dingen waar misschien nog iets over toegevoegd zou moeten worden: het lage allochtonen-cijfer, het lage criminaliteitscijfer en de ruilverkavelingsrellen uit de jaren '70. Misschien is het ook wel aardig om te vermelden dat Tubbergen nog precies dezelfde gemeentegrenzen heeft als bij de vorming van de gemeente in 1815(?). Freako 19 mei 2006 04:25 (CEST)[reageer]

Demografie[brontekst bewerken]

Cijfers over de demografie van Tubbergen waren lang onjuist.

Laatste cijfers over de bevolkingsopbouw per dotrp van de website www.tubbergen.nl gehaald. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Rkottink (overleg · bijdragen) 11 mei 2008 11:58